SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor'dan CAS açıklaması!

Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Saral, 2010-11 sezonuna ilişkin Trabzonspor’un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun reddedildiğine yönelik kulübe ulaşan bir yazının olmadığını ancak böyle bir durumda FIFA'ya başvuracaklarını söyledi.

Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Saral, 2010-11 sezonuna ilişkin Trabzonspor’un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun reddedildiğine yönelik kulübe ulaşan bir yazının olmadığını söyledi.

Gökhan Saral, konuyla ilgili kararı Futbol Federasyonu yetkililerinden öğrendiklerini belirterek şöyle konuştu:

[CAS, Trabzonspor'un itirazını reddetti!](https://www.mynet.com/cas-trabzonsporun-itirazini-reddetti-108248-myspor)

"Şu anda kulübümüze ulaşan bir yazı yok. CAS müracaatımızda çıkabilecek her türlü olumlu ya da olumsuz karara göre yol haritamızı belirlemiştik. Gerekçeli kararın tarafımıza ulaşması halinde değerlendirmemizi FIFA'ya başvuruda bulunacağız. Hak arama mücadelemiz şampiyonluk kupamız müzemize gelene kadar devam edecek. 2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur. Taraftarlarımız rahat olsun. Yönetim olarak Trabzonspor’un haklarını sonuna kadar arayacak, gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz."

Trabzonspor kulübü, CAS'tan gelen ret kararının ardından resmi Internet sitesinden bir açıklama yayımladı.

"Kulübümüzün UEFA, TFF ve Fenerbahçe Kulübü aleyhine yapmış olduğu müracaatın reddedildiğine dair CAS kararı bugün akşam saatlerinde avukatlarımıza bildirilmiştir.

Daha önce defaten açıkladığımız üzere bu davanın konusu yetki ve uygulanacak cezalar olup; tescillenen şikenin varlığı bu dava konusu değildir. Adı geçen kulüp ve şahısların şike eylemlerinin varlığı UEFA Disiplin Komitesi, UEFA Temyiz Kurulu, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararları ile de sabittir. Kaldı ki, CAS’ın önceki kararlarında, Türkiye’de adli yargı mercilerince ne karar verilirse verilsin kendi kararlarının asla değişmeyeceğine vurgu yapılmıştır.

Kulübümüzün sürece yönelik bütün olasılıkları değerlendirerek yol haritasını belirlemiştir. CAS’a yapılan müracaatımız ile ilgili olarak yöneticilerimiz ve hukukçularımızın önceki açıklamaları ile de sabit olduğu üzere süreci bugüne kadar kararlılık ve ciddiyetle takip eden kulübümüz, bundan sonra da hukuken hakkını aramaktan ve FİFA’ya müracaattan imtina etmeyecektir!"

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler