SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe Laboral Kutxa maçı saat kaçta hangi kanalda?

Turkish Airlines Euroleague Dörtlü Final'de Fenerbahçe Laboral Kutxa ile karşılaşacak. 13 Mayıs Cuma günü saat 22.00'da başlayacak karşılaşma Lig TV'de yayınlanacak.

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de yer alacak Fenerbahçe, erkek basketbolunda Türkiye'ye 4. Avrupa kupasını getirmek için mücadele edecek.

Sarı-lacivertli takım, Almanya'nın başkenti Berlin'de yarın ilk maçlarla başlayacak turnuvada Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanması durumunda, Türk basketbol tarihinin en büyük başarısına imza atacak.

Türk takımları bugüne dek Anadolu Efes'le 1996'da Koraç Kupası, Beşiktaş'la 2012'de FIBA Eurochallenge Kupası ve Galatasaray Odeabank ile bu yıl ULEB Avrupa Kupası'nı elde etti.

Dörtlü Final'de 4. kez

Bir Türk takımı, 1 numaralı kupada 4. kez Dörtlü Final'de mücadele edecek.

Türkiye'yi 1999-2000 sezonunda FIBA Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de ilk kez o zamanki adıyla Efes Pilsen temsil etti. Lacivert-beyazlılar organizasyonu 3. sırada tamamladı. Bir sonraki sezon ise kupada iki farklı organizasyon yapıldı. Efes Pilsen, FIBA'nın düzenlediği Suprolig'e katılmayı tercih etti ve turnuvayı 3. sırada bitirdi.

Fenerbahçe, geçen sezon da THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e yükselerek Türk takımlarının 14 yıllık hasretini bitirmişti.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe, bugüne dek Dörtlü Final'de ilk maçları kaybetti ve final şansı yakalayamadı. Fenerbahçe, İspanyol rakibi Laboral Kutxa'yı elemesi durumunda ilk kez bir Türk takımı Avrupa Ligi'nde finalde mücadele edecek.

NİKOLA KALİNİC: ACELECİ DAVRANDIM

“Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe geldiğinizde üzerinizde baskı oluşuyor. Ben ilk etapta bunu aşmakta zorlandım. Takımda birçok yıldız oyuncu var. Herkesin sahada alacağı süre belli. Belki de hata bendeydi. Ben de sahada olduğum anda beklentileri karşılamak adına aceleci davrandım. Başarılı olamadıkça da üzerimdeki baskı arttı. Bu baskıyı artıya çeviremedim. Ama oyuna küstüğüm yönündeki eleştirilere katılmıyorum. Sadece katkı veremiyor olmanın sıkıntısını yaşadım.”

"HAYALLERİM GERÇEK OLDU"
Sırp yıldız Bogdan Bogdanovic, Sarı-Lacivertli ekipte basketbol oynama ve coach Zeljko Obradovic’le çalışma hayalini aynı anda gerçekleştirdiğini söyledi. Ünlü şutör, çocukken bunun hayalini kurduğunu ifade ederek, “O, 1992’de ilk şampiyonluğu yaşadığında ben doğmamıştım. Şimdi O’nun oyuncusuyum ve Fenerbahçe’deyim” diye konuştu.

"MEYVEYİ TOPLAMA ZAMANI"
“Zor bir dönemden geçsek de hedeflediğimiz FinalFour’a ulaştık. Artık önümüzde en büyük hedefe erişme zamanı geldi. Bunun için de kendimize çok güveniyoruz. Biz gerçekten çok karakterli ve yürekli oyuncuların bir arada olduğu bir takımız. Zor zamanlarda nasıl oynamamız gerektiğini artık biliyoruz. Başımızda da Obradovic gibi büyük bir tecrübe olunca işimiz daha kolay oluyor. Berlin’e boşuna gelmediğimizi herkese göstereceğiz. Tabii ki en büyük hedefimiz buradan kupa ile İstanbul’a dönmek olacak. Taraftarlarımızla birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum.”

FİNAL FOUR MAÇ PROGRAMI

13 Mayıs 2016 Cuma
TSİ 19.00 CSKA Moskova - Lokomotiv Kuban
TSİ 22.00 Fenerbahçe - Laboral Kutxa

15 Mayıs 2016 Pazar
TSİ 18.00 İlk günün kaybedenleri 3-4 maçına çıkacak.
TSİ 21.00 İlk günün kazananları 1-2 maçına çıkacak.

"İSTANBUL'A KUPAYLA DÖNMEK İSTİYORUZ"
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ozan Balaban, Turkish Airlines Euroleague Final Four'dan umutlu olduğunu ve İstanbul'a kupayla dönmek istediklerini söyledi.
Berlin'de düzenlenecek Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunda mücadele edecek Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Alba Berlin Antrenman Salonu'nda yaptığı ilk antrenmanını takip eden Asbaşkan Ozan Balaban, sarı lacivertli kulübün televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Final Four organizasyonuna ve rakiplere dair açıklamalar yapan Balaban, hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu ve takımın moralinin üst düzeyde olduğunu belirtti. Her maçın dinamiğinin ayrı olduğunu ve her maça konsantre olup rakipleri aynı şekilde ciddiye almaları gerektiğine vurgu yapan Ozan Balaban, "İstanbul'a kupayla dönmek istiyoruz." dedi.

Sezon başında koydukları hedeflere yaklaştıklarını belirten Ozan Balaban, "Ekim ayında yola çıktığımızda Final Four'u ve Avrupa şampiyonluğunu hedef olarak koymuştuk. Takımımız da çok iyi bir performans gösterdi tüm sezon. Play offlarda da iyi bir yerdeyiz. Buradan döndüğümüzde lig şampiyonluğu için de hedefimiz devam edecek. Bugün geldik Berlin'e. Her şey çok güzel. Takımın morali çok iyi. Sakatımız yok. Morallerimiz yerinde. Maç maç bakıyoruz. Öncelikle Cuma günü oynanacak maçı kazanmamız lazım. Bugün artık taktik idmanı yapılıyor. Fiziksel hazırlıkları İstanbul'da bitirdik. Bugün de taktik idmanlarından sonra Cuma günü oynanacak yarı final maçına hazırlanacağız. İyi de bir misafirperverlik var. Güzel bir organizasyon." dedi.

LABORAL KUTXA, TARİHİNDEKİ BEŞİNCİ DÖRTLÜ FİNALİNE ÇIKIYOR
Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'deki ilk rakibi olan Laboral Kutxa, 7 sezon sonra çıktığı Dörtlü Final'de bu kez şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.
Eski adıyla Tau Ceramica olan ve Laboral Kutxa ismiyle faaliyetlerini sürdüren İspanyol ekibi, bu sezon Avrupa Ligi'nde toplam 18 galibiyet ve 9 yenilgi aldı.
Sezon başında kadrosunu büyük ölçüde yenileyen İspanyol ekibi, istikrarsız sonuçlarıyla başladığı THY Avrupa Ligi mücadelesinde haftalar ilerledikçe istikrar sağladı ve adını dörtlü finale yazdırmayı bildi.

GRUP MAÇLARINDA İSTİKRARSIZDI
Sezon boyunca 19 farklı oyuncuyla mücadele eden Laboral Kutxa, ilk grup mücadelesi boyunca ikincilikle altıncılık arasında gidip geldi.
Türk takımlarından Anadolu Efes ile aynı grupta yer alan İspanyol ekibi, 6 galibiyet ve 4 yenilgi sonunda B Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak Top 16 turuna yükseldi.
Bu turda F Grubu'nda 9 galibiyet ve 5 yenilgi alarak play-off hakkını elde eden İspanyol temsilcisi, play-off mücadelesinde Yunanistan'ın Panathinaikos takımına büyük üstünlük kurarak, 3-0'lık seriyle Dörtlü Final'e yükseldi.

7 SEZON SONRA DÖRTLÜ FİNAL'DE
Laboral Kutxa, 7 sezon sonra bir kez daha THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda yer almayı başardı.
Tarihinde ilk Dörtlü Final'e katılma başarısına 2004-2005'te ulaşan İspanyol temsilcisi, üst üste 4 kez kupa mücadelesi verme şansı yakaladı. 2015-2016 sezonunda 5. kez dörtlü finale yükselen Laboral Kutxa, 2004-2005 sezonunda finalde İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibine 90-78 yenilerek, ikinci oldu.
İspanyol temsilcisi, 2000-2001 sezonunda ise Avrupa Ligi'nde 5 maçlık final serisinde İtalya'nın Kinder Bologna takımına 3-2 kaybederek, ikincilikte kaldı.
THY Avrupa Ligi'nde 2005-2006'da 3.'lüğe ulaşan Laboral Kutxa, 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında ise 4.'lüğü elde etti.
İspanyol ekibi, Dörtlü Final organizasyonlarında 2 maç kazanıp, 6 karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler