SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ersun Yanal istedi İlhan Cavcav verdi

Trabzonsporlu yetkililerin Dusko Tosic ile pazarlık yapmasına Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'dan onay çıktı. Başkan yaptığı açıklamada, “Tosic'le görüşmek için bizden izin aldılar. Bu transfer onlar için çok kazançlı olur” dedi.

Bu sezon yaptığı transferlerle gündemin hareketli takımı olan Trabzonspor, çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Önümüzdeki sezonun kadrosunu şimdiden oluşturmaya çalışan teknik direktör Ersun Yanal, listesine giren Dusko Tosic konusunda Gençlerbirliği cephesinden olumlu yanıt aldı. Başkent ekibiyle haziran ayında sözleşmesi bitecek olan Sırp futbolcu hakkında Başkan İlhan Cavcav, “İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştük. Tosic’le görüşmek için bizden izin aldılar. Kabul ettik. Tosic gerçekten iyi futbolcu. Trabzonspor bu transferden kesinlikle zarar etmez” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’den talipleri var

30 yaşındaki sol bek için Süper Lig’den başka takımların da devrede olduğu öğrenildi. Deneyimli futbolcunun son kararını ise lig bitiminin ardından vermesi bekleniyor. Ersun hoca, sol bekteki istikrarsızlığı ve hücum gücü eksik oyuncu sorununu Tosic’le çözmek amacında. Sırp oyuncuyu kimseye kaptırmak istemeyen Karadeniz ekibinin kurmayları, bonservis ücreti ödemeyecekeleri için, yıllık ücreti yüksek tutmayı planlıyor. Böylelikle de Sırp futbolcunun ikna edilme süreci kısa sürede bitecek.

Daha önce görüşmüşlerdi

Teknik direktör Ersun Yanal geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece’de Calisto Restorant’ta Tosic ve menaceri ile bir araya gelmiş ve temaslar resmiyet kazanmıştı. Hatta ortaya atılan iddialara göre Yanal, burada hem başarılı futbolcuyla hem de menaceriyle el sıkıştı. Henüz Bordo-Mavililer tarafından resmi bir ağızdan haber üzerine yalanlama yapılmaması da iddiaları güçlendiriyor ve Tosic’i adım adım Trabzonspor’a yaklaştırıyor.

Çok istikrarlı

2012’den bu yana Gençlerbirliği forması giyen Tosic, ligin en başarılı yabancılarından biri. Bu sezon Başkent ekibinin oynadığı 27 Süper Lig maçında görev yapan ve bir gol atan Tosic, 2 bin 430 dakika sahada kalarak istikrarlı grafik çizdi. Deneyimli savunmacı, Türkiye Kupası’nda da 3 maçta görev yaptı. Tosic bir savunma oyuncusu olmasına rağmen kariyerinde hiç kırmızı kart görmedi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler