SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırtına Ukrayna'yı yıktı geçti!

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor L Grubu'ndaki ilk maçında Metalist Kharkiv ile karşı karşıya geldi.

UEFA Avrupa Ligi'nde L Grubu'nun ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor Ukrayna'da Metalist Kharkiv'e konuk oldu.

[Haberin Fotoğrafları-![Metalist Kharkiv - Trabzonspor](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121465/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/metalist-kharkiv-trabzonspor-153741-myspor)

Temsilcimiz Trabzonspor maçın son saniyelerinde Papadopoulos'un attığı golle maçtan 2-1 galip ayrıldı.

METALİST 1-2 TRABZONSPOR

STAT: Arena Lviv
HAKEM: Tom Herald

METALİST: Goryainov, Villagra, Torsiglieri, Pshenychnykh, Gueye, Bolbat(Dk. 80 Radchenko), Cleiton Xavier, Krasnopyorov, Kobin, Homenyuk, Jaja(Dk. 82 Rebenok)
Teknik Direktör: Igor Rakhaev

TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Belkalem. Papadopoulos, Musa, Sefa, Medjani, Constant, Salih(Dk. 70 M.Ekici), Waris(Dk. 82 Yusuf Erdoğan), Cardozo(Dk. 58 Yatabare)
Teknik Direktör: Vahid Halilhodzic

Goller: Dk. 25 Constant, Dk. 90+3 Papadopoulos (Trabzonspor), Dk. 61 Homenyuk
Sarı Kart: Constant, Papadopoulos (Trabzonspor), Kobin (Metalist)

NOTLAR.. NOTLAR..
UKRAYNA TEMSİLCİSİNİN TÜRK TAKIMLARINI SEVİYOR
Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv takımı ise bugüne kadar oynadığı Türk takımları karşısında başarılı bir görüntü sergiledi. Türkiye’de Beşiktaş ve Galatasaray takımlarıyla karşılaşan Ukrayna takımı siyah-beyazlı takım ile İstanbul’da oynadığı ilk maçı 1-0, Ukrayna’da oynadığı maçı ise 4-1 kaybederek turnuvanın dışında kalmıştı. Sarı-lacivertli ekip Galatasaray’ı ise 1-0 mağlup etmişti.

BAŞKAN İBRAHİM HACIOSMANOĞLU TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu takımını yalnız bırakmadı. Çok önemli bir durum söz konusu olmadığı sürüce takımını yalnız bırakmayan ve her maçını takip eden başkan İbrahim Hacıosmanoğlu 3 günlük Ukrayna seyahati sırasında da takımın bir an olsun yalnız bırakmadı. Takımla birlikte Ukrayna’ya gelerek aynı otelde kalan Hacıosmanoğlu, teknik heyet ve futbolculara moral verdi. Hacıosmaoğlu, bordo-mavili takım Lviv Arena Stadyumu'na hareket etmeden önce de futbolculardan galibiyet istedi.

TRABZONSPOR TARAFTARI TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI
Bordo-mavili taraftarlar takımlarını Ukrayna’da yalnız bırakmadı. Trabzon’da gelen taraftarların yanı sıra Ukrayna’da yaşayan Türkler ve bu ülkeye yakın ülkelerden gelen bordo-mavili taraftarlar tribünlerdeki yerlerini alarak Trabzonspor’a destek oldular. Bordo-mavili taraftarlar 2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor pankartı asmayı da ihmal etmedi.

TRABZONSPOR THY FORMALARIYLA SAHADA
Türk Hava Yolları (THY), Galatasaray’dan sonra Trabzonspor’a da forma sponsoru olmasının ardından Karadeniz ekibi, ilk kez THY formasıyla Metalist Kharkiv takımının karşısına çıktı. Trabzonspor, formasının üzerinde “Turkish Airlines“ adını taşıyor.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapan Arena Lviv Stadyumu Metalist Krahkiv -Trabzonspor arasında oynanan müsabakada boş kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
9. dakikada sağ kanattan Kevin Constant’ın köşe vuruşunda kaleci Goryainov topu kontrol etti.
19. dakikada ceza sahası dışı hafif sağ çaprazdan Cleiton Xavier'in yerden vuruşunda top farklı şekilde dışarı gitti.
25. dakikada sol kanattan Sefa Yılmaz'ın köşe atışında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Constant’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. (0-1)
39. dakikada Cleiton Xavier'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Cristian Villagra, yerden vuruşunda Onur meşin yuvarlağı kontrol etti.
41. dakikada Jaja’nın pasında ceza sahası önünde topla buluşan Xavier'in vuruşunda köşeye giden topu Onur parmakların ucuyla kornere gönderdi.
61. dakikada sağ kanattan Villagra’nın ortasında arka direkte Kobin kafayla topu kale önüne doğru çevirdi. Homenyuk altı pastan kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı. (1-1)
69. dakikada Xavier’in kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden hafif sağ çaprazdan serbest vuruşunda top farklı şekilde yandan auta gitti.
77. dakikada Mehmet Ekici’nin pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Yatabare’in vuruşunda top kaleci Goryainov’da kaldı.
90+3. dakikada Costant’ın kafasıyla ceza sahasına gönderdiği topu önünde bulan Papadopoulos’un ayak ucuyla gelişine vuruşunda top filelerle buluştu. (1-2)

Maçı Trabzonspor 2-1 kazandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler