SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Hedefimiz ilk 5 olmalı"

Kasımpaşa'nın yeni transferi Eren Derdiyok'tan açıklamalar...

Yeni sezon hazırlıklarını Kemerburgaz Tesisleri'nde sürdüren Kasımpaşa'da teknik direktör Shota Arveladze, kulüp olarak son iki yılda büyük bir atılım yaptıklarını söyledi.

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arveladze, sağlam, güzel ve örnek teşkil eden bir kulüp olmayı istediklerini kaydederek, yeni sezonda Avrupa kupalarına katılmak için mücadele edeceklerini ifade etti.

Sürekli arkalarına bakarak, başarılı ve başarısız oldukları noktaları tespit etmeye çalıştıklarını belirten Gürcü teknik adam, Kasımpaşa'nın daha güçlü bir kulüp olması için mücadele ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar organizasyon ve yapılanma anlamında her şey planladığımız gibi gidiyor. Futbol anlamında da aynı şeyleri söyleyebilirim. Türkiye çok güçlü bir kulüp kazansın istiyoruz. Bu sene altyapı başlıyor, o da çok büyük bir kazanç olacak. Herkes gibi yeni sezon öncesi ümitliyiz. İnşallah sakatlıksız bir sezon geçer. Avrupa kupalarına katılmak için oynayacağız. Ligin sonunda nerede yer alırız bilmiyorum ama yine her takımı zorlayan, güzel top oynayan, iyi hücum eden, çok gol atan bir Kasımpaşa izletmek istiyoruz. İnşallah bu sezon taraftarımız da olur. Geçen sezon destekten yoksun kaldık. Taraftarsız başarı olmaz ama taraftar kazanmak da bir süreç."

Transfer çalışmalarının sürdüğünü de dile getiren Shota Arveladze, kadrolarını 2-3 oyuncu ile takviye etmeyi planladıklarını açıklayarak, "Yalçın ve İlker ayrıldı, onların yerini doldurmamız gerekiyor. Yalçın bizimle çok iyi 2 sezon geçirdi. Beşiktaş'a transfer olup olmadığını net bilmiyorum, inşallah bundan sonra da mutlu olur" ifadelerini kullandı.

Derdiyok: "Birlikte güzel bir projeye başladık"
Lacivert-beyazlı takımın yeni transferi Eren Derdiyok ise Kasımpaşa'ya kariyerinde yeni bir sayfa açmak için geldiğini anlatarak, "Hocamız ve kulüple yaptığımız görüşmeler son derece sıcak geçti ve anlaşma sağladık. Kendimi Kasımpaşa'ya yakın hissettim ve imzayı attım. Geçen senelerde de Türkiye'den beni isteyen takımlar olmuştu ama şimdi buradayım. Birlikte güzel bir projeye başladık" dedi.

Spor Toto Süper Lig'i ilk 5 takım içerisinde bitirmek istediklerini kaydeden Eren Derdiyok, "Kendimle alakalı ise 'Şu kadar gol atacağım' diye bir hedef koymadım. Ne kadar atarsam o kadar mutlu olacağım. Baskı altına girmek istemiyorum. İnşallah takımım kazanır ve ben de gollerimle katkı yaparım" diye konuştu.

Kariyerinin başında çok büyük bir çıkış yakalayarak İsviçre Milli Takımı'na kadar yükseldiğini hatırlatan deneyimli futbolcu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Daha sonra bir düşüş yaşadım. Geçtiğimiz 1-2 seneden ders çıkarmam gerekiyordu, çıkardım. Milli takıma çağrılmadım, Dünya Kupası'nda oynayamadım ama bunda da bir hayır olduğunu düşünüyorum. Sportif anlamda eski performansımı yakalamak istiyorum. Kasımpaşa'da yeni bir başlangıç yapmayı hedefliyorum."

İsviçre Milli Takımı'nın 2014 FIFA Dünya Kupası'nda iyi maçlar çıkardığını söyleyen Eren Derdiyok, açıklamalarını şöyle noktaladı:

"Arjantin maçında zaten favori olan taraf biz değildik. Takım ilk yarıda 1-2 gerçek şans yakaladı, bir tanesini atsalar çok farklı bir sonuç olabilirdi. 118. dakikada gol yemek her takım için acı verici. Güzel bir maç oldu, Arjantin tur atladı. Tabii ki orada olmayı düşündüm. Her futbolcu düşünür ama yapacak bir şey yok, bununla yaşamak gerek. Şampiyonada favorim Almanya."

Yeni sezon hazırlıkları sürüyor
Kasımpaşa, yeni sezon hazırlıklarına Kemerburgaz'daki tesislerinde devam etti.

Antrenmana koşu ve ısınma çalışmalarıyla başlayan futbolcular, günü dayanıklılık ve pas çalışmasıyla sonlandırdı.

Hafta sonunu izin yaparak geçirecek Kasımpaşa Futbol Takımı, hazırlıklarına pazartesi günü çift antrenmanla devam edecek.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler