SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ersun Yanal: 'Basit hataların yapılmaması gerekiyor'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2-0 yenildikleri Osmanlıspor maçını değerlendirdi.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Osmanlıspor'a 2-0 yenilenTrabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, emekleyen bir takım olduklarını, süreci hızlandırmak için ayağa kalkmaları gerektiğini söyledi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin en iyi hücum yapan takımlarından birine karşı oynadıklarını belirtti.

Rakibin bu gücüne önlem almak adına, hücuma çıkarken top kaybının çok önemli olduğunun maç öncesi altını çizdiklerini ifade eden Yanal, "Top kaybı yaparak oyunun avantajlı olabileceğimiz yerinde geriye düştük. Önde etkisiz olduk. Rakibin istediği oldu. Oldukça yaslanarak oynadıkları için rakibin dediği oldu. Bir taraftan da istediğimiz, arzu ettiğimiz oyun kalitesini ortaya koymak adına yaptığımız çabanın daha hızlı geriye gelmesi gerekiyor. Emekleyen bir takımız. Süreci hızlandırmak için ayağa kalkmamız gerekiyor. Devreye kadar böyle gideceğiz ve bu oyuncularla gideceğiz" dedi.

Yanal, oyuncularının özellikle hücumdaki performansını yukarıya çıkarmaları gerektiğini de anlatarak, "Ofansif gücümüzü bugün daha çok ayağa kaldıracak teşebbüsü, cesareti oyuncularımızdan beklerdim. Bunu yapabilecek kalitede oyuncularımız var. Önümüzdeki haftalarda artık bunu kullanıp en iyi şekilde süreci hızlandırmamız gerekiyor. Bu zor bir süreç. Bu dönemde zorluklara karşı hepimiz durmak zorundayız. Bunlar olacak ama bu takımın gereklerini ve eksiklerini çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un mali yapısına uygun olmayan transfer yapmayacaklarını da vurgulayan Yanal, "En iyi şekilde iyileşip belli bir noktaya gelecek takım yaratacağız. Sayın başkanın vermiş olduğu beyanatlara istinaden şu anda oldukça fazlasıyla mali iyileşmeler var. Bu iyileşmelerin devamını, sürekliliğini biz takımdaki sonuçlarla almak zorundayız. Bunun için bize biraz toleranslı davranırsanız geleceğin iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler