SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıza Çalımbay sahayı terk etti

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kasımpaşa - Gaziantepspor maçının 43. dakikasında hakeme tepki göstererek sahayı terk etti.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa ile Gaziantepspor mücadelesinde tecrübeli Teknik Direktör Rıza Çalımbay, hakem Tolga Özkalfa'nın kararlarına itiraz ederek ilk yarının bitmesini beklemeden sahayı terk etti.

Mücadelenin 41. dakikasında Kasımpaşalı futbolcu Titi'nin ceza sahası içinde Chibuike’ye yaptığı müdahalenin ardından Hakem Tolga Özkalfa penaltı noktasını gösterdi. Bu karara sinirlenen Çalımbay, bir süre itiraz ettikten sonra penaltı atışını izlemeden sahayı terk ederek soyunma odasına yöneldi.

Hakem Tolga Özkalfa'nın ilk yarıyı bitiren düdüğü çalmasının ardından soyunma odasına yönelen hakemler ile Teknik Direktör Rıza Çalımbay bir süre konuştu. Sinirli olduğu gözlenen Riza Çalımbay'ın penaltı kararına tepki gösterdiği ifade edildi.

Çalımbay: “En büyük rakibimiz hakemler”

Gaziantepspor'a 2-1 yenilen Kasımpaşaspor'da maçın bitimini beklemeden sahayı terk eden Rıza Çalımbay, mücadelenin hakemi Tolga Özkalfa'ya tepki gösterdi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig’de Gaziantepspor’a 2 – 1 yenildikleri maçın ardından karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa’ya tepki gösterdi. Rıza Çalımbay, “Hakemler, bize karşı yapılması gereken ne kadar hata varsa yaptılar ve daha hala devam ediyorlar.” dedi.

Karşılaşmanın sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Devre arasında çalışırken de ligin ilk maçının çok zor olacağını söyledik. Tabii ki giden oyuncularımız da oldu. Eksik yerlerimizi gidermemiz gerekiyordu, maalesef gideremedik. Maç aslında zor da değildi, gayet iyi gidiyordu çok da iyi oynuyorduk. Ta ki, hakem arkadaşımızın yaptığı bariz bir hata sebebiyle sıkıntılar yaşadık.” ifadelerini kullandı.

İlk yarı bitmeden soyunma odasına gitmesini karşılaşmanın hakemini protesto etmek amacıyla olduğunu açıklayan Çalımbay, şöyle devam etti:

“Artık sıkıldık. Bize yapmadıkları hata kalmadı. Penaltımız verilmedi, bize karşı penaltılar verildi. Bizim bariz gollerimizi vermediler, bize karşı yapılması gereken ne kadar hata varsa yaptılar ve daha hala devam ediyorlar. Maçtan önce de yayıncı kuruluşa konuşurken en büyük sıkıntımız ve korkumuz hakem dedik. Biz hala hakem arkadaşlarımızdan bundan sonraki maçlarda da çok korkuyoruz. En büyük rakibimiz hakemler. Eğer Kasımpaşa Kulübü’nü ligde istemiyorlarsa ona göre davranalım, ona göre oynayalım. Ona göre tedbirimizi alalım. Ancak maalesef bütün iyi niyetimize rağmen bunlara devam ediyorlar.”

Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Deniz Çoban’ın istifasını hatırlatan Çalımbay, “Kendi arkadaşları delikanlıca ‘ben hata yaptım’ dedi. Hakemliği bıraktı. O arkadaşlarına tepki gösterdiler. Niye tepki gösteriyorsunuz ki? Adam dürüstçe ‘ben hata yaptım’ dedi. Belki dünyada ilk defa bu bile gerçekleşti.” diyerek, şöyle devam etti:

“Galatasaray maçındaki giren golü nasıl göremiyorsunuz veya Trabzonspor maçındaki penaltıyı nasıl veremiyorsunuz? Beşiktaş maçındakileri nasıl veremiyorsunuz? Bir sürü var, hangi birini sayacağız. Bizim şimdi hem rakip hem de hakemlerle uğraşma şansımız da yok. Hele bugünkü hakemin tavrı, davranışı ayıp ya… Ya sen hakemsin idare edeceksin. Bir şeyin yoksa çıkıp odana gidersin. Kimseye cevap vermek zorunda değilsin. Ama davranışı, futbolcu arkadaşlarımıza sahada yaptıkları kendisine yakışmıyor. Bizim için en büyük tehlike bundan sonra hakem arkadaşlar. Ona göre tedbirimizi alacağız. Yapacak bir şeyimiz de yok. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Oyuna gelince de baktığınız zaman üstündük, atamadığımız, kaçırdığımız. Bunlarla uğraşırken, bir de maalesef hakemlerle uğraşıyoruz. Açıkça söylüyorum, hakem arkadaşlar bence kasıtlı yapıyorlar.”

Adem Büyük'ten zehir zemberek açıklama!

Gaziantepspor'a 2-1 mağlup olan Kasımpaşa'da Adem Büyük, maç sonu zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Adem, hakemin penaltı kararını yanlış bulduğunu söylerken, devre arasında Tolga Özkalfa'nın koridorda argo kelimeler kullandığını ve bağırdığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Kasımpaşa - Gaziantepspor maçı sonrasında, Adem Büyük'ün açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

28 yaşındaki futbolcu, karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa'yı eleştiri bombardımanına tuttu. Kasımpaşalı futbolcu, "Maça aslında iyi başladık. Pozisyonlarda bulduk, golü de bulduk. Yani biz düşünüyoruz bu kadar ne yapmış olabiliriz diye. Öne geçiyoruz, ondan sonra işler tersine dönüyor. Bütün kararlar rakibe veriliyor. Biz anlamış değiliz. Tamam hakemlere saygı duyuyoruz, konuşmak da istemiyoruz ama bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Nasıl olacak bilmiyorum ama artık bunlara da gülüp geçiyoruz." diyerek kendilerine verilen kararların haksız olduğunu belirtti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler