SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesut Özil'e Juventus kancası

İtalya'nın önde gelen spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, Arsenal'de oynayan Mesut Özil'in, İtalyan devi Juventus'a transfer olacağını yazdı.

En son 20 yıl önce Şampiyonlar Ligi kupasını kucaklayan Siyah-Beyazlılar'ın teknik adamı Massimiliano Allegri, gözünü Mesut Özil'e dikti. Allegri, Mesut'un takımı bu kötü senaryodan kurtarıp başarıyı getirebilecek kapasitede bir oyuncu olduğunu düşünüyor.

Üst üste 5 kez Serie A şampiyonu olan ekip, başarısını Avrupa kulvarında da sürdürebilmek adına önümüzdeki yaz dev transferler yapmaya hazırlanıyor. La Gazzetta dello Sport, İtalyan devi Juventus'un, 2013'ten beri Arsenal'de forma giyen Mesut Özil'i renklerine katmak istediğini yazdı.

Geçtiğimiz sene Julian Draxler'ı Wolfsburg'a kaptıran takım, bu sezon sonu büyük ihtimalle kiralık geldiği Chelsea'ye dönme kararı alan Juan Cuadrado'nun yokluğunda Türk asıllı oyuncuyu kadrosunda görmek istiyor.

İtalyanlar, Mesut'un Juventus'ta forma giyen eski takım arkadaşı Sami Khedira'nın, 27 yaşındaki oyuncuyu ikna edebileceğini ve ikilinin Real Madrid'de yakaladığı başarıyı Torino'ya da getirebileceğini düşünüyor.

[Mesut Özil'den Türkiye açıklaması](https://www.mynet.com/mesut-ozilden-turkiye-aciklamasi-95851-myspor)

TARİHE GEÇTİ

Arsene Wenger'in gözdesi Mesut Özil için Arsenal kulübü harekete geçti.

Şu an haftalık 140 bin pound kazanan ve 2015-16 sezonunda 18 asist yaparak takımı sırtlayan Alman milli oyuncunun kontratının bitmesine henüz iki sene daha var ancak Arsenal işi şansa bırakmak istemiyor.

Mesut'a yeni bir kontrat götürmeye hazırlanan İngiliz ekibi, bonuslar ve ekstra ücretler de dahil olmak üzere haftalık 200 bin pound teklif edecek.

Bu rakam ayrıca kulüp tarihinde bir futbolcuya ödenen en yüksek haftalık ücret olacak.

MESUT ÖZİL'İN 2015-16 İSTATİSTİKLERİ

Oynadığı maç: 34
Gol: 6
Şut yüzdesi: %67
Asist: 18
Yarattığı gol şans: 141
Pas yüzdesi: %87
Top kazanma yüzdesi: %49
Sarı-kırmızı kart: 4-0

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler