SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıza Çalımbay: 'Eto'o Cumhurbaşkanı olabilir'

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Samuel Eto'o'nun futbol kariyerinden sonra önemli görevler üstleneceğine inandığını belirterek, "Belki cumhurbaşkanı, UEFA'da başkan bile olabilir." dedi.

Teknik direktör Çalımbay ile Kamerunlu yıldız futbolcu Eto'o, Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesinde düzenlenen söyleşide, öğrencilerle bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Çalımbay, Antalyaspor camiasının desteğiyle takım olmayı başardıklarını söyledi.

Başarıda Eto'o'nun da büyük payı olduğunu ifade eden Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in kalan bölümünde dokuz kritik maç daha oynayacaklarını anımsattı. Bu karşılaşmaların en önemlilerinden birinin bu haftaki Kayserispor maçı olduğunu vurgulayan Çalımbay, kalan bölümde iyi neticeler almaları halinde Avrupa kupalarına katılma hakkını elde edebileceklerine dikkati çekti.

Eto'o'yu Türk futbolu için "büyük şans" olarak nitelendiren Çalımbay, şöyle konuştu:

"Eto'o gibi birisini hiçbir zaman bulamazsınız, kolay kolay buraya gelmez, çok büyük bir şans. Hakikaten futbol kariyeri muhteşem birisi. Kendisiyle çalışmaktan çok mutluyum. Çok iyi bir profesyonel, işini çok seviyor. Futbolcuyken ben de çok seviyordum. Ben sizler gibi okuyamadım, ilkokulu bitirdim sadece. Beşiktaş'ta 20 sene futbol oynadım. Futbolu çok seviyordum, benim gibi birini daha gördüm sonra, o da Eto'o'ydu. İleride ben çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Belki cumhurbaşkanı, UEFA'da başkan bile olabilir."

Eto'o: "Futbolun tarihi yazmak istedim"

Samuel Eto'o da Çalımbay'ın Antalyaspor'un başına geçmeden önceki durumunu, "Çıkışı olmayan tünelde gibiydik." ifadesiyle anlattı.

Çalımbay'ın Antalyaspor'un şansı olduğuna işaret eden Eto'o, takımın ligde üst sıralara çıkmasındaki katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti.

Eto'o, "Kariyerinizi burada sonlandırmak gibi bir niyetiniz var mı?" sorusunu, "Hayatta yarın ne olacağını bilemeyiz. Bana bugün itibarıyla soruyorsanız, burada çok mutluyum." diye cevapladı.

George Weah, Pele ve Roger Milla'yı örnek aldığını anlatan Eto'o, "Futbolun tarihini yazmak istedim. Buna biraz katkıda bulunduğumu düşünüyorum." dedi.

Eto'o, bir öğrencinin "Türk Telekom Arena'da Muslera'dan yediğiniz çalımdan sonra ne hissetmiştiniz?" sorusu üzerine, "Bu da futbolun parçası. Ben de bazen kaleciler olsun, defans oyuncuları olsun çalım atıyorum. O da işini yaptı, futbolun bir parçası sadece, olabilir, normal." diye konuştu.

Beşiktaş taraftarlarının, maskesini takarak kendisine tezahüratta bulunmasını hiç unutamadığını belirten Eto'o, "Çoğu futbolcu terör saldırıları sonrası kariyerini bitirmek istedi. Sizin Türkiye'de kalmanız için başka sebepleriniz var mıydı?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Maalesef bugün itibarıyla dünyanın her yerinde terörizm var. Sadece Türkiye'de değil bundan birkaç gün önce Londra'da olan üzücü olay var. Daha önce Almanya'da, New York'ta, Paris'te olan olaylar... Dünyanın her yerinde oluyor bunlar. Türkiye, bence Paris'ten ya da Almanya'dan daha tehlikeli bir ülke değil. Her oyuncu kendi fikirlerine sahiptir. Bir bahane olarak görüyorum bu kaçışı, ben buradayım."

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, programın sonunda Çalımbay ve Eto'o ile etkinliğe katılan Antalyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Arıcı'ya okul forması ve çiçek verdi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler