SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor Avrupa Ligi'ne yedeklerle katılacak

Trabzonspor Yönetim Kurulu çok tartışılacak bir karar aldı... Bordo mavililer gelecek sezon Avrupa Ligi'ne katılmaları halinde 'yedek' kadroyla mücadele edecek.

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar, gelecek sezon odaklanacakları tek noktanın Süper Lig şampiyonluğu olacağını belirterek, "Şampiyonluğu söke söke alacak bir kadro oluşturacağız" dedi.

Sadıklar, yaptığı açıklamada, son 2 sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldıklarını ancak lig şampiyonluğu konusunda kadronun yıprandığını ve hakem faktörlerinin de etkisiyle bu hedeflerine ulaşamadıklarını anlattı.

"AVRUPA LİGİ PRESTİJLİ AMA PARA KAZANDIRMIYOR"
Avrupa Ligi'nin prestij olduğunu, ekonomik olarak bir katkı sunmadığını belirten Sadıklar, şöyle devam etti:

"Avrupa'da gruplara kaldık, tarihimizde ilki gerçekleştirdik ama yaşadığımız sakatlıklar, aldığımız paraya değmedi. Ziraat Türkiye Kupası'nı da sayarsak üç kulvar, yeni oluşmuş bir kadroyu yıprattı. Gelecek sezon bütün gücümüzü şampiyonluk için kullanacağız. Şampiyonluğu söke söke alacak bir kadro oluşturacağız. UEFA kriterlerini yerine getirdik. Transferde bir engel yok. Tek hedefimiz lig şampiyonluğu olacak. İkincilik, üçüncülük, Ziraat Türkiye Kupası veya Avrupa'da gruplar, bizi lig şampiyonluğu olmadan bir yere taşımaz. Bu camianın bütünlüğünü ancak lig şampiyonluğu sağlar. Avrupa'yı hep marka değeri olarak düşündük ama şampiyon olursak marka değeri zaten gelir."

"AVRUPA'DA YEDEK KADROYLA MÜCADELE EDECEĞİZ"
Yönetim olarak, gelecek sezon Avrupa'da yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele etme yönünde karar aldıklarını dile getiren Sadıklar, "Bunu tartıştık ve iki sezonu göz önüne aldığımızda daha doğru bir karar olduğunu düşündük" ifadesini kullandı.
"BU BİR HEDEF KÜÇÜLTME DEĞİL BÜYÜTME"
Sadıklar, lig şampiyonluğu halinde takımın Avrupa şampiyonlar ligi'nde de mücadele etmeye hak kazandığına işaret ederek, "Bu bir hedef küçültme değil, hedef büyütme. Şampiyon olursak Şampiyonlar Ligi'ne de gideceğiz. Maddi olarak da kazanç sağlayacağız. Avrupa Ligi, ekonomik olarak katkı sağlamadı" diye konuştu.

"ERSUN YANAL TAKIMDA KALACAK"
Sadıklar, teknik direktör Ersun Yanal ile gelecek sezonun planlamalarını yaptıklarını ve gündemlerine teknik adam değişikliğinin gelmediğini belirtti.

Yanal'la sözleşmelerinin sürdüğünü ifade eden Sadıklar, "Kasıtlı haberler çıkarıldı. Yeni hoca alınacaksa yönetim alacak. Biz bilmiyoruz da onlar nereden biliyorlar? Hocamızla gelecek sezonun planlamasını yapıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler