SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursaspor 1 - 2 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı nefes kesen bir mücadele ile başladı. İkinci devre 10 kişi oynayan Trabzonspor, Bursaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti ve 21 puana yükseldi. Bursaspor ise 27 puanda kaldı. Bordo-Mavili ekipte genç Yusuf Yazıcı, 1 gol ve 1 asist ile maça damga vuran isim oldu.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının açılış maçında Bursaspor, sahasında Trabzonspor'u konuk etti.

Trabzonspor, N'doye'nin 48. dakikada kırmızı kartla atılmasının ardından ikinci devre 10 kişi oynadığı maçta, rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.

Bursa Timsah Arena'daki 17. hafta mücadelesi yüksek tempo ile başladı ve konuk ekip, çok iyi bir başlangıç yaptı. 12. dakikada aradığı golü Yusuf Yazıcı ile bulan Bordo-Mavililer, 28. dakikada Uğur Demirok'un kafa vuruşu ile 2-0 öne geçti.

Yediği ilk golün ardından oyunu rakip yarı alana yıkmak isteyen Yeşil-Beyazlılar, özellikle Castillo'nun geliştirdiği hızlı ataklarda kalesinde net pozisyonlar verdi.

Tüm riskleri alarak rakip yarı alanda gol arayan Bursaspor, 39. dakikada Kubilay Kanatsızkuş ile farkı 1'e indirdi. 2-1.

Mücadelenin ilk yarısı 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

[Mehmet Ekici’de flaş gelişme](https://www.mynet.com/mehmet-ekicide-flas-gelisme-105570-myspor)

İkinci devrenin hemen başında ikinci sarı kartını gören N'Doye, takımını 10 kişi bıraktı ve ikinci devre Bordo-Mavili ekip 10 kişi mücadele etti.

Rakibi karşısında 1 kişi fazla oynayan ve skor dezavantajı nedeniyle mutlak gole ihtiyacı olan Bursaspor, ikinci devre oyunun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu.

78. dakikada kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Batalla'nın şutunda Karadeniz ekibinin kalecisi gole izin vermedi ve Bursaspor, çok önemli bir fırsattan yararlanamadı.

80. dakikada bu kez Trabzonspor gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen konuk ekip atağında Onazi pasını Olcay Şahan'a gönderdi. Olcay'ın vuruşunda top yandan auta gitti.

[Hamza Hamzaoğlu çılgına döndü!](https://www.mynet.com/hamza-hamzaoglu-cilgina-dondu-105577-myspor)

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu galibiyetle Trabzonspor puanını 21'e yükseltti ve ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaptı. Bursaspor ise 27 puanla 5. sırada kaldı.

Öte yandan hakem Yaşar Kemal Uğurlu, maçın 32. dakikasında bir pozisyona yaptığı itirazdan dolayı Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu tribüne gönderdi.

Trabzonspor'un 2-1 kazandığı zorlu karşılaşmaya genç oyuncular damga vurdu. Trabzonspor'da 1997 doğumlu Yusuf Yazıcı 1 gol 1 asist ile oynadı. Bursaspor'da yine 1997 doğumlu Kubilay Kanatsızkuş 1 gol ile oynadı.

BURSASPOR 1 - 2 TRABZONSPOR
STAT: Bursa Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Ekrem Kan, Serkan Çimen
BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç (Dk. 87 Yonathan del Valle), Sivok, Ertuğrul Ersoy, Aziz Behich, Merter Yüce (Dk. 78 Tomas Necid), Jorquera, Batalla, John (Dk. 65 Sercan Yıldırım), Kubilay Kanatsızkuş, Deniz Yılmaz
TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Pereira, Durica, Uğur Demirok, Mas, Onazi (Dk. 87 Aytaç Kara ), Okay Yokuşlu, Castillo (Dk. 64 Carl Medjani), Yusuf Yazıcı (Dk. 85 Yusuf Erdoğan), Olcay Şahan, N'Doye
GOLLER: Dk. 12 Yusuf Yazıcı, Dk. 28 Uğur Demirok (Trabzonspor), Dk. 39 Kubilay Kanatsızkuş (Bursaspor)
SARI KARTLAR: Sivok, Deniz Yılmaz (Bursaspor), Uğur Demirok, Jan Durica (Trabzonspor)
KIRMIZI KART: Dk. 48 N'Doye (Trabzonspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Jorquera'nın ceza alanına gönderdiği topa iyi yükselen Ertuğrul Ersoy'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
8. dakikada gelişen Bursaspor atağında Trabzonspor ceza sahası içinde Olcay Şahan'dan seken topu önünde bulan Jorquera'nın şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.
12. dakikada Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın golüyle öne geçti. Mas'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği uzun taç atışında Sivok'tan seken topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1
28. dakikada konuk takım Uğur Demirok'un golüyle farkı 2'ye çıkardı. Trabzonspor'un sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunu Yusuf Yazıcı kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına yaptığı ortada ön direkte topla buluşan Uğur Demirok'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2
38. dakikada ev sahibi ekip Kubilay Kanatsızkuş'un golüyle farkı 1'e indirdi. Merter Yüce'nin pasıyla Trabzonspor ceza sahası içinde topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş'un şutunda meşin yuvarlak kaleci Onur Kıvrak'tan döndü. Topu önünde bulan Kubilay Kanatsızkuş'un yeniden yaptığı vuruşta top bu kez ağlara gitti: 1-2
Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Trabzonspor üstünlüğüyle tamamlandı.

50. dakikada gelişen Bursaspor atağında Batalla'nın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya Ertuğrul Ersoy'un kafa vuruşunda top, az farkla yandan dışarı çıktı.
68. dakikada Batalla'nın aşırtma pasında Trabzonspor ceza sahası içinde topla buluşan Jorquera'nın kafa vuruşunda kaleci Onur Kıvrak meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere çeldi.
78. dakikada Bursaspor, Batalla ile mutlak bir golden oldu. Yusuf Yazıcı'nın hatalı geri pasında Batalla kaleci Onur Kıvrak ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli oyuncunun vuruşunda top, kaleci Onur Kıvrak'tan döndü.
80. dakikada bordo-mavili takımın yeni transferi Olcay Şahan, Onazi'nin ara pasında kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.
89. dakikada Uğur Demirok'un ara pasında Bursaspor ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın şutunda kaleci Harun Tekin topu kornere çeldi.
90+2. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ara pasında Bursaspor ceza sahası önünde topla buluşan Aytaç Kara'nın plase vuruşunda kaleci Harun Tekin topu ayağıyla çeldi.
Karşılaşma, konuk takımın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler