SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kasımpaşa'dan çok sert hakem açıklaması

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, spor toto süper lig'de 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçının hakemlerine sert tepki gösterdi.

Hasan Hilmi Öksüz, yaptığı açıklamada, güzel başlayan bir maçın "hakem hatalarıyla" üzücü bittiğini belirtti. Yedikleri ilk golde net ofsayt olduğunu, ikinci golde ise elle oynama olduğunu iddia eden Öksüz, "Türk futbolunda benim bakış açım, net ve açıktır. Her zaman iyi oynayan kazansın isterim ama hakem faktörü devreye girince bu sıkıntı oluyor. Yanlış karar verilebilir ama birinci goldeki ofsaytın verilmemesini dürüstlükle bağdaştıramam. Bu hakemler, MHK tarafından ataması yapılırken geçmişlerine bakılmalı. Daha önce Galatasaray forması giymiş bir hakemin (Hüseyin Göçek), bu maça verilmiş olması hoş değil. Bu hakemleri Galatasaray'ın maçlarına vermeyin. İster istemez tercih haklarını Glatatasaray'dan yana kullandı" diye konuştu.

"Galatasaray'ı kurtarmak istiyorsanız, nedenleri bu olmamalı"
Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) dikkatsiz bir atama yaptığını savunan Öksüz, ikinci goldeki Chedjou'nun topu elle oynadığını kaydetti. Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "İkinci goldeki eli kalabalıktan görememiş olabilir. Buna müsamaha edebiliriz ama net bir pozisyonu göremediniz. Vicdani ve ahlaki bir mesele bu. Bir takımın 3 puanına mal oldunuz. Hakem hataları devreye girince bizi ciddi anlamda rahatsız ediyor. Bugün ilk defa, Turgay Ciner bir deklarasyon yayınladı. Ciner Grubu, 3 yıldır bu takımın başında. Hakemlerle ilgili hiç konuşmadılar ama bugün bir bildiri yayınladılar. Bugün Galatasaray'ı kurtarmak istiyorsanız, bunun nedenleri bu olmamalı. Galatasaray kendi kendini mutlaka kurtarır."

"Bu hakemlerin atanması çok manidar"
Lacivert-beyazlı kulübün başkan vekili, hakem atamalarından bütün kulüplerin rahatsız olmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) buna dikkat etmediğini savundu. "Hakem atamalarına TFF'nin dikkat etmesi gerektiğini" söyleyen Öksüz, "Bu hakemlerin bu maça atanmasını çok manidar buluyorum. Hakemlerin geçmişi takip edilmeli. Her sene aynı hatalar yapılıyor. O zaman biz de bunda farklı bir şey ararız. Neden bunlara dikkat edilmiyor? Galatasaray forması giymiş bir hakemi bu maça atıyorsunuz. Başka hakem atayamıyor musunuz? Büyük kulüpleri koruyacaksanız, küçük kulüplere başka bir lig kuralım. Bu anlayışı açık ve net bir şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Başka kulüpler gibi tehdit etmiyoruz"
Yedikleri ilk goldeki ofsayt pozisyonunun hem yan hakem hem de orta hakem tarafından net görüldüğünü iddia eden Öksüz, sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm tribün görüyor pozisyonu, hakem nasıl görmüyor? Yan hakem nerede durduğunu bilmiyorsa, tabii eleştireceğim. Ben pozisyonu gördüklerine inanıyorum. MHK'de yargılamalı. Yanlışı tabii söyleyeceğiz. Biraz ileri gittiğimizde ceza veriyorlar. Bizim söylediklerimiz, diğer kulüpler gibi değil. Kimseye aba altından sopa göstermiyoruz. Kimseye, 'seyircileri sokağa çıkartırız', demiyoruz. Başka kulüpler, TFF'yi, MHK'yi tehdit ediyor. Herkesi hedef alıyor ama biz yapılan yanlışları söyleyince, üzülüyoruz artık. Galatasaray taraftarı sevinecektir, ama hakem hatasıyla kazanıldığı için ben olsam sevinmezdim."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler