SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım'ı bombaladı 'Cennete gidelim dese bile...'

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve şike davası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı bir açıklamada, "Mahkeme bizi suçlu bulursa kupayı Trabzon'a veririz" şeklinde ifadeleriyle ilgili olarak, "Hiç cevap vermedim, vermiyorum da zaten. Dikkate de almadım. Bilmiyorum bir garanti mi aldılar beraat edeceklerine dair. Yargı süreci devam ediyor, etki altında bırakmak istemem kimseyi. Herkesi ahlaki adaletli karar verme tavsiyesinde bulunabilirim" dedi.

"OSMANLI MAÇI SİNİRİMİZİ BOZDU"

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, sezona iyi başladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Yeni takviye gelen oyuncular var. Kadroda önemli değişiklikler oldu. Ona rağmen iyi başladık. Türkiye'nin gündemini Trabzonspor'un oynadığı futbol meşgul etti. Önemli oyuncular almıştık. Akhisar maçında şanssız bir sonuç aldık. Kazanacağımız maçı berabere bitirdik. Galatasaray maçında da yenilmemize rağmen stat tıklım tıklım doluydu ve taraftar takımı alkışladı. Orada da şans yanımızda değildi. Malum o haftaya damgasını vuran hakem hataları da o maçta yaşandı. 'İş kazası' dedik. Ama en son Osmanlı maçı bayram sonrası herkesin sinirini bozduğu gibi bizim de sinirimizi bozdu. Trabzonspor değil bütün takımlar yenilecek ama böyle yenilgiyi bizim bünyemiz kabul etmiyor. Bunu iş kazası olarak düşüneceğiz. Trabzonspor'un bunların üstesinden gelecek ve iyi sonuçlar alacak kadrosu var. Daha çok kenetlenmeleri lazım. Birbirinin hatasını daha çok kapatan bir anlayışla sahada mücadele etmeleri lazım. Biz de buradayız zaten. Konuşuyoruz iki günden beri. Hafta sonuna kadar buradayım. Biz takıma inanıyoruz. Trabzonspor'un gerçek sevenleri de inansın ve destek olsunlar. Takımın güzel işler yapacağını hep beraber seyredeceğiz."

"GALATASARAY MAÇINA YENİLDİĞİMİZE SEVİNENLER VARDI"

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Futbolcuların paralarını alamadığı iddiaları var" şeklindeki soruyu yanıtlandırırken, imalı ifade kullarak, "Evet bir seneden beri ödeyemiyoruz. Kazanacağız ödeyeceğiz. Onlar da o yüzden oynamıyor" ifadesini kullandı. Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Söylenecek çok şey var da farkındaysanız konuşmuyorum. Konuşmamamı da ahlaktan yoksun insanlar farklı yerlere çekiyor. Geçen sene 9 ay 15 gün ceza aldığım zaman. 'Artık açık ceza almayacağım' derken başka tabir kullanmıştım ve o günden beri konuşmuyorum ve konuşmayacağım da. Konuştuğum zaman da 'Kavgayla bu işler olmaz' diyenler bugün konuşmamamı da farklı sebeplere bağlıyorlar. Ben hep söyledim; karakter yapısı olarak bizi susturacak bir güç dünyada yok. Öyle doğduk, öyle büyüdük, öyle yaşayıp öyle öleceğiz. Trabzon'a kendinden çok zarar veren hiçbir unsur yok. dış düşmanlarıyla biz mücadele ederiz. Bunu söyleyince de 'Camiayı bölüyor' diyorlar. Ben maça gitmedim. Galatasaray maçında takım yenildiği zaman protokol tribününde sevinenler vardı. Bunu bana arkadaşlarım söylüyor. Yönetimdeki arkadaşlarım değil. Orada maçı seyreden Trabzonspor'un değerleri söylüyor. Bir ufak olumsuzluk olduğu zaman 'Nasıl nereden eleştiririz' diyen insanlarla dolu. Bu bize bir şey katmıyor, bir şey kazandırmıyor."

"BU OYUNCULAR BU KADAR KARAKTERSİZ Mİ?"

Trabzonspor'un yerel basını olduğunu vurgulayan İbrahim Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Normalde insanlar takımına sahip çıkarlar. Bir olumsuzluk olduğu zaman onu yıkmak için uğraşmazlar. Kaldı ki kendi yazdıkları yalanlara nasıl inanıyorlar ben hayret ediyorum. Yabancı oyuncuların parası ödenmiyormuş, Cardozo'yu elçi yapmışlar. Paralarını isteyecekmiş. Diğer oyuncuların geçen seneden beri parası ödenmiyor. Varsayalım ki parası ödenmiyor. Bu oyuncu kadrosu bu kadar karaktersiz mi? Trabzonspor'da kimsenin parası bugüne kadar kalmamış. Parasını almıyor diye sahada mücadele etmeyecek karaktersiz oyunculardan kurulu değil Trabzonspor takımı. Kaldı ki biz geldiğimiz günden beri takım tarihinde olmadığı şekilde ödemeleri yapıyoruz. Evet 1 ay, 1.5 ay gecikme oluyor. Kısmi gecikmeler, tamamında da değil yani. Bazen 2 ay gecikme oluyor. Ama geçen aldım hesapları. Şu anda bizim tamamı değil, kısmi olarak 1-1.5 ay gecikmemiz var. Ama bakarsanız bizimle şampiyonlukta yarışan takımlara, oradaki tanıdıklarınız da onların ne durumda olduğunu söyler. Bu büyük bir başarı yani. Bunun dışında burada hakikaten bir sorun varmış gibi bunu kamuoyuna yansıtmak bu takıma katkı sağlamıyor ki, zarar veriyor. İyi giden işleri nasıl bozarım diye hesap yapmanın kimseye faydası yok. Trabzonspor bizim tapulu malımız değil. Sonuçta Aralık'ta bir kongre var. Sizin, 'Bu takım başarısız olsun da Hacıosmanoğlu gitsin' düşüncesinde olmanıza gerek yok ki. Başarılı olsun, kongrede kazanın, başarılı takımı alıp daha yukarıya taşıyın. Düşmüş bir takımı alıp ne yapacaksınız? Bu anlayışın Trabzon'a faydası yok. Bizden iyi yapacağına inandığımız insanlar varsa aday da olmayız, teslim ederiz. Ama bu takıma destek olmak lazım."

"3. LİGDEKİ TAKIMLAR BİLE DAHA FAZLA KOMBİNE SATTI"

İbrahim Hacıosmanoğlu, takım tarihinin en iyi kadrolarından birini oluşturduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu sağduyulu olan herkes söylüyor. Önemli oyuncular aldık. Ama 3. ligdeki takımlar bizden daha çok kombine sattı. Şimdi takıma sahip çıkmak gerek, sadece eleştiri yapmak değil. Bakıyorum Trabzonspor bugün zarar görsün diye yayın yapan unsurlar hiç şöyle bir kampanya başlatmadı; lige iyi girdik, bir kombine kampanyası başlatalım da Trabzonsporlular takıma maddi olarak da katkıda bulunsun diye bir kampanya duydunuz mu? Ben duymadım. Geçen sene bu takımın kaptanı Onur, Gençlerbirliği maçından önce, '7 senedir buradayım, böyle bir ödeme düzeni görmedim' dedi. Gençlerbirliği maçını nasıl aldığımızı biliyorsunuz. Ödemelerde belki 1-1.5 ay gecikme oluyor ama primlerini her kazandığı maçın ertesi günü veya bir sonraki günü yatırdık. Kulüpte sorun olmaz mı? Elbette olur. Ama bizden önceki dönemlerde bizim ödeme yaptığımız gibi bir ödeme şekli yok. Kulübün içine zaten herkes giriyor çıkıyor. Her türlü bilgiyi alıyor. Bu bilgileri de alabilirsiniz."

"DİKKATLİ OLURLARSA GÜNAH ÇIKARMAYA GEREK KALMAZ"

İbrahim Hacıosmanoğlu, hakem hatalarının artması ve Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçında yaptığı hataların ardından hakem Deniz Çoban'ın canlı yayında özür dilemesi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Hakemlerin hata yapmamaları lazım. Adil olmak çok zor bir şey değil. Düdüğünüzü adil çalmak, bayrağınızı adil kalmak ahlak ile alakalı bir şey. Korkmanın etki altına kalmanın verdiğiniz kararlara yansımasına müsaade etmeyeceksiniz. Belki güçlü sandığınız insanları yaptığınız hatalarla mutlu edebilirsiniz ama milyonlarca insanın ahını alıyorsunuz. Bunu bilmek ve ona göre davranmak lazım. Makul hataları elbette ki hepimiz hoş göreceğiz ama sonuca etki edecek hataları insanın bünyesi kabul etmiyor. O yüzden dikkatli olsunlar. Akşam hakem arkadaşımız maçta hata yaptı ama maçtan sonra günah çıkarttı. Bunu diğer hakemlerin örnek alıp maçta hata yapmam adına daha dikkatli olmaları onların yaranına olur. Ondan sonra da günah çıkarmaya gerek kalmaz diye düşünüyorum."

"ŞİKE SÜRECİYLE İLGİLİ MAKAM, MEVKİ VE GÜÇ TANIMIYORUZ"

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisini şike süreciyle ilgili konuşmamakla eleştirenlere de imalı şekilde göndermede bulunarak, "Biz baskı altındayız, bize talimat veriyorlar şike konusuyla ilgili konuşmayın diye o yüzden her zamanki gibi konuşmuyorum bu konuyla ilgili. Biz baskı altında olduğumuz için onunla mücadele edemiyorum. Konuşamıyorum da. Öyle istiyor Trabzon'un gerçek sahibi kendini sanan insanlar veya rantları kesilenler diyelim. Buradan bir sefer daha söylüyorum; biz ilk çıktığımız andan itibaren bu işin namus meselesi olduğunu ve bu konuyla ilgili hiçbir makam, mevki ve gücü tanımadığımızı ve bunun için sınırsız mücadele vereceğimizi söyledik" dedi.

"AVRUPA'DA İŞLER İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİDİYOR"

İbrahim Hacıosmanoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bakın Avrupa'da işler istediğimiz gibi gidiyor. Buradan Avukat Erdem Egemen ve diğer avukat arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu konunun muhatabı da odur. Bizim bu konuda pasif kaldığımızı, mücadele etmediğimizi söyleyen ahlak yoksunları, bu arkadaşımızı tanıyor, telefon açıp sorarlar kendilerine ne yetki verdiğimizi. Sınırları nereye gidiyorsa gitmeleri gerektiğini ve bu konuyla ilgili maddi, manevi nasıl bir özgürlük verdiğimizi onlardan teyit edebilirsiniz. Bu seçim malzemesi veyahut ta başarısızlığa farklı şekilde malzeme olarak kullanılacak bir şey değil. Trabzon insanı namusuna düşkün insandır aynı Türk insanı gibi. O yüzden bu konuyu başka konularla karıştırmasınlar. O konuda bizim yapmamız gerekeni hatta fazlasını yapmak ahlaki ve vicdani görevlerimizdendir."

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı bir açıklama da, "Mahkeme bizi suçlu bulursa kupayı Trabzon'a veririz" şeklinde kullandığı ifadelerle ilgili olarak şöyle konuştu:

"Hiç cevap vermedim, vermiyorum da zaten. Dikkate de almadım. Bilmiyorum bir garanti mi aldılar beraat edeceklerine dair. Yargı süreci devam ediyor, etki altında bırakmak istemem kimseyi. Herkesi ahlaki adaletli karar verme tavsiyesinde bulunabilirim. Kaldı ki o mahkemeden beraat etsen dahi şikeyi ortadan kaldırmıyorsunuz. O takipler yapıldığı zaman da tek hakim kararı ile o dinlemeler yapılıyorsa o gün ki yasalar oydu. Sonradan çıkan torba yasada değişti ise geriye dönük işleyecek bir şey değildir o. Ancak adalet dışı bir kararla onu geriye dönük işletebilirsin, mahkumiyetten kurtarabilirsin. Kurtarmış olsan dahi sportif olarak şike yapılmıştır. Mahkemede hakimin huzurunda inkar ettikleri konuşmaları dahi tapelerden, ses kayıtlarından dinletip okeyletmişlerdir. Onun için oradan çıkacak sonuç şike sürecini hiçbir şekilde etkilemeyecek. Burada paralel kumpastan kimse bahsetmesin. Türkiye'de bir paralel örgüt var; ama o örgüt dış güçlerin maşası olarak kullanılan, ülkenin üzerine yapılan bir çalışmanın ürünü. Onların derdi spor sahalarına inmek değil, onların derdi çok daha farklı. Bu ülkenin büyümesini, güçlenmesini engellemek için kullanılan bir örgüt. Bu kulüp başkanına kumpas kuracak kadar basit değil. Onun için kimse onu kullanmasın. Orada bizim de söyleyeceğimiz çok şeyler var ama biz söylemiyoruz. Bu söylemler kimseyi kurtarmayacak. Sportif olarak nasıl o kadar ceza almışlarsa oradaki süreç bittikten sonra önümüzdeki günlerde çok daha farklı girişimlerimiz olacak. Hukukçu arkadaşlarımız çalışıyor. Sadece CAS ve FIFA'da değil farklı yerlerde de girişimlerimiz olacak."

"O ŞAHIS 'CENNETE GİDELİM' DESE BİLE..."

İbrahim Hacıosmanoğlu, Aziz Yıldırım'ın, "Kupayı veririz" sözüyle ilgili olarak ise, "Bunun yanında o söylenen, 'Biz ceza alırsak Trabzonspor haklıdır, şampiyonluğu veririz' söylemi garanti alındığı için söyleniyor. Ben şunu söylüyorum; Trabzonspor'un sevdalıları değil sadece Trabzonspor'un ismini duyan, benimseyen bir insan dahi o şampiyonluğun Trabzonspor'a Türk sporunu kirleten bir insan tarafından verilmesini kabul etmez. Kaldı ki şampiyonluğu değil Trabzonspor sevdalılarına o şahıs tarafından, 'Buyurun gelin cennete gidelim' deseler dahi onun söylediği yere değil Trabzonspor sevdalıları cehenneme gider. Kimse bu süreci farklı yerlere çekip, farklı yerlere yorumlamasın. Biz inanıyoruz ilahi adalet sonunda tecelli edecek Trabzonspor haklı olduğu davasında hak ettiğini alacak" dedi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler