SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sergen: 'Türkiye'ye gelenler büyük yıldız değil'

Medicana Sivasspor'un Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Türkiye'ye transfer olan futbolcular hakkında ilginç değerlendirmelerde bulunarak, "Türkiye'ye gelen futbolcuların açık söyleyeyim çok yıldız olduğunu düşünmüyorum. Normal seviyedeki futbolcular. Çok yıldız oyuncu almak başarılı olacaksın diye bir karşılığı yok. O yıldızın da ne kadar yıldız olduğu tartışılır" dedi.

Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, Hollanda kampında katıldığı bir televizyon kanalındaki programda açıklamalarda bulundu. Türkiye'de uzun vadeli plan yapmanın kolay olmadığını söyleyen Yalçın, Hollanda kampının çok güzel ortamda geçtiğini söyleyen belirterek, "Kamp yapmak için çok uygun bir yerdeyiz. Olimpiyat köyü gibi bir yer burası. Antrenman yapıyorsun, dinleniyorsun, çok rahat bir ortam var burada. Biz ilk etabı Sivas'ta yaptık, kendi tesisimizde yaptık. Orası da güzeldi bizim için. Burası hazırlık maçları oynayacağımız için çok önemli. Oynayacağımız hazırlık maçlarının faydalı olacağını düşünüyorum. Ortam çok güzel, kamp yapmak için çok güzel bir yer" dedi.

'YABANCI TRANSFERİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ'

Yerli oyuncu transferini kapattıklarını ve 3-4 yabancı futbolcu arayışında olduklarını söyleyen Sergen Yalçın şöyle dedi:

'Yerli oyuncu transferini kapattık. Çünkü Türkiye'den alabileceğimiz hem genç, hem de takıma katkı sağlayabilecek oyuncuları aldık. Böyle bir eksikliğimiz vardı, biz bunun sıkıntısını geçen sezon da yaşadık. Geçen sezon hem lig hem kupa bizi çok büyük sıkıntıya soktu. İki tarafa birden oyuncuları paylaştıramıyoruz. O yüzden bu sene biraz daha kadroyu geniş tutmak istiyoruz. Türk futbolcuları hallettik. Yabancı oyuncularda sıkıntı yaşıyoruz biraz. 3-4 yabancı transferi yapmak için uğraşıyoruz. Yabancı transferi zaten kolay değil. Hem kaliteli oyuncu almak, hem de bu oyuncuların bizi tercih etmesi gerekiyor. Bu da zaman alıyor."

'ETO'O GİBİ TRANSFERLER ÜLKE İÇİN SAĞLIKLI DEĞİL'

Antalyaspor'un yaptığı Eto transferinin Türkiye'nin bütçesi için sağlıklı olmadığını söyleyen Yalçın şöyle konuştu:

"Son zamanlarda yapılan transferler maalesef Türkiye'de bütçenin biraz yukarı çıkmasını sağladı. Özellikle Eto gibi transferlerin ülke için çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü burası gerçekten çok ciddi bir bütçenin olduğu, iyi futbol oynandığını düşündüğümüz, iyi bir ligimiz var diye düşünüyoruz ama bu futbolcular maalesef bütçenin yukarı çıkmasına sebep oluyor. Anadolu takımlarının da bütçeleri belli bir seviyelerde. Bunun çok üzerine çıktığınız zaman ondan sonra 1-2 sene içerisinde büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz. Biz kesinlikle bunun üzerine çıkmak istemiyoruz. Bütçemize uygun, bize faydalı olabilecek, hem şehre hem takıma faydalı olabilecek oyuncuları almak istiyoruz."

'ÇOK BÜYÜK YILDIZ DEĞİLLER'

Türkiye'ye gelen futbolcuların çok büyük yıldız olmadığını, normal seviyede futbolcu olduklarını söyleyen teknik direktör Yalçın şöyle devam etti:

"Türkiye'ye gelen futbolcuların açık söyleyeyim çok yıldız olduğunu düşünmüyorum. Çok büyük yıldızlar olduklarını düşünmüyorum. Normal seviyedeki futbolcular. Avrupa'da normal seviyedeki oyuncular bize geldikleri zaman çok büyük yıldız diye lanse ediliyor. Beklentiye cevap veremeyince de bu oyuncularla doğal olarak sıkıntı yaşanıyor. Hedefi büyük tuttuğumuz zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bence hedefi büyük tutmamak lazım. Çünkü son dönemlere baktığımız zaman Türkiye'de milli takım bazında, hem de kulüpler bazında Avrupa'da başarılı olmuş maalesef bir takım yok. O yüzden hedefleri çok yüksek tutmamak lazım. Biraz daha genç oyuncuları almak gerek diye düşünüyorum. Ülke futbolunu biraz daha ayakta tutmak için daha sağlıklı davranmamız gerekiyor. Bütün takımlar olarak bunu yapmamız lazım. Çok yıldız oyuncu almak başarılı olacaksın diye bir karşılığı yok. O yıldızın da ne kadar yıldız olduğu tartışılır."

'AATIF TAKIMDA KALACAK'

Aatif Chahechouhe'nun takımda kalacağını ve takımın en iyi oyuncusunu başka takıma veremeyeceklerini söyleyen Yalçın, şunları dile getirdi:

"Aatif ilk geldiğinde çok önemli oyuncu değildi ama burada yaptığı işler onun yukarı çıkmasını sağladı. Böyle oyuncuları bulmamız lazım. Bu tarz oyuncuları bulup biz çıkartabilirsek ondan sonrada bunları Avrupa'ya yüksek rakamlara satıp bütün kulüpler çok rahatlar. Biz hep olmuş oyuncuları alıyoruz. Hatta olmuş ve sona gelmiş oyuncuları alıyoruz. Takıma sağladığı katkılarla önemli bir seviyeye yükseldi. Bu tarz isimleri takıma kazandırmalıyız. Biz Sivasspor olarak inanarak gelecek, mücadele edecek oyuncu arıyoruz. O yüzden biz olmamış oyuncu arıyoruz. Aatif takımda kalacak. 3-4 yabancı oyuncu almaya çalışırken en iyi oyuncumuzu başka takıma veremeyiz. Öyle bir lüksümüz yok."

'BATUHAN İNANILMAZ BİRİ'

Forvet Batuhan Karadeniz ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Sergen Yalçın şöyle konuştu:

"Batuhan, Türkiye deki istatistiğin üstünde bir oyuncu. Türkiye'de santrafor sıkıntısı var. Yok zaten Türk santrafor. Bakıldığı zaman Türk santrafor Galatasaray'da Burak, Umut var. Beşiktaş'ta Cenk var oynayamadı. Pektemek var o çok tartışılıyor zaten. Batuhan bana göre çok inanılmaz biri. O fiziğine rağmen ayaklarını çok iyi kullanabilen biri. Batuhan'ın sadece kendisini futbola vermesi gerekiyor."

'İLK MAÇ AVANTAJ'

Ligin ilk haftasında Galatasaray ile oynamanın avantaj olduğunu vurgulayan Yalçın şunları söyledi:

"Bizim ilk maçımız Galatasaray ile son maçımız Fenerbahçe ile. Ben bunu avantaj olarak görüyorum. Çünkü arada Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük bir camiayla oynamayacağız. Başta ve sonda oynayacağız. Sezonun ilk maçıdır kazanır mıyız, kazanamaz mıyız onu bilemiyorum. Şu anda hazırlık aşamasındayız ama Galatasaray maçına kadar istediğimiz oyuncuları takıma kazandırabilirsek o maça yüzde 70-80 hazır olacağız. Geçen sene şanssız maçlar kaybettik. Bu sene kesinlikle kaybetmek istemiyoruz. Sezona iyi başlamak ve ilk 8 hafta maksimum puanları toplamak istiyoruz. Fizik olarak hazır olmamız lazım. Güçlü olmamız lazım. Mücadeleye hazır olmamız lazım. Bütün oyuncularımızı buna hazırlamaya çalışıyoruz."

'ARDA GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR FUTBOLCU'

Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olması hakkında da değerlendirme de bulunan Sergen Yalçın şunları söyledi:

"Arda'nın Barcelona'ya gitmesi Türkiye için, Türkiye'nin tanıtımında, Türk futbolunun tanıtımı için çok önemli. Arda gerçekten çok iyi bir futbolcu. 2-3 senedir iyi işler yapıyor. Bunun meyvesini de aldı bu sene Barcelona'ya giderek. İnşallah Türkiye'yi çok iyi temsil eder. En azından arkadan gelecek oyuncuların önünü açabilir diye düşünüyorum. Bu bizim için çok büyük avantaj. Çünkü bizim dönemimizde bu kadar ortam açık değildi. Bu kadar menajerlik sistemi, Avrupa'ya açık olmak bu kadar iyi değildi. Biz biraz da onun sıkıntısını yaşadık oynadığımız dönemde. Şu dönemde oynasaydık Avrupa takımlarına çok rahat girerdik."

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler