SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lassa V1'de heyecan dolu yarış!

Lassa V1 sezonunun üçüncü yarışı dün İzmir Ülkü Pisti’nde yapıldı. İki kez kırmızı bayrakla yarış durdurulurken, günün galibi Yağız Avcı oldu.

Lassa V1 sezonu, yaz tatilinin ardından İzmir’deki yarış ile yeniden start aldı. Sıcak havanın hem pilotları hem de otomobilleri zorladığı İzmir ayağı, genç isimlerle tecrübeli pilotların çekişmesine sahne oldu. Can Tolon İzmir’de ilk kez kaybederken, yarışı kazanan Yağız Avcı şampiyona liderliğini de ele geçirdi.

Ayhancan Güven, 19 spilotun 2 saniye içinde sıralandığı sıralama turlarında ilk sırayı elde etti. Sıralamalarda istediği sonucu alamayan İzmirli şampiyon pilot Can Tolon agresif stili ile dikkat çekti. İlk sıradaki Ayhancan Güven'i Koray Muratoğlu takip ederken; 9. turda Fahir Talib ve Ümit Erdim’in mücadelesine karışan Arda Çınarlık’ın attığı takla yarışın durdurulmasına sebep oldu. Taklanın ardından yarışın %80’inden fazlası tamamlandığı için 9. turdaki sıralama ile klasman ilan edildi ve yarışın kalan turları koşulmadı.

Lassa V1’de ikinci yarış sakin başladı ancak ilerleyen turlarda yine bir kaza ile yarış durdurulmak zorunda kaldı. Otomobilinin kontrolünü kaybeden Can Tolon ile Ali Türkkan'ın kafa kafaya çarpışması sonrası Tolon'un otomobili alev aldı. Araç pist kenarına çekilip söndürülürken yarışa sonra yeniden start verildi. Start düzlüğüne yerleşen pilotların arasındaki mesafe böylece kapanmış oldu. İkinci yarışın ikinci startı sonrası Yağız Avcı hem yarışın hem de günün galibi oldu.

Yağız Avcı’nın tecrübesi ile lider tamamladığı yarışta 2011 şampiyonu Burak Çukurova sakin götürdüğü stresli yarışın ikincilik basamağında yer almayı başardı. Podyumun son basamağında ise genç isim Ayhancan Güven vardı.

Yağız Avcı üç ayak sonunda ilk, Burak Çukurova ikinci sırada.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler