SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hacıosmanoğlu: 2011'de şampiyon olan kadro...

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Hocamızın zaten kadro kurmadaki becerisini söylemeye gerek yok. 2011'de şampiyon olan kadronun temellerini o atmıştı, o hazırlamıştı. Yine aynı şekilde çalışıyor" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Önümüzdeki sene fırtına gibi bir Trabzonspor başlayacak. Bu seneden de umudumuzu kesmedik. 9 hafta var, çok şey değişir" dedi. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde geçen hafta olağan genel kurulda göreve başlayan Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Burada yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Hacıosmanoğlu, "Zor bir görev, bunlar kutsal görevler. Namuslu, ilkeli, ahlaklı bir şekilde yapmayı Cenab-ı Allah size nasip etsin" dedi.

Haberciliğin Türkiye'de toplumu yönlendiren en önemli unsurların başında geldiğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Orada ilke olursa ondan sonra insanları ilkesizlikten, ahlaksızlıktan suçlamaya kimsenin hakkı yok. Çünkü aracı kurum değil, yönlendiren kurum olduğu için asıl ilkenin orada olması lazım. Oradan başlaması lazım" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un son 2 sezonda Avrupa'da başarılı sonuçlar aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Trabzonspor, Videoton takımına 180 dakika gol atamadan Avrupa'dan elendi. Görevimizdeki iki sezonda tarihimizde art arda iki kez Avrupa liginde gruplara kaldık. Birinde Juventus ile karşılaştık, hakem oradaki maçta bizi perişan etti. Napoli maçına da sakatlıklar nedeniyle 13 oyuncuyla çıktık, sadece 2 yedeğimiz vardı."

Futbolda "Şike" sürecine de değinen Hacıosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir sürecimiz var. Herkes 'bunu dile getirmiyorsunuz' diyor, evet getirmiyoruz. Hukukçularımız iyi çalışıyor, bunun yakında semeresini göreceğiz, önümüze o konuyla ilgili farklı yaklaşımlar da geliyor. Bu, bizim namus davamız, her zaman söylüyoruz. Olmayan hataları manşete taşıyanlar, hakem hatalarını manşete taşımıyor. Yerel medyanın taşıması gerekir. İlk yarı hakemlerin neler yaptığını hep beraber gördük, yaşadık. Şimdi bir şansızlık var. Bir takımda bu kadar sakat olmaz."

"Onur, olsaydı Trabzonspor burada mı olurdu?"

Ligin ilk yarısında kaleci sorunu da yaşadıklarına işaret eden Hacıosmanoğlu, kaleci Onur'un sakatlanmadan önce kalesini koruduğu 8 maçta 4 gol yediklerini söyledi.

"O kalede olsaydı bugün Trabzonspor burada mı olurdu?" diyen Hacıosmanoğlu, "Hakan'ın ikinci yarıdaki performansı, ilk yarıda olsa burada mı olurduk? 90 dakikadan sonra Kasımpaşa maçında gol yedik. Yenmemiz gereken Gaziantepspor maçını kaybettik. Bu iki maçta 5 puan kaybetmesek 48 puanımız olacak ve Trabzonspor için şampiyonluktan bahsedilecekti" diye konuştu.

"Hacıosmanoğlu, siz 'gitsin' dediğiniz zaman gitmeyecek"

Hacıosmanoğlu, ligde kalan 9 haftada çok şeyin değişebileceğini vurgulayarak, "2 haftada 5 puan alsak farklı yerdeydik. Art niyetli insanlar, 'Hacıosmanoğlu başarısız gitsin burada durmasın da ne olursa olsun' diyenler ortaya proje koymalılar. Sadece ben adayım, geldi mi 'burayı kurtaracağım' dememeliler. Biz burayı namusumuz gibi görüyoruz. Gittikten sonra gelen adam görür, bizden önceye de sonraya da bakar. Tek dertleri 'Hacıosmanoğlu gitsin'. Hacıosmanoğlu siz 'gitsin' dediğiniz zaman gitmeyecek ki."

Bunu şehirdeki belli bir zümrenin söylediğini belirten Hacıosmanoğlu, "Yürekleri varsa benimle Trabzon sokaklarında gezsinler. Bakalım kim kimi seviyor. 'Ben ölürdüm de sana oy vermezdim ama yapılanları gördüm, sana oy vereceğim' diye sayısız mesajlar geliyor" ifadesini kullandı.

"Ben de hazmedemiyorum"

Hacıosmanoğlu, kendisinin de bu kulüben bir taraftarı olduğuna vurgu yaparak, "Ligde 43 puanda olmasını ben de hazmedemiyorum ki. Hazmedememek, eleştirmek farklı bir şey ama haksızlık yapmak başka bir şey. Yukarıda Allah var, yazık günah değil mi? Takımın kalecisi sakatlandı, olmayacak goller yedi. Onur ile 4 gol yedik sonra 8 haftada 22 gol yedik" dedi.

Sokağa çıktıklarında sağduyulu insanlar gördüğünü anlatan Hacıosmanoğlu, Türkiye'nin her yerinde bunu gördüklerini kaydetti.

Hacıosmanoğlu, Türkiye'nin her yerinde bunu gördüklerini belirterek, şöyle konuştu: "Rakiplerimiz olan 3 kulüpte forma satışında var mı başkanın dereceye girdiği bir kulüp. Trabzonspor taraftarı 7 bin Hacıosmanoğlu, forması almış. Taraftar alıyor, formanın arkasına yazdırıyor ismi. Bizi bu insanların sevgisi tutuyor. 'Koltuk sevdası mı var, niye gitmiyor' diyorlar. O insanların sevgisi olmasa niye duralım ki burada. Allah bizi onlara mahçup etmesin."

Hacıosmanoğlu, görevde 2 senelerinin geçtiğine işaret ederek, bu sürede büyük mücadeleler verdiklerini anlattı.

Bunun karşılığının sahada alınması gerektiğini belirten Hacıosmanoğlu, "Yeni kurulan takım hiçbir zaman şampiyon olmaz, bunu herkes biliyor. Bu sene bizi rahat bıraksaydılar, bütün şansızlıklar bizi bulmasıydı bu sezon en rahat şampiyon olacağımız sezonlardan biriydi. Öyle de kadromuz vardı. Bakıyorsunuz kadroda halen 4-5 sakat var. Aytaç'ı yeni aldık, gelecek yıl Türkiye'nin en iyi ön liberolarından olacak, geldi adam, tarak kemiğini kırdı. Deniz, ligin ilk maçı ne penaltımızı verdi, ne kart verdi. Hiç pozisyon olmasaydı yenilseydik de sakatlanmasıydı. Kim bilir bu sezon neler yapardı bizde" değerlendirmesine bulundu.

"Fırtına gibi bir Trabzonspor"

Hacıosmanoğlu, takımda futbolcuların karakterli oyuncular olduğunu anlatarak, bunun "iskelet" bir takım olduğunu söyledi. Eksik mevkilere 4-5 oyuncu alınması halinde gelecek yıl bu takımı kimsenin tutamayacağını vurgulayan Hacıosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu, nasip işidir, Cenab-ı Allah başkanlığı nasip etti, süresini de o tayin edecek. Bu kadro kendi iskeletini ortaya koydu. Hem sahadaki becerisiyle hem de karakter yapısıyla bunu yaptı. Eksikler giderildiğinde önümüzde sene bu takım ligde çok iş yapacak. Hocamızın zaten kadro kurmadaki becerisini söylememeye gerek yok. 2011' de şampiyon olan kadronun temellerini o atmıştı, o hazırlamıştı. Yine aynı şekilde çalışıyor, Cenab-ı Allah nasip ederse önümüzdeki sene fırtına gibi bir Trabzonspor başlayacak. Bu seneden de umudumuzu kesmedik. 9 hafta var, çok şey değişir."

Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ile görüşeceği şeklinde basında çıkan haberlere ilişkin Yanal'la devamlı görüştüklerini belirtti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler