SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor’dan '2 dakika düşün' tepkisi

Trabzonspor, Kulüpler Birliği'nin başlattığı '2 dakika düşün' kampanyasını kabul etmediklerini açıkladı.

Trabzonspor Kulübü, Kulüpler Birliği’nin ortak kararıyla başlatılan “2 dakika düşün” kampayasına katılmadıklarını ve Türk futbolundaki sorunların 2 dakikayla çözülmeyeceğini belirtti.

Bordo-mavili takımın şike, şiddet ve ırkçılık vurgusu da yaptığı açıklaması şöyle;

“Kulüpler Birliği’nin başlattığı “2 dakika düşün” kampanyasına söz konusu metnin içeriğinin eksikliklerle dolu olması nedeniyle onay vermediğimizi ve kabul etmediğimizi açık bir dille ifade ediyoruz. Süper Lig’de bu hafta oynanacak karşılaşmalarda uygulanacak bu kampanyanın, aşağıdaki metinde belirttiğimiz unsurların da yer almasıyla anlamlı olacağını kaydediyor, futboldaki sorunların çözümü için değil 2 dakika 2 yıl düşünmenin bile yetersiz olduğunu vurguluyoruz.

Öncelikle bu hareket gerçekten temiz futbol ve güzel oyun isteyenlerle yürütülmelidir. Spora, topluma, hakemlere futbolun tüm değerlerine gösterilmesi gereken saygıyı ve futboldan uzak olması gereken şike, teşvik, ırkçılık, yanlı hakem kararları gibi güzel oyunu çirkinleştiren faktörleri hatırlatabilmek için, sağduyulu ve buna inanan bir zihniyet ile tek vücut olmalıyız.

Bu hareket, evet, sadece sahaya girip hakeme saldıran taraftara yönelik olmamalıdır. Bizi bu noktaya getiren herkese ve istediği sonucu alamayınca kendini kaybedip Türk futbolunu zedeleyen her söyleme, itibarını yok eden her eyleme karşı olmalıdır. Ayrıca…
Sinirlerine hakim olamayan yöneticiye…
Halkı kışkırtan tribün liderine…
Provokasyoncuya…
Haddini aşan yorumcuya…

Profesyonel olması gerekirken öfkesine yenilen oyuncuya…
Kazanmak adına her yolu mübah gören kulüp yöneticilerine…
Kuralları adil uygulamayanlara…
Şikeye…
Teşviğe…
Irkçılığa…
Antrenörün başını yarana…
Sahaya girip futbolcuya saldırana…
Taraftarı tribünden aşağıya atanlara… Bıçaklayanlara… Ölümüne sebep olanlara…
Polis araçlarını yakanlara…
Manipülasyona…
Kısacası bugün geldiğimiz noktaya bizi getiren her şeye karşı olmalıdır.
Trabzonspor Kulübü olarak diyoruz ki… Futbolu bu hale getirenleri en azından 2 dakika utanmaya ardından 2 dakika düşünmeye, sonrasında gerçekten futbola saygıya, adil ve güzel oyuna davet ediyoruz…”

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler