SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı cezası belli oldu

Süper Lig'in 30. haftasında çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşmasının faturası belli oldu.

Hakem Volkan Bayarslan'a bir taraftar saldırıp tekme ve yumruk atarken, kale arkası tel örgüleri yıkılmış, sahaya atlayan taraftarlar olmuş, bayrak indirilmiş ve bir faciadan dönülmüştü. Aynı statta 3 ay önce de hakem mahsur kalmıştı. TFF Disiplin Kurulu Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananların cezasını açıkladı. Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle 4 maç kendi sahasında seyircisiz oynama ve toplam 915 bin TL para cezası aldı.

[Trabzonspor - Fenerbahçe maçı tatil edildi](https://www.mynet.com/trabzonspor-fenerbahce-maci-tatil-edildi-95705-myspor)

Bu kararla birlikte Bordo-Mavili ekip, bu sezonun 32. haftasında oynayacağı Çaykur Rizespor ve 34. haftadaki Kasımpaşa maçlarını kendi sahasında seyircisiz oynayacak.

Kalan 2 maçlık ceza ise, Trabzonspor'un yapımı devam eden yeni stadyumu Akyazı'da çekilecek. Böylece Fırtına, yeni stadındaki ilk 2 maçta seyircisinden mahrum kalacak.

TFF resmi sitesinden açıklanan karar şöyle:

1- TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 24.04.2016 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 750.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan DENİZ KALE ARKASI, YOL KALE ARKASI, KAPALI VE MARATON tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine,

[Hakeme saldıran Trabzonspor taraftarından ilginç açıklama](https://www.mynet.com/hakeme-saldiran-trabzonspor-taraftarindan-ilginc-aciklama-95748-myspor)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, tribünlere spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, stadyuma usulsüz seyircisiz alınmasından dolayı takdiren 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Trabzonspor'dan cezaya ilk tepki!
Trabzonspor'dan 4 maçlık seyircisiz oynama cezasına ilk tepki geldi, Asbaşkan Çubukçu; "Kamu vicdanını çok rahatsız etmeyen bir karar gibi gözüküyor" dedi..

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe maçındaki taraftar olayları nedeniyle kulübe verdiği 4 resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama cezanın kamu vicdanını çok rahatsız etmeyen bir karar gibi gözüktüğünü söyledi. Çubukçu yaptığı açıklamada, kararın daha çok sıcak olduğunu, bu nedenle fazla konuşmak istemediklerini belirtti.

Yönetim kurulu olarak bir toplantı yapacaklarını ifade eden Çubukçu, "Kamu vicdanını çok rahatsız etmeyen bir karar gibi gözüküyor. En azından anormal bir karar olarak durmuyor. Tahkim Kurulu'na başvurup başvurmayacağımızla ilgili yönetim kurulu toplantısında karar vereceğiz. Bu toplantıyı da Cumartesi günü gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler