SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Orta grup için Trabzonspor'u yenmeliyiz"

Torku Konyaspor'da Trabzonspor maçı hazırlıkları sürüyor. Son antrenman öncesinde maçla ilgili görüşlerini paylaşan teknik direktör Aykut Kocaman, 90 dakikanın, alt sıralardan kurtulma adına büyük önem taşıdığını söyledi.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada 4 maçta sarf ettikleri yüksek efordan dolayı çalışarak aktif dinlenme fırsatı bulduklarını ifade eden Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor maçını kazanarak ligde orta sıralarda kendilerine yer bulma arzusunda olduklarını söyledi.

Aykut Kocaman yaptığı açıklamada, "Lige milli maçlar nedeniyle verilen arada yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karabükspor maçını oynadıktan sonra bizim için Trabzonspor maçına kadar olan bölümde 17 günlük bir ara oluştu. Fenerbahçe maçıyla başlayan ve İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor mücadeleleriyle devam eden 4 maçlık seride güçlü takımlarla oynadık ve yüksek efor sarf ettik. Bu arada yaptığımız antrenmanlarla aktif bir dinlenmede yaşadık. Oyuncularımızı biraz dinlendirip yaptığımız yüklemelerle Trabzonspor maçına hazırlanmaya devam ediyoruz. Son haftalarda aldığımız iyi sonuçlardan sonra alt sıralarla ilgimiz azaldı gibi gözüküyor. Trabzonspor maçı bu anlamda alt grupla ilişkimizi kesmek, aynı zamanda orta gruba tırmanma açısından umut vaad eden maçlardan biri. Rakibimiz puan anlamında ikinci yarının en iyi takımlarından bir tanesi. Onlar da bu maçtan galip gelerek üst gruba iyice yapışmak isteyecekler. Dolayısıyla her iki takımın da kendi amaçlarının olduğu, mücadele kalitesinin yüksek olduğu bir maç olacağını düşünüyorum" dedi.

'Konyaspor ligin en az gol atan takımı. Bu konuda kalan haftalarda neler yapmayı düşünüyorsunuz?' şeklindeki soruya Kocaman, "Gol konusunda çok verimli olmadığımız doğru. Ama bakıldığında bu takım 9'u bizim dönemimizde, 3'ü de biz gelmeden önce 12 maçı gol yemeden bitirmiş. Bizi ayakta tutan en önemli etmenlerden birisi bu. Böyle olduğu sürece bunu çok fazla dert etmiyoruz. Ligin en az gol atan takımı olarak görünüyoruz. Bu yapısal bir durum olarak gözüküyor. Bu durumu, yapılacak çalışmalarla önümüzdeki sene biraz daha arttırabilmek mümkün gözüküyor" cevabını verdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler