SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başakşehir 2-2 Trabzonspor

Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor deplasmanda Başakşehir'in konuğu oldu. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşma 90 dakika boyunca yüksek tempoda oynanırken, mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi. Nefes kesen maçta Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın attığı iki golle iki kez öne geçerken, Başakşehir ise Emre Belözoğlu ve Mevlüt Erdinç'in golleriyle mücadeleden 1 puan almasını bildi.

Başakşehir-Trabzonspor maçı nefes kesti. Süper Lig'in 5 haftasında Başakşehir sahasında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadele 2-2'lik beraberlikle sona erdi. Maç boyunca iki takımda büyük mücadele ortaya koydu. Konuk ekip Trabzonspor Burak Yılmaz'ın attığı gollerle iki kez öne geçse de, Emre Belözoğlu ve Mevlüt Erdinç'in gollerine engel olamayınca 1 puana razı oldu.

BAŞAKŞEHİR-TRABZONSPOR MAÇININ ÖZETİ

Trabzonspor 15. dakikada Burak Yılmaz'la penaltı kazandı. Topun başına geçen milli futbolcu, topla Volkan Babacan'ı ayrı köşelere gönderdi: 0-1.

35'te bu kez Başakşehir penaltı kazandı. Emre Belözoğlu topun başına geçti. Deneyimli futbolcu maça dengeyi getirdi: 1-1.

Karşılaşmada ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

2. yarının başında da Trabzonspor oyuna hızlı başlayan taraf oldu ve Burak Yılmaz 49. dakikada hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti.

Dakika 79'u gösterdiğinde İstanbul ekibi bu kez Mevlüt Erdinç ile yeniden skorda dengeyi sağladı. Bu gol aynı zamanda tecrübeli futbolcunun Süper Lig'deki ilk golü oldu. Mücadelede başka gol olmayınca her iki ekip de sahadan birer puanla ayrıldı.

Alınan bu sonuçla Başakşehir puanını 10'a yükseltti. Trabzonspor ise 8 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’de 5. hafta mücadelesinde Trabzonspor’u ağırlayan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Abdullah Avcı, sakatlığı nedeniyle UEFA Avrupa Ligi’ndeki Ludogorets maçında forma giyemeyen Mahmut Tekdemir’i ilk 11’de sahaya sürdü.

Abdullah Avcı, ideal 11’inin önemli isimlerinden Elia ve Mossoro’nun yerine bu mücadelede Fenerbahçe maçının uzatma dakikalarında attığı golle takımına galibiyeti getiren Kerim Frei ve İrfan Can Kahveci’ye şans verdi.

Maçta kaleyi Volkan Babacan’a teslim eden teknik direktör Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy’den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Kerim Frei ve İrfan Can Kahveci görev alırken, forvette Adebayor forma giydi.

BAŞAKŞEHİR'DE İKİ EKSİK

Medipol Başakşehir’de iki oyuncu sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Slovenya kampında sol ayak bileği kırılan ve ameliyat edilen Aurelien Chedjou ile sakatlığı süren Egemen Korkmaz, kadroda bulunmadı.

İLK KEZ 11'DE

Trabzonspor’un 19 yaşındaki oyuncusu Abdülkadir Ömür, ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11’de sahaya çıktı. Teknik direktör Ersun Yanal, bu sezon iki maçta sonradan oyuna aldığı genç oyuncusuna, Medipol Başakşehir karşısında ilk 11’de şans verdi. Ersun Yanal, sakatlığı bulunan kaleci Onur Kıvrak’ın yerine Esteban’a, sakatlıktan yeni çıkan ve yedek kulübesinde tuttuğu Durica’nın yerine de stoperde Okay Yokuşlu’ya formayı teslim etti. Trabzonspor’un 21 yaşındaki kalecisi Uğurcan Çakır da ilk kez Süper Lig’de maç kadrosunda kendine yer buldu.

VOLKAN ŞEN İLK KEZ

Trabzonspor’un, transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Volkan Şen, Medipol Başakşehir maçının 21 kişilik kadrosunda yer aldı. Teknik direktör Ersun Yanal, yeni transferini ilk kez maç kadrosuna alırken, yedekler arasında tuttu. Bordo-mavili ekibin bir diğer yeni transferi Tomas Hubocan ise geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu maçta da yedekler arasında bulundu.

TRABZONSPOR TARAFTARI TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan maça deplasman ekibi Trabzonsporlu taraftarların ilgisi büyük oldu. Bordo-mavili taraftar, tribünde kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Toplam 17 bin 300 seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yaklaşık 9 bin taraftar tribünde yer aldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler