SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkan Sözeri Kardemir Karabükspor'dan istifa etti

Spor Toto Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'a 4-2 mağlup olan Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Erkan Sözeri, maçın ardından istifa ettiğini açıkladı. Erkan Sözeri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Karabükspor'a daha fazla zarar vermek istemiyorum. Başkanımız ile görüşeceğim ve affımı isteyeceğim' ifadelerini kullandı.

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Yeni Malatyaspor'a 4-2 mağlup olurken, karşılaşmanın ardından teknik direktör Kardemir Karabükspor teknik direktörü Erkan Sözeri istifa ettiğini açıkladı.

Erkan Sözeri’nin açıklamaları şöyle;

''Kötü başladığımız maçta hiç beklemediğimiz kadar kötü oynayıp kötü goller yedik. İlk yarı bizim için çok talihsiz geçti. Bunu beklemiyorduk. Devre arasında yaptığımız hamleler biraz olsun takımın kendisine gelmesini sağladı. Rakibimize karşı bir reaksiyon verdik. Devre arasında futbolcularımıza "Futbolda mağlubiyetler vardır ama ilk yarıdaki gibi kötü oynayarak değil. Kimlikli, karakterli oynayarak mağlubiyetler her zaman geçerli olmuştur takımlar için. Belki bu maçtan sonra her şey olabilir. Ama kafanızı yerden kaldırın. Elinizden gelenin en iyisini yapın. Mağlubiyet olursa da her zaman benim hakkım helaldir" dedim. Sağolsunlar onlar da çıkıp çok iyi futbol oynadılar. Maçı çevirmek için her şeyi yaptılar. Beraberlik hatta galibiyet olabilirdi. Ama maalesef olmadı. Yapacak bir şey yok. Oyuncularımı 2'nci yarıda verdikleri karakter savaşından dolayı gönülden tebrik ediyorum. Rakibimizide tebrik ediyorum. Güzel bir galibiyet aldılar.''

AFFIMI SUNACAĞIM

Maç sonunda taraftarların kendisini istifaya davet ettiğinin hatırlatılması üzerine Sözeri şöyle dedi:

"Ülkemizde şöyle bir maç çıkıyorsunuz. Lige 3 maçta 5 punla başlamışsınız. Peşinden Beşiktaş ve Akhisarspor'a talihsiz mağlubiyet alıyorsunuz. Bu maça şöyle bir ruh haliyle çıkıyorsunuz. Anket yapılıyor. 'Ahmet hoca mı gelsin?' 'Mehmet hoca mı gelsin?' bu maçtan sonra. Benim oyuncum, biz, yönetim anketlerle maça çıkıyoruz. Ülkemizin sorunu ve proplemi bu demek ki. Ben bu ligde yeni olabilirim. İyi de başladık iyi de götürmeyi hedefliyorduk ama her zaman sonuçlar kötü olunca sonuçlara odaklı oluyor bu iş. Başkanımıza ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Bizi bu takımın başına getirdiler. Başkanımla her şeyi paylaşacağım. Affımı isteyeceğim. Çünkü daha fazla zarar vermek istemiyorum. Başkanımız affımı istememden dolayı bana olumlu bir şekilde cevap verecektir. Bundan sonra devam etmek yarar değil zarar getirir."

KARABÜKSPOR İSTİFAYI KABUL ETTİ

Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu Tolga Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Evkur Yeni Malatyaspor maçının ardından Erkan Sözeri'nin kulübe gelerek istifasını sunduğunu söyledi.

Sözeri'nin istifa kararını yönetimin değerlendirdiğini anlatan Gül, "Erkan Sözeri'nin istifasını kabul ettik. Sözeri yarın kentten ayrılacak. Kulübümüze verdiği katkılardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Gül, istifa eden Sözeri'nin kentten ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına başlanacağını sözlerine ekledi.

Erkan Sözeri, sezon öncesi teknik direktör Zoran Barisic ile yollarını ayıran Kardemir Karabükspor'la bir yıllık sözleşme imzalamıştı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler