SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Constant yeniden doğuyor

Trabzonspor'da geçen sezonun olaylı adamı Kevin Constant, Trabzon'da kalmaktan ve takıma hizmet edecek olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Trabzonspor'un Gineli futbolcusu Kevin Constant, teknik Şota Arveladze'nin verdiği güven ve kendisinin ona yapmak istediklerini anlatış şekliyle, birbirlerini yakaladıklarını ve aynı dili konuştuklarını söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren bordo-mavili takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Constant, öncelikle Trabzon'da kalmaktan ve takıma hizmet edecek olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Bordo-mavili takımın yeni bir teknik adamı ve yardımcılarının bulunduğunu, onlarla konuştuğunu anlatan Gineli futbolcu, her şeyin gayet iyi gittiğini ve yeni sezonda güzel şeylerin olacağına inandığını kaydetti.

Gineli oyuncu, takımla yolları ayrılan teknik direktör Ersun Yanal tarafından daha önce neden kadro dışı bırakıldığının sorulması üzerine "Geçmiş bizim için geride kaldı, o dönem o şekilde kapandı. Bizim için gelecek daha önemli. Eski hocamla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bizim için burada daha önemli durum var, mevcut koşullar. Mevcut koşullar bizim kamp çalışmalarımızı etkileyecek" dedi.

Yeni teknik direktör Şota Arveladze ile kısa bir dönemdir birlikte olduklarını belirten Gineli futbolcu, şöyle devam etti:

"Onun bana verdiği güven, benim ona yapmak istediklerimi anlatış şeklimle, birbirimizi yakaladığımızı ve aynı dili konuştuğumuzu düşünüyorum. Kendi seviyemin bu olmadığı çok aşikar. Onun üstüne çıkmam gerekiyor. Çok daha fazlasını vermem lazım. Benim de kendimden beklentim o. Geçmişi bir kenara bıraktım, o dönem benim için kapandı. Burası ve takım içinde başarımızı daha üste nasıl çekeriz, onun çalışmasını yapacağız. Gelecek sezonla ilgili bütün beklentim, düşüncem pozitif."

"DAHA FAZLA TÜRKÇE ÖĞRENMELİYİM"

Geçen sezon öncesinde Milan ile yollarının ayrıldığında, bordo-mavili takımın eski futbolcusu Yattara'dan Trabzonspor hakkında iyi bilgiler aldığını belirten Constant, "Trabzonspor'u gerçekten çok seviyorum. İnsanların bana ilgi göstermesini çok seviyorum. Şehirin futbolla yatıp kalkması, futbola ilgi duyması, kendi seviyemi göstermek için en büyük motivasyon kaynağı. Bu sezon daha fazla grubun parçası olarak kendimi hissetmeliyim. Daha fazla Türkçe kelimeler öğrenip, arkadaşlarımla, yerel futbol ortamıyla daha çok kaynaşmalıyım" ifadesini kullandı.

Takımdan sık teknik direktör değişimine ilişkin düşüncelerini açıklayan Constant, "Sık hoca değiştirdiğimiz periyotta yeterli özveride ve sorumluluk bilincinde olmadığımızı düşünüyorum. Hocaya topu atıp 'biz haklıyız' demek doğru değil. Biz ortaya daha iyi bir özveri ve iyi niyetli çalışma koysaydık belki de bunlar olmayacaktı. Belki geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamamak adına bu da önümüzdeki dönemde kullanacağımız veri olacak. İşe daha fazla sarılmak, daha fazla kendimizi ait hissetmek, oyuna sadık kalmak kulübü toparlayıcı unsurlar olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"SOL BEK DE OYNARIM"

Constant, savunmanın solunda veya orta alanda görev yapan bir oyuncu olarak hangi mevkide oynamaya sıcak baktığına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Milan'da sol bek oynadım. Diğer kariyerime bakıldığında orta saha orjinliyim. Bir mevkinin diğerinden üstün olmadığına inanıyorum. Hocam hangi mevkide görev verirse yeteneklerim doğrultusunda yaparım. Belki şöyle sıkıntı olabilir; sezona orta saha başlar, sonra farklı pozisyona geçersem onun geçiş dönemi zor olacaktır. Sol bek başlarım, sezon sonuna kadar giderim. Orta saha başlarım, sezon sonuna kadar giderim problem olmaz çok istisna dışında. Hocam beni sol bek düşünürse kendimden emin şekilde sol bek olarak oynarım."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler