SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Busch, Kentucky'nin tozunu attı!

Nascar Sprint Cup'ta sezonun 18. yarışı Kyle Busch’un zaferiyle sona erdi. Sakatlığı nedeniyle ilk 11 yarışı kaçıran Busch, Kentucky Pisti'ndeki galibiyetle bu ay içersinde ikinci kez zafere ulaştı.

Nascar'da sezonun 18. yarışı Kentucky Pisti'nde koşuldu. Yarış boyunca liderlik 8 sürücü arasında 13 kez el değiştirdi. Kentucky'deki mücadeleye Kyle Larson pol pozisyonundan başladı.

Yarışın 125. turunda herkesi korkutan bir an yaşandı. Yarışa ikinci cepten başlayan Brad Keslowski, lastiklerini değiştirmek için pite girdi. Lastiklerden birini taşıyan teknik ekip çalışanı ise dengesini kaybedip düştü ancak Keslowski bunu görmedi ve otomobilini sürmeye başladı. Durumu son anda fark eden Keslowski otomobilini hemen durdururken çalışan kazayı yara almadan atlattı.

136. turda ise Dale Earnhardt Jr. kontrolünü kaybetti ve duvara çarptı. 207. turda bu kez fren kutusunda problem oluşan Earnhardt, yine otomobilini kontrol etmekte zorlandı ve Danica Patrick ile temas etti. Earnhardt yarışı 21. sırada tamamladı.

Yarışın son bölümünü Kyle Busch ile Joey Logano'nun mücadelesine sahne oldu ve heyecanlı finalin ardından Busch damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Şubat ayında yaptığı kaza sonrası bacağı ve ayağı kırılan Busch böylece kaçırdığı ilk 11 yarışın ardından bu ay içersinde ikinci kez zafer elde etti. Joey Logano ikinci, Denny Hamlini üçüncü oldu.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler