SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gol düellosunda kazanan Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı. Gol düellosu şeklinde geçen mücadeleyi Bordo-Mavililer 3-2 kazandı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Karadeniz derbisi belki de son zamanların en keyifli, en tempolu maçlarından biriydi. Karşılaşmaya her iki takım da pozisyonlar bularak başlarken ilk gol ev sahibinden geldi. Dakikalar 11'i gösterirken Mehmet Ekici'nin sağ kanattan kullandığı kornerde önce Belkalem topa müdahale etti ardından kale önünde Medjani kafayla meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 28. dakikada ise Çaykur Rizespor'un sağ kanattan kullandığı kornerde Viera'nın kafa vuruşu direğe çarptı ama dönen topu kale sahası içinde Deniz tamamladı ve durum 1-1 oldu. İlk yarının devamında Çaykur Rizespor, Kweuke ve Holosko'yla çok net pozisyonlardan yararlanamadı. Orta sahaların oldukça hızlı geçildiği ve her iki takım adına da tehlikeli atakların bol yaşandığı ilk 45 dakikadan başka gol çıkmayınca taraflar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

[Maçtan kareler-![Trabzonspor - Çaykur Rizespor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121764/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/trabzonspor-caykur-rizespor-macindan-kareler-154056-myspor)

Maçın ikinci yarısı da oldukça heyecanlı başladı. 58. dakikada Bordo-Mavililer'in sol kanattan atağında Yusuf'un ortasına arka direkte Sefa kafa vuruşunu yaptı ve skoru 2-1'e getirdi. Ancak Trabzonspor'un sevinci yine uzun sürmedi. Dakikalar 65'i gösterirken savunma arkasına sarkan Kweuke'nin vuruşu kaleci Fatih'in altından ağlara gitti ve durum 2-2 oldu. Ancak Bordo-Mavililer'in bu maçı bırakmaya niyeti yoktu. 75. dakikada sol kanattan ceza alanına yakın bir noktadan kullanılan taçta Yusuf, Özer ile oynayıp ceza alanına koşu yaptı. Özer, ceza sahasına yönelen Yusuf'a pasını çıkardı. Yusuf da boş durumdaki Sefa'ya oynadı ve o da etkili bir plaseyle topu ağlara göndererek skoru 3-2'ye getirdi. Karşılaşmanın geri kalan bölümünde skor değişmeyince Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta kapanış mücadelesinde Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti ve üç puanın sahibi oldu.

TRABZONSPOR 3 - 2 ÇAYKUR RİZESPOR

STAT: Hüseyin Avni Aker Stadyumu

HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu

TRABZONSPOR: Fatih, Bosingwa, Belkalem, Medjani, Costand(Dk.46 Yatabare), Fatih Atik, Sefa, Özer, Mehmet,Yusuf, Cardozo(Dk.80 Mustafa Akbaş)

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Deniz, Giray, Sylvestre, Kıvanç, Ümit(59.Engin), Viera, Koray, Eren, Holosko(79.LuaLua), Kweuke.

TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

GOLLER: Dk.11 Medjani, Dk. 58, 75 Sefa Yılmaz  (Trabzonspor), Dk.28 Deniz, Dk.65 Kweuke  (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR:  Belkalem, Fatih Atik (Trabzonspor), Giray Kaçar, Eren, Kıvanç (Rizespor)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler