SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor'un ekonomi Usta'sı!

Feda projesini devreye sokup oyuncu giderlerini 130 milyon TL'den 75 milyon TL'ye düşüren Muharrem Usta, hem transfer yaptı hem de bazı oyuncuları satıp kaynak yarattı. 2 aylık süreçte 55 milyon TL kasada kaldı.

Başkan seçildiğinde “2.5 yıllık yol haritası çizdik” diyen Muharrem Usta, önceliği ekonomiye vermişti. Mali anlamda zor günler geçiren Trabzonspor’u düzlüğe çıkarmak için kolları sıvayan Usta’nın ilk hamlesi “Feda Projesi” olmuştu...

İlk olarak futbolcuların sözleşmelerine el atan başkan, yıllık ücretlerde indirim talep etmiş ardından kadrodaki şişkinliği azaltmak için bazı isimler başka takımlara kiralanmıştı. Kısa bir sürede mali anlamda büyük başarı sağlayan Usta, bu süreçte yaptığı hamlelerle oyuncu giderlerini 130 milyon TL’den 75 milyon TL’ye düşürdü... Bazı oyuncuları satarak kaynak yaratan başkan, Muhammet Demir ve Güray Vural’ı transfer ederek işin sportif tarafını da boş bırakmadı. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde dibe vuran Trabzon, Usta önderliğinde 1.5 ayda 55 milyon TL kasada kaldı ve rahat bir nefes aldı.

"2,5 MİLYON EURO VERMEK GELENEK OLMUŞ"
Yaptığı çalışmalarla kulübü biraz olsun düzlüğe çıkaran başkan Usta, ilerleyen günlerde geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyeceğini söyledi. Usta, “Bütçede olağanüstü bir yere geldik. Burada gelene, gidene 2.5 milyon Euro vermek adeta gelenek haline gelmiş. Bu geleneğe son verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi ve bir önceki yönetime gönderme yaptı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler