SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ersun Yanal, Trabzon'a, Cardozo kendine geldi

Spor Toto Süper Lig'in 11. Trabzonspor evinde Gençlerbirliği'ni ağırladı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf 'moralli' Trabzonspor oldu. Ersun Yanal'ın gelişiyle ivme kazanan Bordo-Mavililer henüz 8. dakikada Cardozo ile skoru 1-0'a getirdi. Tempolu geçen ilk bölümde Gençlerbirliği'nin ilk tehlikeli atağı sağ kanattan Tomic'le geldi. Sırp oyuncunun sert şutunu kaleci Fatih kornere çeldi. Ardından Gençlerbirliği'nin Guido'yla arka arkaya ciddi pozisyonları oldu ancak Fatih kalesini gole kapattı. Konuk ekip adına maça iyi başlayan Guido, şanssız bir sakatlık sonucu 27. dakikada yerini Antal'a bıraktı. Sonrasında Bordo-Mavili ekip tekrardan üstünlüğü ele alırken, klasik olarak bu sezon duran toptan bir kez daha ağları sarstı. Dakikaları 31'i gösterirken Mehmet Ekici sağ çaprazdan kullandığı frikiği yakın direğe ortaldı ve Özer topa dokunarak durumu 2-0'a getirdi. 

Karadeniz temsilcisi iki farklı üstünlüğü de yakaladıktan sonra yüklenmeye devam etti. 40. dakikada kontra atak yakalayan Trabzonspor'da Cardozo, topla beraber ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşla skoru 3-0 yaptı. ilk 45 dakikada başka gol olmayınca Trabzonspor soyunma odasına Gençlerbirliği karşısında 3-0 önde gitti.

Maçın ikinci yarısında konuk Gençlerbirliği topa daha çok hakim olan taraftı. Ancak Mervan'la yakaladıkları pozisyonlar skora yansımadı.. Gecenin yıldızı Oscar Cardozo 66. dakikada muhteşem bir golle kendisini 3., takımının 4. golünü attı. Gelecek haftaki Beşiktaş maçını da düşünen Ersun Yanal ise, 3 as futbolcusunu kenara aldı. 73. dakikada ise İrfan Can'ın pasını iyi değerlendiren Mervan bu kez topu filelere gönderek gecenin skorunu belirledi: 4-1..

TRABZONSPOR: 4 - 1 :GENÇLERBİRLİĞİ

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

STAT: Avni Aker Stadı

HAKEM:  Hüseyin Göçek

İLK 11'LER

TRABZONSPOR: Fatih, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa (Dk. 54 Serdar Gürler), Medjani (Dk. 69 Yatabare), Sefa, Mehmet, Özer, Yusuf, Cardozo (Dk. 79 Fatih Atik)

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GENÇLERBİRLİĞİ: Dahlin, İrfan Can, Guido (Dk. 27 Antal), Ahmet, Mervan, Özgür (Dk. 74 Taylan), Gosso, Hakan, Tosic, Uğur, Tomic

TENİK DİREKTÖR: İrfan Buz

SARI KARTLAR: Mehmet Ekici, Serdar Gürler, Papadopoulos (Trabzonspor), Ahmet Çalık, Mervan (Gençlerbirliği)

GOLLER: Dk. 8, Dk. 40, Dk. 66 Cardozo, Dk. 31 Özer (Trabzonspor), Dk. 73 Mervan (Gençlerbirliği)

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarı

7. dakikada Cardozo'nun ceza alanı dışından yerden şutunda kaleci Dahlin, yatarak topu kontrol etti.

8. dakikada Trabzonspor öne geçti. Özer Hurmacı'nın soldan ortasında, savunmanın uzaklaştırmak istediği top Cardozo'nun önüne düştü. Bu futbolcunun penaltı noktasına yakın yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Dahlin'in solundan filelerle buluştu: 1-0

12. dakikada Guido Koçer'in pasında, ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Tomic'in şutunda, kaleci Fatih Öztürk, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

23. dakikada Gençlerbirliği beraberlik golüne çok yaklaştı. Uğur Çifçi'nin ara pasıyla ceza alanına giren Guido Koçer, kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun şutunda Fatih Öztürk, topu kornere gönderdi.

27. dakikada Gençlerbirliği'nde sakatlanan Guido Koçer'in yerine Antal oyuna girdi.

31. dakikada Trabzonspor ikinci golü buldu. Yusuf Erdoğan'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, altı pas içinde Özer Hurmacı sağ ayağıyla topu filelere yolladı: 2-0

36. dakikada Hakan Aslantaş'ın soldan ortasında, ceza alanı içindeki Antal'ın kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

40. dakikada Trabzonspor farkı 3'e çıkardı. Orta alanda Mehmet Ekici'den aldığı pas ile ceza alanına doğru hareketlenen Sefa Yılmaz, topu Cardozo'nun önüne bıraktı. Bu futbolcu da sol ayağıyla plase bir vuruşla topu kaleci Dahlin'in sağından filelere göndererek kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-0

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

66. dakikada gelişen Trabzonspor kontra atağında Sefa'nın pasında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Cardozo, mükemmel bir aşırtma golüyle topu ağlara gönderdi.

73. dakikada Trabzonspor'da Özer topu kaptırdı ve Gençlerbirliği ani bir atak geliştirdi. İrfan ceza alanı içi sağ çaprazından Mervan'e yüksek bir top gönderdi ve Mervan topa gelişine vurarak topu ağlarla buluşturdu.

87. dakikada bir başka Trabzonspor atağında Serdar'ın ceza alanında Serdar'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşu yandan dışarıya gitti.

Karşılaşmayı Trabzonspor 4-1 kazandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler