SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor'da Ersun Yanal tepkisi

Trabzonspor'un teknik direktörülüğüne getirileceği iddia edilen Ersun Yanal için, Bordo Mavili camiadan tepki sesleri yükselyor. 

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Halilhodzic'i göndermeye kararlı olan Trabzonspor yönetiminin Ersun Yanal’la anlaşmasına Bordo-Mavili camiadan büyük tepki var. Taraftarların ve camianın önde gelen isimlerinin Yanal konusundaki itirazları 4 önemli noktada toplanıyor. Bu konuda Trabzonspor Hukuk Kurulu’nun da bir rapor hazırlayarak yönetime ve Divan Kurulu’na verdiği açıklandı. Ancak raporda bir durum tespiti yapılmasına rağmen, her hangi bir tavsiyede bulunulmadı. Trabzonsporlu hukukçular camianın rahatsızlık duyduğu noktaları rapor ederken, yönetimin yetki alanına müdahale anlamına gelecek her hangi bir ifadeden özenle kaçındı.

İşte Yanal'ın istenmemesinin 4 nedeni:

1-Şekip Mosturoğlu’yla, Selçuk İnan’ın Fener’e gitmesi için yaptığı telefon görüşmesi.

2-A.Gücü’nü çalıştırırken teşvik primi aldığı şeklindeki iddiaların TBMM raporuna girmesi.

3-FBTV’de yaptığı konuşmada, TS’nin 3 Temmuz’daki hak arayışına ‘saçmalık’ demesi.

4-A.Aker’deki olaylı maçta F.Bahçeli oyunculardan daha önce soyunma odasına kaçması.

CAFER AYDIN DA TOPA GİRDİ

Yanal’a yapılan itirazların ise 4 somut nedeni var. Bunlardan birincisi ve ilk başta geleni Trabzonspor’da çalıştığı dönemde Selçuk İnan’ı, F.Bahçe’ye pazarlamaya çalışması. Şekip Mosturoğlu’yla yaptığı telefon görüşmesinde Yanal, "Sana Şampiyonlar Ligi’nde oynamak yakışır” dedim şeklindeki sözleri ve “Aman kimse duymasın ben biterim” şeklindeki telkinleri dikkat çekiyor. İkinci önemli konu ise TBMM’nin sporda şike ve teşvik iddialarıyla ilgili hazırladığı raporda Ersun Yanal hakkındaki iddialar. Yanal’ın A.Gücü’nü çalıştırırken G.Saray maçından önce 500 bin dolar teşvik primi aldığı ve maçtan 10 gün sonra takıma dağıttığı öne sürülüyor. Bu konu başka kişilerin görüşleriyle de destekleniyor.

TARİH BUNU ÇOK KÖTÜ YAZACAK

Yanal’ın geçen sezon FBTV’ye yaptığı açıklamalarda, 3 Temmuz için, “Böyle saçma bir nedenden dolayı insanlar acı çekmesin. Neden de değil, bu bir sebep de değil. Bu tamamen saçma sapan bir sonuç. Umarım bu konuda hukuk bir yara almasın. Çünkü tarih bunu çok kötü yazacak” ifadesini kullanıyor. Yanal’ın Avni Aker’deki maçta stattan kaçışı da bir başka itiraz noktasını oluşturuyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler