SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İbrahim Hacıosmanoğlu: 'En rahat şampiyonluğumuz olacaktı'

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, en rahat şampiyon olacakları sezonlarından birini geçirdiklerini ancak bunu gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sportif direktörlük görevine getirilen Süleyman Hurma için düzenlenen imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu sezon şansızlıklar yaşadıklarını dile getiren Hacıosmanoğlu, "Hiçbir takımın başına bu kadar sakatlık gelmez. Birkaç oyuncumuzun ayağı kırıldı. Kalecimizin sakatlanması bize büyük darbe vurdu. Hakan geldikten sonra takımın performansı da değişti. Bu sezon aslında şansızlıklar peşimizi bırakmadı, belki bizim de hatalarımız var. Belki de en rahat şampiyon olacağımız sezonlardan bir tanesiydi. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Hacıosmanoğlu, iki maçta da yendikleri Galatasaray'ın şampiyon olduğunu anımsatarak, "Aradaki puan farkını da görüyorsunuz. Söylenecek çok şey var ama geçmişe takılmadan Trabzonspor sevdalılarını mutlu etmek, Trabzonspor sevdalılarının özlediği şampiyonluğu ortaya koymak amacımız. Baktığımızda rakiplerin durumları bizden iyi değil. Eğer planlamayı iyi bir şekilde yaparsak eksik olan mevkilere takviye yaparsak, bu başarı gelebilir. Bu sezon alt kategorilerin birçoğunda şampiyon olduk, kupa kaldırdık sıra A takımda. Önümüzdeki sene de inşallah A takımımız kupa kaldırır" diye konuştu.

EKONOMİK SIKINTI İDDİALARI
Kulüpte ekonomik sorunlar yaşandığına ilişkin söylemleri değerlendiren Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon'da belli bir kesim var, onlar Trabzonspor'un menfaatlerini düşünen değil, 'Trabzonspor'a nasıl zarar veririz' diye düşünen insanlar. Rakiplerimizin 1 yıl para ödemediği durumlar söz konusuyken camialarında böyle bir ses çıkmıyor. Biz belki 1-2 ay ödeme yapmadığımız zaman 'Trabzonspor batıyor' diye yaygara yapan insanlar var. Bunların özünde, oyuncakları elinden alınan insanların ve onların uzantıları var. 'Trabzonspor'a nasıl zarar veririz, yönetimi göndeririz' diyerek özünde sevdiklerini söyledikleri kulübe nasıl zarar verdiklerinin gerçeğidir bu. Kaptanımız Onur'a sorun, kendisi bir yerde söyledi, 'ben 7 senedir buradayım böyle bir ödeme şekli görmedim' diyen takımın kaptanıdır."

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un hiçbir zaman basında yer aldığı gibi sıkıntılar yaşamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim görevimiz o sıkıntıları yaşatmamak ama dönem dönem insanın gardı düşüyor. Gaziantep ve Konya maçlarını yenildikten sonra ödeme yapma şevkimiz azalıyor. Bunları hiçbir zaman oyuncu kardeşlerimize yansıtmadık ama sonuçta bu kulübü idare de ediyoruz. Sahada onların başarılı olması lazım ki bizim de onlara hak ettiğini zamanından önce verme şevkimiz olsun. Oyuncularımıza ciddi teklifler olduğu dönemde böyle bir haber çıkıyor ve bize teklif yapan kulüplerin aklına, 'acaba o oyuncuları bedava alabilir miyiz' düşüncesi sokularak onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz."

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Başkan Hacıosmanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Trabzonspor'u ziyaretine ilişkin bir soru üzerine, "Başbakanımız maç yaptığında formaları biz gönderdik. Başbakanımızın kulübü ziyareti programda yoktu. Ben de o gün Trabzon'a gelecektim ama kardeşimin ameliyatından dolayı gelemedim ancak Başbakanımızla kulüpte otururken telefonla konuştum kendisine izah, teşekkür ettim" ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, Yargıtay'ın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili hukuki süreci devam ettirerek zaman kazanmaya çalıştığı yönündeki eleştirilerle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bizim şampiyonluğumuzu çalanların bu konuyu nasıl kullandığını dünya biliyor. Önemli makamlarda olan insanların bu konuyla ilgili hiç mücadele vermediği yerde, Trabzonspor delegeleri hür iradesiyle bizi başkan olarak 2,5 seneliğine seçti. Biz onların hür iradesini saygı duyuyoruz. Onların içinden çıkan ve kimler tarafından yönlendirildiği bilinen ve o günkü divan başkanın yetersizliğinden kaynaklanan bir durumdan dolayıydı. Genel kurulun iradesi ile seçilen bir başkana herkesin saygı duyması lazım. Genel kuruldan o maddenin nasıl geçtiğini herkes biliyor. Ben, orada yetersiz oyla seçilen başkan değil, yeterli oyla seçilen bir başkan olarak görev süremi tamamlamaya çalışıyorum. Bu süre de Aralık ayında bitiyor. Kim nereden hangi malı, kaçırmaya çalışıyor. Üç ay önce seçim olsa ne yapacaksınız."

Seçim endişesi taşımadığına dikkati çeken Hacıosmanoğlu, "Ben yarın seçim yapsam, o zaman ki ortamdan daha rahat seçime girerim. O zamankinden daha güçlü bir durumdayım ama burada devamlılık söz konusu. Bir devamlılık söz konusu, bir süremiz var, o süreyi tamamlayalım. '2-3 ay sonra seçim olacak' diye bekliyorlarsa, ondan sonrasına da bir 2 ay daha kaldı. Hazırlıklarını yapsınlar" dedi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler