SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor TFF'ye başvuruyor!

Trabzonspor, UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe hakkındaki kararı sonrası 2010-11 sezonunun tescil iptali için bir kez daha TFF'ye gitmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe'nin aldığı 2+1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezasının UEFA Tahkim Kurulu tarafından +1 yılı kaldırılarak onanmasının ardından Trabzonspor, harekete geçme kararı aldı.

Sabah Gazetesi'nin iddiasına göre; daha önce 16 Ağustos 2012 tarihinde TFF'ye yaptığı 2010-2011 sezonunun tescil iptali talebi geri çevrilen bordo-mavili kulüp, yine aynı yola başvurmayı planlıyor. Trabzonspor, söz konusu başvuru için ilk girişiminde olduğu üzere TFF Futbol Talimatı'nın 26. Maddesi'nin 4. Kısmı'nı temel dayanak gösterecek. Talimatın bu maddesine göre, müsabaka sonucu etkilemeye yönelik eylemler, müsabakanın tescilinden sonra anlaşılsa dahi, söz konusu tescilin iptal edilmesi gerekiyor.

Talimatın 26'ncı maddesi ne diyor?
1- TFF tarafından düzenlenen veya izin verilen müsabakaların sonuçları, TFF tarafından tescil edilmeden geçerli sayılmaz.
2- Uluslararası Futbol Oyun Kuralları'nın öngördüğü süreç içerisinde tamamlanmış müsabakaların sonuçları, hakem raporları ile tespit edilir.
3- TFF, Uluslararası Futbol Oyun Kuralları'nın öngördüğü süreç içerisinde herhangi bir nedenle tamamlanamayan müsabakaların sonuçlarını, müsabaka görevlilerinin raporlarına ve gerektiğinde yapılacak araştırmaya göre karara bağlar ve ilan eder.
4- Müsabaka sonucunu etkileme eylemi, müsabakanın sonucunun tescilinden sonra anlaşılsa dahi tescil iptal edilir. Tescilin iptali, kulüplere herhangi bir tazminat ve sair talep hakkı vermez.

'BEN KUPAMIZ GELDİĞİ ZAMAN KONUŞURUM'
UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'nin 2+1 yıllık cezasını iki yıl olarak onaması sonrası gözler, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na çevrildi. Daha önce "O kupa kirlenmiştir, müzemize girmemesi lazım. Sahilde bir anıt yapacağız ve ibret olsun diye kupayı orada sergileyeceğiz" açıklamasını yapan Hacıosmanoğlu'nun, şimdi ne diyeceği merakla bekleniyordu. Trabzonspor Başkanı bu kez sert demeç vermedi: "Bu konu hakkında fazla konuşmaya gerek yok. Ne zaman kupamız gelirse, ben o zaman konuşacağım."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler