SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya'da istifa depremi! Mancini geliyor

2014 FIFA Dünya Kupası'nda Uruguay'a 1-0 kaybederek turnuvaya veda eden İtalya'da Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete ve milli takım teknik direktörü Cesare Prandelli görevlerinden istifa etti.

İtalyan medyası, 'Gök Mavililer'in yeni teknik direktörünün Roberto Mancini olacağı görüşünde birleşirken, yeni federasyonun belirlenmesinin ardından Mancini'nin yeni görevine başlaması bekleniyor.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında istifasını duyuran Prandelli, "Taktik anlayışımız işe yaramadı ve tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Gelişen durum karşısında istifam kaçınılmaz oldu" ifadelerini kullandı.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Abete ise ülkesinin Dünya Kupası'ndan elenmesinin ardından istifasını duyururken, 7 yıllık görevini bırakmaya turnuva öncesinde karar verdiğini ifade etti. Abete, göreve gelecek federasyonun, Prandelli'yi istifa kararından vazgeçirmesini umduğunu da kaydetti.

2014 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'nda mücadele eden "Gök Mavililer", İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek başladığı turnuvada, Kosta Rika ve Uruguay'a 1-0'lık skorlarla yenildi. Prandelli yönetiminde 3 puan toplayan İtalya, grubu üçüncü sırada noktalayarak Dünya Kupası'na veda etti.

EN BÜYÜK ADAY MANCINI
Prandelli'nin yerine geçecek teknik direktör adaylarını tartışmaya başlayan İtalyan medyasının ortaya attığı ilk isimlerin başında ise Mancini geliyor. Hatta bazı spor adamlarının iddiasına göre İtalya Milli Takımı'ndaki bu değişimi tahmin eden Mancini sarı kırmızılı kulüpten bu nedenle ayrıldı. Mancini olmazsa ülkede konuşulan adaylar arasında Spalletti ile Milan ve İnter'de görev yapan Allegri yer alıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler