SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ricciardo'nun diskalifiyesi onandı

Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) temyiz mahkemesi, Red Bull-Renault sürücüsü Daniel Ricciardo'nun, yakıt kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ikinci bitirdiği Formula 1 sezonunun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sinden diskalifiye edilmesini onayladı.

FIA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, federasyonun temyiz mahkemesi, Ricciardo'nun, ikinci sırada tamamladığı Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sinden diskalifiye edilmesine karşı yaptığı itirazı reddetti.

Avustralyalı pilotun takımı Red Bull-Renault'un, "Sağlıklı ölçümyapmadığı için FIA tarafından onaylanmamış bir yakıt sensörü kullandıkları ve herhangi bir ihlal yapmadıkları" yönündeki savunmasını geri çeviren kurul, yarış komiserlerinin verdiği Ricciardo'nun diskalifiye edilmesi kararını onadı.

Seyircisi önündeki yarışta ikinci olarak kariyerinde ilk kez podyuma çıkan Ricciardo'nun otomobilinde, yönetmeliğin izin verdiğinden daha fazla yakıt bulunduğu tespit edilmişti.

Yönetmeliğe göre, takımların tüketim verimliliğini arttırmasını teşvik etmek için araçlardaki yakıt miktarının, bir yarış boyunca saat başına 100 kilogram olmasına izin veriliyor.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler