SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor 1 - 0 Bursaspor

Trabzonspor, Süper Lig'de ilk haftanın önemli karşılaşmasında Bursaspor'u konuk etti. Bordo-Mavililler, rakibini Erkan Zengin'in 67. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptı...

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZONSPOR 1 - 0 BURSASPOR

STAT: Avni Aker
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Cevdet Kömürcüoğlu

TRABZONSPOR: Onur, Cavanda, Mustafa, Medjani(Dk. 46 Aykut), Costant, Mbia, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Özer(Dk. 84 Sefa Yılmaz), Erkan Zengin, Cardozo (Dk. 46 N'doye).
TEKNİK DİREKTÖR: Şota Arveladze

BURSASPOR: Mert, Erdem, Sivok, Serdar Aziz, Aziz Behich, Şamil, Jorquera, Advincula (Dk. 76 Mert Örnek), Emre Taşdemir, Josue, Sercan (Dk. 85 Dany).
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

SARI KARTLAR: Okay Yokuşlu, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Erkan Zengin (Trabzonspor), Jorquera (Bursaspor)
GOL: Erkan Zengin (Dk. 67 Erkan Zengin)

[Maçtan kareler![Trabzonspor - Bursaspor maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123509/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/trabzonspor-bursaspor-macindan-kareler-2015-2016-154993-myspor)

Trabzonspor, 2015-2016 sezonuna evinde Bursaspor karşılaşmasıyla başladı. Önce Onur Kıvrak - teknik heyet kavgası ardından da UEFA Avrupa Ligi'ne erken veda sonrası Trabzonspor şimşekleri üzerine çekmişti..

Karadeniz ekibi, taraftarıyla barışmak için kazanmayı daha çok istiyordu.. Ancak bu düşünce ilk 45 dakika sahaya yansımadı. Hatta Bursaspor ilk 45 dadakikada daha iyi olan ekipti. Yeşil-Beyazlılar 11. dakikada gole çok yaklaştı. Orta alanda hızlı gelişen atakta sağ çaprazda topla buluşan Advincula'nın şutu direkten döndü. Trabzonspor2un yeni transferi M'bia'nın 2 cılız şutu ise skoru değiştirmeyince takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle geçti..

İkinci yarının ilk 10 dakikasında iki takım da orta alanda top kazanıp oyun kurma mücadelesi peşindeydi. 64. dakikada Trabzonspor Cardozo'nun yerine oyuna giren N'doye ile gole yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Senegalli golcünün sol çaprazdan yaptığı vuruşta top savunmaya çarpıp dışarı gitti. 67. dakikada kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde büyük karambol yaşandı. O karambolde boşta kalan topa topuğuyla vuruş yapan Erkan zengin topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor 1-0 öne geçti.

75. dakikada Jorquera ceza sahası dışından çok sert bir şut çıkardı, yere seken top yandan az farkla dışarı gitti. 86. dakikada önü bir anda boşalan M'bia topla ceza alanına doğru ilerledi, cezasahası üzerinden sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top üstten dışarı çıktı.

89. dakikada Erkan'ın şutu savunmadan sekip kale sahasına havalandı, boşta kalan topa N'doye rövaşata denedi, Bu vuruştan sonuç gelmedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek ilk haftayı 3 puanla kapattı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler