SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'in zemini büyük sorun

Mersin İdmanyurdu Kulübü, Beşiktaş maçının oynanacağı stadın zeminindeki sorunların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirildi.

Mersin İdmanyurdu Kulübü, Cumartesi günü Beşiktaş maçının oynanacağı Mersin Stadı'nın zeminindeki sorunların giderilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirdi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Mersin Stadı'nın çim danışmanlarının, Adanaspor maçında zeminde yaşanan sorunla ilgili olarak, maçın hemen ardından iyileştirme ve zemin mukavemetinin arttırılmasıyla ilgili ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı noktalardaki dağılmalar göz önüne alınarak, zemine milyonlarca delik açılarak çim kök gelişimini hızlandıran, laboratuvar tetkikleri ile ispatlanmış 40 ton kadar özel bir toprak serpilmiştir. 02 numara kum ile desteklenen saha zemini, ithal sıvı ve granürlü ithal gübre ile besleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gönderilen ziraat mühendisleri de yapılan dağılmalara karşı zemin mukavemetinin artmış olduğunu ve sıkılaştığını ifade etti. Bazı noktalarda görülen açıklıklara hazır çimler ile 8-10 santimetre delikler açılarak çim transferi yapıldı."

Açıklamada ayrıca, Beşiktaş maçı sonrası lige verilecek 2 haftalık aradan sonra zeminin tamamen sorunsuz hale geleceği vurgulandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler