SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tamamı Trabzonspor altyapısından...

Türkiye'nin konuştuğu Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin 17 oyuncusunun tamamı Trabzonspor altyapısından. Sadi Tekelioğlu ile U17 ve U19 takımlarında çalışan yıldızların şimdiden talipleri var.

Finale çıkana kadar pek gündemde değildi.Ancak ne zaman finale çıktı, rakibin Brezilya olduğu açıklandı, o zaman Türkiye’de spor kamuoyu Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’ni tanıdı. Sonra o gençler Guatemala’da Brezilya’yı yendi, Türkiye’ye Dünya Şampiyonluğu’nu getirdi.

O kadronun oyuncuları hakkında çok şey yazıldı, “Trabzonspor’un onlardan haberi yoktur” diyenler bile oldu. O yüzden sizlere biraz tanıtalım istedik Erdoğdu Lisesi’nin yıldızlarını.

Erdoğdu’da birleştiler

Bir kere, hepsi istisnasız Trabzonspor’un altyapısında oynuyor. U17’de olan da var U19’da olan da. Erdoğdu Lisesi’nde toplanmaları da bir tesadüf değil. Bu lisenin futbol projeleri sebebiyle başka liselerde okuyan bazı oyuncular rızaları alınarak Erdoğdu Lisesi’ne kaydırıldı. Böylece hem sportif hem de akademik koordinasyonlarının uyumu artırıldı.

İsteyenleri çok...

Neredeyse tamamı kendi yaş kategorilerinde milli takımlarda oynuyor ve birçoğunun talipleri var. Ancak bu noktada hem hocaları Sadi Tekelioğlu’nun hem de Trabzonspor’un vereceği kararlar önemli rol oynayacak. Bu takımdan bazı oyuncuların örnek olmaları doğrultusunda A Takım’a çıkarılması gündemde.

Gözleri Ersun hocada

Trabzonspor altyapısı ile A takım arasındaki ilişkiler son dönemde ciddi bir şekilde gelişti. Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal, her fırsatta altyapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu ile bir araya gelip fikir alışverişinde bulunuyor. Bunun sonucunda Yanal, özellikle kupa maçlarının kadrosuna altyapıdan bazı oyuncuları alıp şans verdi.

Son başarıyla vitrine çıkan alt klasman futbolcularının hedefi, A takım kadrosuna girip profesyonel olabilmek. O nedenle de önce Tekelioğlu’nun, sonra da Ersun Yanal’ın gözüne girmek için her zamankinden büyük çaba harcayacaklar.

Ödül onay bekliyor

Dünya Şampiyonu Trabzon Erdoğdu Lisesi sporcularının bu başarıya karşılık devletten ödül alıp alamayacağı özel bir karara bağlı. Çünkü yakın geçmişte yönetmelik değişmiş, Okul Sporları Federasyonu’nun özerkliği ortadan kalkıp, kurum Spor Daire Başkanlığı’na bağlanmıştı.

Yani şimdi Ay-Yıldızlı formayı terleten genç sporcular bu konuda verilecek olan son kararı beklemek zorunda. Eğer federasyonun özerkliği ve faaliyetleri tekrar eski şekilde sürerse gençler maddi ödülün yanı sıra üniversiteye sınavsız giriş hakkını da elde etmiş olacak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler