SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Conte'ye tamburella şoku

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, Galatasaray maçındaki zemini eleştirirken kullandığı “Burada ancak tamburello oynanır” sözü başına dert açtı. İtalya Tamburello Federasyonu resmi sitesinden hocayı topa tuttu.

Galatasaray’a elenerek büyük bir şok yaşayan Juventus’ta eleştiri okları teknik direktör Antonio Conte’ye çevrilmiş durumda. Camia, taraftarlar ve basın tarafından eleştirilen deneyimli teknik adama son olarak ise hiç ummadığı bir yerden tepki geldi.

Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşmada ağır hava koşullarını eleştiren Conte, “Burada futbol değil ancak tamburello oynanır ve biz o oyunun nasıl oynandığını bilmiyoruz” demişti.

İtalya’nın geleneksel sporlarından olan ve birçok Avrupa ülkesinde oynanan tamburello hakkında Juventus çalıştırıcısının sarfettiği sözler Çizme’de bazı kesimlerde büyük bir rahatsızlık yarattı. Tamburello federasyonu resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak Conte’ye ateş püskürdü.

‘Antonio Conte’nin sözlerine yanıt’ başlığıyla verilen açıklamada, “Sayın Conte’nin Galatasaray-Juventus maçının ardından yaptığı açıklamalarda tamburello ile ilgili sözlerinde sporumuza. Sporcularımıza ve tüm İtalya’ya daha saygılı olmasını beklerdik. Tamburello teknik, dinamik ve spektaküler bir spor ve ayrıca İtalya’nın son Dünya şampiyonu olduğu bir spor dalıdır” ifadeleri kullanıldı.

TAMBURELLO nedir?
16. yüzyılda İtalya’nın kuzey bölgelerinde keşfedilen bir oyundur. Oyuncuların, ellerindeki yuvarlak, tefe benzer bir aletle küçük bir topa vurmaları ile oynanır. Kapalı alanda üçer kişilik, açık alanda da beşer kişilik takımlarla oynanabilir.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler