SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa'nın kralı Mehmet Ekici

Karabükspor'u biri frikikten iki kez ceza sahası dışından avlayan Mehmet Ekici, bu alanda 7 golle Avrupa'nın en iyisi konumunda

Trabzonspor'un dünya çapındaki oyuncularıyla sükse yaptığı bir dönemde takımın en önemli yıldızı olarak parlıyor Mehmet Ekici. Zeka, teknik, çabukluk, oyun görüşü ve mücadele azmiyle aklı ayaklarında bir futbolcu görüntüsü çiziyor. Trabzonspor'u adeta sırtında taşıyan ve ceza sahası dışında attığı 2 nefis golle Karabükspor karşısında alınan 3-2'lik galibiyette aslan payına sahip olan Mehmet, ceza sahası dışından attığı gol sayısını 7'ye çıkardı ve bu alanda Avrupa'nın zirvesine kondu. Avrupa'nın 5 büyük ligi olarak kabul gören Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1'le birlikte Süper Lig'de forma giyen yüzlerce oyuncu arasında zirvenin sahibi olan Mehmet'e yaklaşan tek isim 5 golle Tottenham'ın Danimarkalısı Christian Eriksen... Sıralamanın 4. sırasında Leverkusen'de oynayan bir diğer milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu var.

HAMİ: BENDEN SONRA O GELİR
Trabzonspor'un 219 golle en fazla gol atan oyuncusu olan ve sert frikik atışları nedeniyle "Bombacı" lakabıyla anılan eski golcüsü Hami Mandıralı, Ekici'nin performansını övdü. Mandıralı, "Bence Mehmet, bu sezonki en iyi transferi. Takım oyununun olmadığı dönemde, bireysel olarak önemli puanlar kazandırdı. Onun için de her frikik atışı, bir penaltı, yarım gol gibi. Çok isabetli atışları var. Rakibin de psikolojisini bozuyor" dedi. Ekici'nin kendisinin veliahtı olarak gösterilmesinin onur verici olduğunu söyleyen Mandıralı, şöyle konuştu: "Mehmet iki ayağını da iyi kullanıyor. Trabzon'da benden sonraki dönemde en iyi frikik kullanan o. Benden daha estetik."

9 GOL ATTI 9 ASiST YAPTI
Ligde 22 maçın 19'unda forma giyen, bunların 18'inde ilk 11'de yer alan Mehmet, 1528 dakika kaldığı sahada, 8 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. Ekici ayrıca Türkiye Kupası'nda 1 asist, Avrupa Ligi'nde de 1 gol 1 asiste imza attı. Tecrübeli futbolcu toplamda 9 gol ve 9 asiste ulaştı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler