SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'O hakem 10 küsur senedir telefi etti milleti'

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, başta hakemliği bırakan Deniz Çoban ve Torku Konyaspor maçını yöneten Süleyman Abay olmak üzere, hakemlere sert eleştirilerde bulundu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Trabzonspor Kulübü Sportif Direktörü Süleyman Hurma, hakemliği bırakan Deniz Çoban'ı sert sözlerle eleştirdi.

[Maçtan kareler-![Trabzonspor - Konyaspor maçından kareler(1)](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2124023/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/trabzonspor-konyaspor-macindan-kareler1-155164-myspor)

Hurma, "Böyle şov yaparak hakemlik bırakmakla olmuyor. O bırakan arkadaş da 10 küsur senedir hakemlik yapıyor. 10 küsur senedir telef etti milleti. Zorla hakemlik yaptı. Zorla yaptı yani. Şimdi 'ben pozisyonu seyrettim de hakemliği bıraktım' diyor. Zaten yapamıyordun. Onu birinci senesinde bırakacaktın veya o düzeye gelmeyecektin. Konuşulması gereken o kadar şey var ki bu kadar üzülmüşken, terbiyeli bir şekilde bunu nasıl söyleyebilirim. Türkçem yetmiyor" diye konuştu.

*DENİZ ÇOBAN'A BÜYÜK SÜRPRİZ haberi için tıklayınız

"ABAY BU İŞİ YAPAMIYOR"

2-1 yenildikleri Torku Konyaspor maçının hakemi Süleyman Abay'a da tepki gösteren Hurma, "Tabii ki saygılı olmayız ama bu düzeyde bir iş yapılıyorsa o düzeyde bir hakem olur. Bunun akla uygun olanı budur, yapamıyorsa yapamıyordur. Bu arkadaşımız yapamıyor. Üzülerek söylüyorum ki yapamıyor" dedi.

*ŞOTA'DAN HAKEM İSYANI haberi için tıklayınız

Hurma, şöyle devam etti:

"Bize sabırlı olmamız ve saygılı olmamız söyleniyor, nasıl bir saygı göstermemiz lazım bu durumda. Rakip takım iki kere kaleye gelemedi. Hadi penaltıyı yanlış gördün, ofsaytı yanlış gördün bunu anlayabilirim. Tam tempoyu kaldırıyoruz oyunu durduruyor, tam atağa gideceğiz oyunu kesiyor.

*MAÇ BİTTİ ORTALIK KARIŞTI haberi için tıklayınız

Rakibin kalecisi 5 dakikada atış kullanıyor. Dünyanın her yerinde oynayan takıma yardım edilir. Ne söylemek lazım, bilmiyorum. 20 puan geriye düştükten sonra işler düzelir. Şimdi bu kadar emeğe, bu kadar yatırıma karşı hangi saygı ile konuşmak lazım. Nasıl bir şey söylemem lazım. Yıldırım Bey kendisi Beşiktaş başkanı iken aynı saygı ile konuşabiliyor muydu? Soruyorum yani konuşabiliyor muydu ki bizden aynı saygıyı bekliyor. Tabii ki saygılı olmayız ama bu düzeyde bir iş yapılıyorsa o düzeyde bir hakem olur. Bunun akla uygun olanı budur, yapamıyorsa yapamıyordur. Bu arkadaşımız yapamıyor. Üzülerek söylüyorum ki yapamıyor."

*TRABZONSPOR'U İSYAN ETTİREN POZİSYON haberi için tıklayınız

"BİZLER FİGÜRAN KONUMUNDAYIZ"

Hurma, bir gazetecinin, "Kulüp olarak bir şey yapacak mısınız?" sorusu üzerine de şunları kaydetti:

*TRABZONSPOR'A 'KOCAMAN' DARBE haberi için tıklayınız

"En fazla benim konuştuğum kadar konuşursun. Bunun sonucunda ne gelir onu da bilmiyorum. Bu ülke futbolunun sorunu. Bizler, üzülerek söylüyorum ki figüran konumundayız. Bu pozisyonu kaçırma meselesi, görüp görmeme meselesi değil. Kulübenin, oyuncuların, taraftarların morali bozuluyor. Şimdi gözlemciler orada not yazıyor, oraya su şişesi atıldı filan. Haftaya başka bir hasar var oyuncunu kaybediyorsun, taraftarını kaybediyorsun. Para zaten kaybetmişsin, puanı zaten kaybetmişsin. Nasıl olacak yani? Bunu birilerinin anlatması lazım. Birilerinin çıkıp adam gibi demesi lazım ki böyle olacak diye."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler