SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Torku Konya'da savunma çöktü

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasından itibaren oynadığı 5 maçta kalesinde gördüğü 16 golle bu dönemde kalesinde en çok gol yiyen takım oldu.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon yaptığı 17 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik alan Torku Konyaspor, 8 maçta da yenildi. Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a 2-1, Kasımpaşa’ya 2-0, Trabzonspor’a 3-2, Gençlerbirliği ile Galatasaray’a 5-0 mağlup olan Torku Konyaspor, Medicana Sivasspor, Suat Altın Kayseri Erciyesspor, İstanbul Başakşehir, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ile de berabere kaldı. Konya ekibi, Balıkesirspor, Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu müsabakalarında ise sahadan 3 puanla ayrıldı. Ligin ikinci yarısında sahasında Bursaspor’u ağırlayan Torku Konyaspor, bu maçtan da 3-2 yenik ayrıldı. Ligde 17. hafta sonunda maç fazlasıyla 17 puanla 13’üncü sırada yer alan Yeşil-Beyazlılar, geride kalan haftalarda rakip fileleri 16 kez havalandırdı, kalesinde ise 26 gol gördü.

Defans alarm veriyor
İlk yarının bitmesinin ardından teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Antalya’da kampa giren yeşil-beyazlılar, ara transfer döneminde takıma oyuncu kazandıramadı. Kocaman’ın gol yollarındaki eksikliği vurgulaması üzerine harekete geçen yönetim, bu alanda transfer çalışmalarını sürdürüyor. Gol yollarındaki sıkıntının yanı sıra son haftalarda yediği gollerle dikkati çeken Yeşil-Beyazlılar'ın defansı da 'alarm' veriyor. Ligin ilk yarısının 12. haftasına kadar kalesinde 10 gol gören Torku Konyaspor, 13. haftadan itibaren son 5 maçta 16 gol yiyerek taraftarını üzdü. Konya ekibi, 13. haftadan itibaren Galatasaray, Gaziantep, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Bursaspor karşısında yediği 16 gol ile bu dönemde ligin en fazla gol yiyen takımı oldu.

Yeni isimler yolda
Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, son maçlardaki yenilgilere üzüldüklerini söyledi. Kazanmaları gereken maçlarda puan kaybettiklerini dile getiren Baydar, en kısa sürede toparlanıp üst sıralara çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Takım olarak üzerlerinde baskı bulunduğuna dikkat çeken Baydar, şunları söyledi: "O baskıyı yok edip seri yakalamak istiyoruz. Aykut hocamızla sürekli istişare halindeyiz. Bir forvet bir de orta sahaya transfer istediğini söyledi. Kısa zaman içerisinde bu mevkilere alacağımız oyuncularla takımımızı güçlendireceğiz. Bursaspor yenilgisi kimseyi aldatmasın. Daha güçlü bir Torku Konyaspor, ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarıda da adından söz ettirecek."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler