SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muharrem Usta'dan Sosa ve Sissoko açıklaması

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, AA Spor Masası'nın konuğu oldu.

Öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

"Burak'ın Türkiye'ye dönme ihtimali olduğunu biliyorduk"

"Takımızın kadrosu daha da gelişmesi gerekiyor. Nokta atışı ile daha da güçlü olmaya çalışıyoruz. Bu sene bizim her transfer etmeye çalıştığımız oyuncu çok zor transfer haline geldi. Her biri takımında oynayan oyuncular ve satış listesinde değillerdi. Burak da öyleydi. Burak'ın Türkiye'ye dönme ihtimali olduğunu biliyorduk. Ben stadımızın açılışında davet etmiştim. O dönem çekincesi olmuştu. Burak buradan Galatasaray'a giderken 5 milyon euroya gitmişti. Galatasaray'dan Çin'e giderken de bize kazandırdı. Bu aslında Burak'ın ciddi fayda sağladığını gösteriyor. Açılışta da Burak'ı herkes bağrına basmıştı. Burak'ı her takım almak ister. Sonuçta Türkiye'nin santraforu ve önemli bir oyuncu. O gün bugündür konuşuyoruz. Çok zor oldu. Orada aldığı 5 maçlık ceza vardı. Biz o cezanın orada bitmesi için de uğraştık. Gerçekten gelmesi çok zordu. Biz bir an önce işi bağlamaya çalıştık ama şartlar zorladı. Dün itibarıyla hem 5 maçlık cezası bitti hem de transferi oldu. 12.00'de sağlık kontrollerinden geçecek ve akşama da imza atacaktır."

Serdar Taşçı ve Medel gündemde

"Stoper bölgesine ihtiyaç var. Serdar Taşçı ile uzun zamandır ilgileniyoruz. Fayda ve maliyet açısından da iyi bir isim. Takımın çok da yabancılaşmaması gerekiyor. Bunlar direkt oynayabilecek bir oyuncular olduğu için yerli kaliteli isimler. Medel ile halen konuşuyoruz. Medel ile Serdar kıyaslandığında Medel daha maliyetli bir oyuncu. Takımın yabancılışması ile de başka bir sorun ile karşı karşıya geliyoruz. İşin sonuna yaklaştık gibi görünüyor. Serdar'ın bize gelmekte kararlığı var. Bizim de kararlılığımız var."

"Kucka'yı da hiçbir şekilde bırakmak istemediler"

"Kucka'yı aldık. Milan yeniden yapılanıyor. Kucka'yı da hiçbir şekilde bırakmak istemediler. Çok zorlandık. Bitirmek için Milano'ya gitmiştim. Bitti diye düşünürken 4 gün takıma kazandırılması için uğraştık. Belki ofansif bölgede serbest bir oyuncu da olabilir. Kanat ve ofansif bir oyuncu olabilir. Almasak da olabilir. Alınsa takımın eksikleri daha aza indirgenmiş ve değerli bir takım olacak gibi."

"Sosa ve Sissoko ile görüşüyoruz"

"Sosa ve Sissoko ile görüşüyoruz. Sissoko için Tottenham kiralanmasına müsade ederse 1 yıllık kiralama söz konusu olabilir. Bunlardan biri olacak mı? Önümüzdeki günlerde belli olacak."

"Yusuf Yazıcı'ya ciddi teklifler geldi"

"Başarı sizin oyuncu satabilmenizi de arttıyor. Bizim için bu sene 50. yıldan dolayı kaliteli bir kadro gerekiyor. Trabzonspor başarılı olmalı ki; sene sonunda kadrosunda satabilecek bir isimler olsun. Yaklaşık 20-25 milyon euroluk satış planlıyoruz. Alarak sürekli olmuyor. Şampiyon olunca inanılmaz bir gelir farkı var. Ben yeni bir başkanım ama bu süreçte çok şeyler gördüm. Bu sene Yusuf Yazıcı'ya ciddi teklifler geldi. Daha da iyi olur diye teklifleri resmileştirmedik."

"Burak Yılmaz yine 17 numarayı giyecek"

"17 numara ve Burak Yılmaz bir proje. Onazi de, 'Burak da gelirse 17 numarayı seve seve veririm.' dedi. Burak da ticari bir operasyon ayrıca. O yüzden bir sorun yok."

"Yeni projeler üretmeniz gerekiyor"

"590 milyon TL borç var. 120 miyon her sene üzerine yük geliyor. Büyük kulübün başarılı olma zorunluluğu var. Yıllık bütçe açığı da veriyorsunuz. O zaman da yeni projeler üretmeniz gerekiyor. Bu sorun kolay çözülebilir değil. Ekonomik olarak en zor toplanabilecek kulüp, bizim kulüp. Kendi şirketimiz olarak sponsorluk içerisine girdik. Keşke başka sponsor da bulsak. Biz yine başka sponsorlukla anlaşma yapalım istedik. O yüzden çok uzadı. Son anda olmadı."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler