SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür maça damga vurdu

Yusuf Yazıcı ile birlikte camianın çok şey beklediği Abdülkadir Ömür, ilk kez bir lig maçında bu kadar fazla süre şans buldu. İkinci yarıda oyuna giren 18 yaşındaki oyuncu, beraberlik golünde asisti yaptı, yeteneğiyle herkesi hayran bıraktı.

Medical Park Stadyumu’nda Gençlerbirliği karşısında çok kötü bir ilk yarı geçiren Trabzonspor, devreyi 1-0 geride kapatmışken, ikinci yarıda kimsenin beklemediği bir oyuncu değişikliği yapıldı... Teknik direktör Ersun Yanal, kulübede o kadar yıldız varken 18 yaşındaki Abdülkadir Ömür’e güvendi ve Uğur yerine genç ismi sahaya sürdü.

İlk kez bir lig maçında bu kadar uzun süre forma giyme fırsatı yakalayan Abdülkadir, ne kadar yüksek bir potansiyele sahip olduğunu topu her ayağına aldığında gösterdi. Sağ kanatta rakibi sürekli zorlayan Abdülkadir, 53. dakikada Olcay’ın golünde asisti yaptı.

Trabzonspor’un geleceği

Yüksek enerjisiyle dikkat çeken ve tribünlerden müthiş destek alan Abdülkadir Ömür, 45 dakika sahada kaldığı maçta camianın ve taraftarın beklentisini boşa çıkartmadı. Yusuf Yazıcı ile birlikte Trabzonspor’un geleceği olarak görülen 18 yaşındaki Abdülkadir, ‘bir yıldız doğuyor’ dedirtirken, uzun lig periyodunda daha çok şans bulacağını gösterdi.

'Trabzonspor'a faydalı olmak istiyorum'

Süper Lig'in 4. haftasında Gençlerbirliği ile karşılaşan Trabzonspor'da oyuna ikinci yarıda giren genç yetenek Abdülkadir Ömür, elinden geldiğince kendisine verilen şansı iyi kullanarak bordo-mavili takıma faydalı olmak istediğini belirtti.

Abdülkadir Ömür, yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği maçında ilk yarı yenik duruma düşmeleri rağmen ikinci yarıda iyi mücadele ettiklerini anımsatarak, "Devreye 1-0 yenik girmemize rağmen mücadeleyi bırakmadık. Maçı çevirebileceğimize inandık. Hocam da bana bu şans verdi. Geçen hafta da şans vermişti. Ben de elimden geldiğince bu şansı iyi kullanarak Trabzonspor'a faydalı olmak istiyorum." diye konuştu.

Ersun Yanal'ın oyuna girmeden önce kendisiyle konuştuğunu ve bunun kendisine artı bir motivasyon kazandırdığını aktaran Abdülkadir Ömür, Yanal'a kendisine bu şansı verdiği için teşekkür etti.

Fiziğinin çok tartışıldığını ifade eden genç oyuncu, "Fiziğim çok tartışılıyor ama Allah vergisi yapacak bir şey yok. Ben çalışıyorum hocalarım sağ olsun beni özel çalıştırıyorlar. Çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Yusuf Yazıcı ile birlikte aynı anda sahada olmayı hep konuştuklarını söyleyen Abdülkadir, şu ifadeleri kullandı:

"Yusuf ağabey ile birlikteliğimiz altyapıdan geliyor. Ona da geçen yıl böyle bir şans geldi, şansını iyi değerlendirdi. Trabzonspor forması altında ilk 11'de oynamaya başladı. Asistler, goller derken çok iyi maçlar çıkardı. Yusuf Yazıcı ile hep konuşuyorduk, 'bir gün birlikte Trabzonspor formasıyla maça çıkacağız' diye. Bu nasip oldu ve aynı sahada forma terlettik. Çok mutlu oldum, asist ve gol yaptığımızda birbirimize sarılarak sevincimizi belli ettik."

Abdülkadir Ömür, maçtan sonra anne ve babasının aramasından dolayı çok mutlu olduğunu ve bu sevincin anlatılamayacağını da sözlerine ekledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler