SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ersun Yanal: 'Vazgeçmeyeceğiz'

Sahasında Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, takımının ligin sonuna kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, "İyi mücadele ettik ama daha iyi mücadele edebilirdik. Bugün kötü bir puan kaybı. Maalesef acemice puan kaybettik." dedi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın son 10 dakikasına kadar istediklerini rakibe kabul ettirdiklerini belirterek, "Bugün kazanmak için oynayan bir takım vardı. Galatasaray maçına dönüp bakınca daha farklıydı. Bugünün kaybedeni olmadık aslında, galibiyete yakındık. Oyun içerisinde bir takım kontrolleri sağlayacak konuma erişmek oldukça zor. Bugün bir kez daha bunu gördük ama inadımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu oyuncular bunu yapacaklar." ifadelerini kullandı.

Yanal, kazanılan penaltıları değişik oyuncuların atmasıyla ilgili, "Bizde penaltıcılar maçtan önce en az 2-3 kişi olarak açıklanır. Mehmet iyi bir penaltıcı ama kaçırdı, dönüşünü attı. İkinci penaltıcımız vardı. Tercih, Uğur'un atmasıydı. Mehmet de bunu destekledi." yorumunu yaptı.

Takımın kazanmak için birçok şeyi devamlı hale getirmesi gerektiğini kaydeden Yanal, şöyle devam etti:

"Trabzonspor, kendi sahasında yapacağı maçların yüzde 70'ini üstün oynayacak bir takım. Bunu farklı mağlup olduğu maçlarda da gösterdi. Bugün bunu başardık ve bunu biraz daha ileri taşıyacağız. Bazı oyuncularımızın performans olarak bize katılmasıyla bunu daha iyi yapacağımıza inanıyorum. Bugün kontradan gol yemedik ama maalesef acemice gol yedik. İyi mücadele ettik ama daha iyi mücadele edebilirdik. Bugün kötü bir puan kaybı. Maalesef acemice puan kaybettik. Bunu Karabük'te de gördük ama bu düzelecek. Oyuncularımın bunu başarabileceğinden hiçbir kuşkum yok."

Trabzonspor'un istediği seviyenin her zaman şampiyonluğa, başarıya oynayacak kadro olduğunu vurgulayan Yanal, "Biz bu takıma güveniyoruz. İyi bir takım. Genç bir takım ve uzun vadede fayda verebilecek bir takım. Kalkıp bugün sıralama ile ilgili konuşursak yanlış olur. Yanlış saptamada bulunuruz. Bu zaman dilimi belirli aralıklarla geçmek zorunda." diye konuştu.

HİKMET KARAMAN'IN AÇIKLAMALARI

Çaykur Rizepsor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Karadeniz derbisi nedeniyle taraftarı tebrik ederek, iki takımın alkışlanmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Maçın başında penaltı golü ile mağlup duruma düştüklerini ifade eden Karaman, "Beraberlik golü iyi hazırlanmıştı. İkinci yarı yine penaltı golü ile geri düştük. İki penaltı golünden sonra 2-2'yi yakalamak kolay değil. Yağmur, zemin, oynamak kolay değil. Dayanıklılık istiyor. İki takım da iyi mücadele etti. Haklı bir beraberlik ortaya çıktı. Gelişen bir takımız. Üzerine koyarak geliyoruz. Gelişen bir takım olduğumuz için her hafta üzerine koyarak ilerliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Maça çok farklı bir düşünce ile çıktıklarına dikkati çeken Karaman, "Rakibin direncini kırmalıydık. Yaptığımız hamleler bunu gösteriyor. Geriye düştüğümüz anlar ve skora göre oyun hamlelerimiz gelişti. Kendi sahamıza çekilme düşüncemiz hiç olmadı." dedi.

Karaman, oyunun kontrolünü ellerine almakta sıkıntı yaşadıklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"0-0 bir maçı oynamak ile 1-0 geriden gelerek tempoyu yükseltmek, açık vermeden oynamak kolay değil. Rakibin üzerine iyi giden bir takıma karşı dengeli oynamak ve beraberliği sağlamak zorundaydık. Ligdeki sıralamaya bakın, bir galibiyet ile Konyaspor'u altımıza alıyoruz. Trabzonspor kazansa bir anda yukarılarda olacak."

Kweuke'nin henüz yüzde 40-60 ile oynadığını belirten Karaman, "Yüzde 100'e çıkarırsak Avrupa'nın en iyisi olur. Kendini geliştiriyor. Defansa gelerek kafa vuruşu yapıyor. Taktik anlamda kendini geliştiriyor. Bu tip oyuncular gollerden sonra hocalarına teşekkür ederler. Sevincini paylaşıyor. Sadece bana değil. Sağlık ekibi, onunla birlikte çalışan ekibe. Sekiz ay oynamayan bir oyuncunun geri dönüşü kolay değil." diyerek sözlerini tamamladı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler