SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor-Beşiktaş maçı ertelendi

Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında bu akşam saat 20.00'de oynanması gereken dev maç, hava muhalefeti nedeniyle TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi...

Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında bu akşam saat 20.00'da oynanması gereken dev maç, hava muhalefeti nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi...

Trabzonspor Kulübü'nden "Takımımız ile Beşiktaş arasındaki maç olumsuz hava koşulları nedeniyle TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenmiştir" açıklaması yapıldı.

Son 10 yılın en yoğun kar yağışı

Trabzon'da dün gece saat 21.00 sıralarında başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini giderek artırdı. son 10 yılın en yoğun karının yardığı Trabzon'da kar kalınlığı yüksek kesimde 50, Trabzonspor ­ Beşiktaş maçının oynanacağı Avni Aker Stadyumu'nda da 20 santimetreye ulaştı.

Temizleme çalışmaları

Bu arada Trabzonspor kulübü görevlileri 40 personel ve 3 küreme aracı ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nın zeminini kardan temizlemek için çalışmalara başladı ancak ekiplerin temizlediği bölümlerin kısa sürede karla kaplanması nedeniyle temizleme çalışmaları durduruldu.


Test başarısız oldu

Bu arada yayıncı kuruluşun muhabirleri saat 18.00'de zemini kontrol edecek maçın hakeminden önce zemini test ettiler. Yayıncı kuruluşun muhabiri zemini test etmek için topu attığı top hiç sekmeden kara gömüldü.

U21 maçı ertelendi

Öte yandan bugün Kadir Özcan Tesisleri’nde oynanacak olan Trabzonspor (U21) ­ Beşiktaş (U21) karşılaşması yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi.

5 maç ertelendi

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu yoğun kar yağışı nedeniyle 5 maçı ertelendi. İşte ertelenen maçlar:

Giresunspor­Vartaş Elazığspor (PTT 1. Lig)
Orduspor­Pazarspor (Spor Toto 2. Lig)
Yomraspor­Kemerspor 2003 (Spor Toto 3. Lig)
Ofspor­Manisa BŞB (Spor Toto 3. Lig)
Trabzonspor­Beşiktaş (U21 Ligi)

Maç ne zaman oynanacak?

TFF Futbol Müsabaka Talimatnamesine göre müsabakaların ertelenmesi durumunda ne olacağını açıklamayan Madde 17'de, elverişsiz hava ve stadyum şartları nedeniyle ertelenen maç ertesi gün aynı yer ve saatte oynanır ifadesi yer alıyor. Ancak bu noktada TFF, olumsuz hava şartlarının devam ettiğine karar vererek maçı daha ileri bir tarihe erteleyebilir.

İŞTE O MADDE

MADDE 17 – MÜSABAKALARIN ERTELENMESİ

(1) Müsabakalar, belirlenen sahalarda ve ilan edilen saatlerde başlamak zorundadır.
(2) TFF, elverişsiz hava koşulları dışında ancak zorlayıcı sebeplerle müsabakayı başka bir güne erteleyebilir.
(3) Elverişsiz hava ve stadyum şartları nedeni ile müsabakanın ertelenmesi halinde, TFF tespit edeceği başka bir stadyumda müsabakanın oynanmasına re’sen karar verebilir.
(4) Kulüpler, müsabakalarını oynayacakları stadyumu ve oyun alanını, elverişsiz hava şartları da dahil olmak üzere müsabakanın tayin ve tespit edilen tarihte oynanması için hazır hale getirmek zorundadırlar.
(5) Hakem, elverişsiz hava koşulları sebebiyle müsabaka başlama saatinden iki saat veya daha az bir süre kaldıktan sonra müsabakayı erteleyebilir.
(6) Ertelemeyi gerektiren zorunlu sebeplerin bulunup bulunmadığının takdiri müsabakanın
ertesi gün hangi şartlarda a başlayacağına TFF tarafından karar verilir.
(7) Elverişsiz hava koşulları nedeni ile gününde oynanmayan veya yarıda kalan müsabakalar TFF tarafından ayrı bir karar alınmamış ise ertesi gün aynı yer ve saatte oynanır.
r.
(8) TFF hakemin kararında açıkladığı müsabaka saatini gerekli gördüğünde değiştirebilir. Değişikliğe ilişkin karar ilgililere tebliğ olunur. Elverişsiz hava şartları nedeni ile ertesi gün oynanmayan müsabakaların ne zaman oynanacağına TFF tarafından karar verilir.
(9) Elverişsiz hava ve saha koşulları nedeni ile müsabakanın devam eden bir anında hakem tarafından ertelenmesi halinde, söz konusu müsabakanın ertesi gün hangi şartlarda başlayacağına TFF tarafından karar verilir.
(10) Takımların anlaşmaları, müsabakanın ertelenmesine sebep olarak gösterilemez.

Beşiktaş TFF’ye başvuru yapacak!

18 ve 19. haftalardaki lig maçları ertelenen Beşiktaş'ta fikstür sıkıştı! Bununla ilgili olarak da basın sözcüsü Metin Albayrak, açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş’ın İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, BJK TV’nin Ana Haber bültenine konuk oldu ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Trabzonspor maçı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Metin Albayrak’ın ifadeleri şu şekilde;

“Rakiplerimiz oynarken bizim oynamıyor olmamız negatif olarak algılanabilir ama daha önceden planlanan çerçevede ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği saatler içerisinde kendimizi ayarlıyoruz. Dün buraya geldik. Geldiğimizde hava şartları hafif kar yağışlıydı ama dün akşam geç saatlerden itibaren kar yağışı bastırdı. Hiç durmadı bu saate kadar. İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi ve Şenol hocamız Trabzonlu biliyorsunuz. ’40 seneden beri böyle bir kar görmedik’ diyorlar. Uçaklar sefer yapamıyor. Öğlen saatlerinden itibaren tüm profesyonel arkadaşlarımız, TFF yetkilileri, gözlemci ve dördüncü hakem statta maç oynanabilecek düzeyde olabilir mi diye çalışmalar yaptılar. Saat 17.00’ye kadar çalışmalar devam etti. Ondan sonra ise karar gereğince maçımız ertelendi. Her şeyde hayır vardır. Pozitif düşünmek lazım.

Maç planlamamız biraz sıkıştı. Biz bu çerçevede bize uygun olabilecek tarih ve zamanları kendi içimizde konuştuk ve bir planlama yaptık. TFF’ye yarın(Pazartesi) yazılı olarak başvuracağız ve tarihleri beklemeye başlayacağız.

Biz buraya oynamaya gelmiştik. Bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Moral, motivasyon olarak da çok üst düzeydeydik. Takımımız çok istekli ve moralli. Ama maalesef hava şartları bugün buna izin vermedi.”

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler