SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor sonradan açıldı

Trabzonspor, 22. haftanın kapanış  maçında konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u, büyük bölümünde geride götürdüğü mücadelede Cardozo ve Mehmet Ekici(2)'nin son dakika golleri ile 3-2 mağlup ederek 3 puanı artı hanesine yazdırdı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZONSPOR 3 - 2 KARDEMİR KARABÜKSPOR

STAT: H. AVNİ AKER

HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

TRABZONSPOR: Hakan, Fatih, Bosingwa, Aykut, İshak Doğan, Aytaç Kara, Sefa (Dk.46 Deniz), Özer (Dk.46 Salih), Mehmet Ekici, Erkan Zengin (Dk.79 Soner), Oscar Cardozo

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

KARABÜKSPOR: Boy Waterman, Bertül, Murat, Mabiala, Emre Özkan, Ahmet İlhan, Musa, Sow, Onur (Dk.69 Erkan), Traore (Dk.90 Furkan), Joseph Akpala (Dk.90 Kumbela)

TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural

GOLLER: Dk.69, 89 Mehmet Ekici (2), Dk. 87 Cardozo (Trabzonspor) Dk.43 Traore, Dk.45+2 Onur (Karabükspor)

SARI KARTLAR: Aykut, Aytaç, Deniz, Mehmet (Trabzonspor) Traore, Emre, Musa (Karabükspor)

[Maçtan kareler-![Trabzonspor - Karabükspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122148/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/trabzonspor-karabukspor-macindan-kareler-154394-myspor)

Mücadelenin ilk yarım saati son derece temposuz ve pozisyon açısından kısır bir futbola sahne oldu. Kardemir Karabükspor Traore önderliğinde geliştirdiği hızlı hücumlarla gol aradı ancak Hakan Arıkan konuk ekibe gol izni vermedi.

Bordo-Mavililer ise sert Karabükspor savunması karşısında etkisiz kaldı. Ev sahibi ekip organize ataklarla rakip kaleye gitmeye çalışsa da ilk 30 dakikada rakip kaleye tehlikeli bir şut bile gönderemediler. Kaleci Waterman belkide kariyerinin en rahat maçlarından birini geçirirken sahneye Trabzonspor'un formda ismi Mehmet Ekici çıktı. 39. dakikada Karabük savunmasının uzaklaştırmaya çalıştırdığı topa sahip olan genç yıldız ustaca bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

1-0'ın ardından iki takım da oyunun temposunu arttırdı. 43. dakikada Mavi Ateş'te günün etkili ismi Traore ceza sahası dışından net bir vuruşla takımına beraberliği getirdi: 1-1.

Herkes ilk 45 dakikanın son düdüğünü beklerken, sol taraftan gelişen ani Karabükspor atağında topla birlikte ceza sahasına giren Ahmet İlhan'ın sert şutunda kaleci Hakan'dan seken topu Onur boş kaleye gönderdi ve ilk yarının skorunu tayin etti: 1-2.

İkinci 45 dakikada Ersun Yanal'ın öğrencileri gol bulmak için tüm güçleriyle rakip kaleye yüklendiler. Zaman zaman tansiyonun da yükseldiği son bölümde iki takımın sert futbolu gözlerden Kaçmadı.

84. dakikada Karabükspor yarı alanının ortalarında kazanılan serberst vuruşta Mehmet Ekici ceza alanına ortaladı. Cardozo, etkili ve sert kafa vuruşunda top ağlara gönderdi: 2-2.

Dakikalar 89'u gösterdiğinde ise Trabzonspor'un yıldız ismi Mehmet Ekici yine sahneye çıktı. Ceza sahası ön çizgisinde kazanılan serbest vuruşta Mehmet, penaltı rahatlığıyla topu sağ alt köşeden ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 3-2.

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca maç bu skorla sona erdi:3-2.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler