SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Fırtına' turladı

Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçta aldığı 2-0'lık galibiyetin rövanşında Rostov ile deplasmanda karşılaştı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki ilk maçta avantajlı bir skor elde eden bordo-mavililer, Rusya'da tur için ter döktü. Karşılaşmaya 2-0'lık avantajla çıkan bordo mavililer sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılarak gruplara kalmaya hak kazandı.

ROSTOV 0-0 TRABZONSPOR 

Stat: Olimp-2Hakem: Felix ZwayerSaat: 20.00

Rostov: Pletikosa, Goreux, Dyakov, Bastos, Miliç, Torbinski (Dk. 69 Bukharov), Gatcan, Kalachev, Kanga, Poloz (Dk. 60 Doumbia), Grigoryev (Dk. 78 Yoo)Teknik Direktör: Miodrag Bozovic

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Aykut Demir (Dk. 22 Mustafa Yumlu), Belkalem, Musa Nizam, Medjani, Salih Dursun, Soner Aydoğdu (Dk. 80 Hasan Batuhan Artarslan), Fatih Atik, Sefa Yılmaz (Dk. 71 Cardozo), Deniz Yılmaz Teknik Direktör: Vahid Halilhodzic

Sarı Kartlar: Dk. 10 Belkalem, Dk. 59 Salih Dursun, Dk. 89 Hasan Batuhan Artarslan (Trabzonspor), Dk. 13 Torbinski, Dk. 45 Kalachev (Rostov)

Maçtan Notlar..

HALİLHODZİC’DEN SÜRPRİZ KADRO

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodizc, Rostov maçında sürpriz bir kadroyu sahaya sürdü. Rakibin sert futbolundan çekinen Boşnak teknik adam, Cardozo ve Yusuf’u yedek kulübesine çekti. Bu futbolcuların yerine ise Fatih Atik ve Deniz Yılmaz’ı 11’de sahaya süren Halilhodzic, gribal enfeksiyon geçirdiği için Rusya’ya getirmediği Constant’ın yerine Salih Dursun’a, Bosingwa’nın yerine ise Zeki Yavru’ya forma verdi. Halilhodzic böylelikle ilk maçtaki 11’inden 5 farklı ismi sahaya sürdü. Boşnak teknik adamın sahaya sürdü 11’de sadece iki yabancı olması da dikkat çekti.

MUSTAFA: “BEN OYNARIM HOCAM”

Trabzonspor’un Rostov ile oynadığı ilk maçta sakatlanan Mustafa Yumlu, ayağındaki ağrılara rağmen özveri göstererek takımla birlikte Rusya’ya geldi. Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile görüşen Yumlu’nun, “Hocam bu takım için elimden geleni yapmaya hazırım, oynamak istiyorum” dedi. Ancak Boşnak teknik adamın ise Mustafa’ya, “Fedakarlığının farkındayım ama seni riske edemem” diyerek teşekkür ettiği öğrenildi.

3 FUTBOLCU KADROYA GİREMEDİ

Trabzonspor’un 21 kişilik kafilesiyle birlikte Rusya’ya gelen genç kaleci İbrahim Demir ile birlikte Gökhan Karadeniz ve Mustafa Akbaş 18 kişilik kadroda yer bulamayarak, maçı tribünden izledi.

HACIOSMANOĞLU, GÜRDAL İLE BİRLİKTE MAÇI İZLEDİ

Bordo-mavili kafileyle birlikte Rusya’ya gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu maçı protokol tribününden kulüp CEO’su Burak Gürdal ile birlikte izledi. Başkan Hacıosmanoğlu’nun küçük oğlu Eren de maçı tribünden babasıyla birlikte izledi.

POLİS STADI DİDİK DİDİK ARADI

Trabzonspor ile Rostov arasında oynanacak olan karşılaşma öncesi emniyet güçleri stat içerisinde tüm koltukların altına tek tak bakarak, arama yaptı. Sahaya alınan taraftarlarda geniş güvenlik önlemlerinden geçerek alındı.

MAÇIN YAYINLANMAMASI KRİZ ÇIKARDI

Rostov ile Trabzonspor arasında oynanan maçın Türkiye’de hiçbir televizyon kanalı tarafından yayınlanmaması Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve bordo-mavili taraftarları çileden çıkarttı. Rostov kulübü yetkililerinin Rusya’da bir televizyon kanalı ile anlaşamamasından dolayı yaşanan sorun nedeniyle maç Rostov kulübünün Youtube hesabı üzerinden yayınlandı. Trabzonspor kulübü konu hakkında duyduğu rahatsızlığı UEFA’ya aktarırken, Rostov kulübünün ve Rus televizyon kanallarının takındığı tutum ise tepki çekti.Kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Rakibimiz Rostov kulübünün, Rusya'daki Rus yayıncı kuruluşla yaşadığı sorun nedeniyle maçın naklen yayını olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

BELKALEM 11’DE

Trabzonspor’un Rusya’ya girişi sırasında pasaportunda yaşanan sorun nedeniyle 4 saat gecikmeli olarak ülkeye giren Cezayirli futbolcu Essaid Belkalem, beklenildiği gibi Rostov maçında 11’de sahaya çıktı.

GOREUX YİNE FORMA GİYDİ

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında sahasında 2-0 yendiği Rostov, bu karşılaşmada cezalı Goreux'yu oynattığı için UEFA Disiplin Komitesi'ne sevk edilmişti. Ancak UEFA daha sonra yaptığı açıklamada, Rostov’a bo konuda her hangi bir ceza verilmediğini açıkladı. Cezalı olduğu iddia edilen Goreux, Rusya’daki maçta da 11’de sahaya çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Sefa Yılmaz'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Deniz Yılmaz'ın kontrol edip kaleye göndemek istediği topu son anda araya giren savunma uzaklaştırdı.

15. dakikada Fatih Atik'in sağdan ortasında, ceza alanı içinde yükselen Salih Dursun'un kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

27. dakikada Kalachev'in sağdan kullandığı köşe atışında, yakın mesafedeki Grigoryev'in kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak yerden sağ tarafına gelen topu yatarak çizgi üzerinden çıkarmayı başardı.

32. dakikada ceza alanına sol çaprazdan sokulan Poloz'un rakiplerinin önünden sert şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak'ı geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.

38. dakikada soldan ceza alanına giren Musa Nizam'ın çıkardığı topu uygun durumdaki Deniz Yılmaz kötü bir vuruşla auta gönderdi.

45+3. dakikada Fatih Atik'in sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.

İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

46. dakikada Fatih Atik'in sağ kanattan ortasında, yakın mesafede uygun durumda bulunan Soner Aydoğdu'nun kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.

53. dakikada Fatih Atik'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Belkalem'in ayağıyla kale gönderdiği top direğin yanından auta çıktı.

57. dakikada Poloz'un ceza alanı dışından sert şutunda, üst direğe çarpan top auta gitti.

58. dakikada sol taraftan Deniz Yılmaz'ın pasında, ceza alanı ön çizgisine yakın yerden Fatih Atik'in şutunda, kaleci Pletikosa iki hamlede topu kontrol etti.

59. dakikada Deniz Yılmaz'ın ceza alanı dışından şutunda top kaleci Pletikosa'dan döndü. Ceza alanı içinde bu kez meşin yuvarlakla buluşan Musa Nizam'ın şutunda, Pletikosa bir kez daha gole izin vermedi.

79. dakikada Fatih Atik'in sağdan ortasında, yakın mesafede Deniz Yılmaz'ın kafa şutunda, yükseklik kazanan topa kaleci Pletikosa sahip oldu.

89. dakikada Cardozo'nun pasında ceza alanı içindeki Fatih Atik'in şutunda, kaleci Pletikosa, sol tarafına doğru gelen topu yatarak kornere gönderdi.

Karşılaşma, 0-0 beraberlikle sona erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler