SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ertelendi

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında bu akşam oynanması planlanan Galatasaray- Fenerbahçe maçının güvenlik nedeniyle önce seyircisiz oynanacağı açıklandı. Ardından alınan yeni bir kararla dev derbinin ertelendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ertelenen GS-FB derbi maçı ile ilgili olarak "Yeni istihbaratlar gelince maç ileri bir tarihe ertelendi" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 kulubün başkanı ile yarın saat 15:00'te Çırağan'da görüşecek.

Süper Lig'de bu akşam oynanması gereken Galatasaray - Fenerbahçe derbisi güvenlik sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Erteleme kararından dakikalar önce, derbinin güvenlik nedeniyle seyircisiz oynanmasına karar verilmişti.

Galatasaray rest çekti, karar değişti!

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin maça kısa bir süre kala seyircisiz oynanacağının açıklamasının ardından Galatasaray maçın ertelenmesi talebinde bulundu.

Sarı Kırmızılı kulübün, bu karardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu'na tepkili olduğu ve yetkililere "Ya bu taraftarı stada alırsınız ya da maçı ertelersiniz" dediği öğrenilirken başkan Dursun Özbek'in de Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ı aradığı ve "Böyle bir durumu kabul etmiyoruz. Eğer bir güvenlik problemi varsa maç da oynanmasın. Taraftar alınmıyorsa biz de sahaya çıkmıyoruz" dediği öğrenildi.

Bu uyarıyı dikkate alan yetkililer derbinin ertelenmesine karar verdi.

TFF'den ertelenme açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu, derbinin ertelendiğini duyurdu.

İşte o açıklama:

"Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ: "CİDDİ BİR İSTİHBARAT..." İstanbul Valiliği'nden derbinin ertelenmesiyle ilgili şu açıklama geldi:

"20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir."

TT Arena semaları inledi!
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin erteleme kararının alındığı dakikalarda TT Arena çevresinde ilginç olaylar yaşandı.

Türk Telekom Arena'da oynanması planlanan ancak güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi tarihte eşine az rastlanır olayların yaşanmasına sebep oldu. Maçın seyircisiz oynanma kararı alınmasının ardından staddan çıkarılan Sarı-Kırmızılı taraftarların tepkileri, ortamın gerilmesine neden oldu.

Bu esnada tansiyonun düşürülmesi için emniyet güçleri devreye girdi. Öğle saatlerinden itibaren TT Arena çevresinde uçuş yapan polis helikopterinden ilginç bir anons geldi.

Stada doğru alçalan polis helikopterinden, "Maç ertelendi arkadaşlar" anonsu geldi. Anons sonrası Galatasaraylı taraftarların Arena'dan uzaklaşmaya başladığı görüldü.

Derbi öncesi TT Arena'da bomba alarmı

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam oynanması planlanan derbi maç öncesinde özel eğitimli köpekler ile bomba araması yapıldı.

Son dönemde artan tehditlerin ve son olarak Taksim'de gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak derbi için de tedbirler arttırıldı.

Sabah saatlerinde özel eğitimli köpekler ile bomba araması yapıldı ve stat girişlerinde ekstra güvenlik önlemleri alındı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler