SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Benevento ilk 13 maçını kaybetti ve tarihin en kötü başlangıç rekorunu kırdı

İtalya Serie A'da oynadığı ilk 12 maçı kaybeden Benevento, 13. haftada Sassuolo'yu konuk etti. Benevento, mücadeleden 90+4'te yediği golle 2-1 mağlup ayrıldı. Benevento, aldığı bu mağlubiyetle ilk 13 maçını kaybetmiş oldu ve Avrupa'nın 5 büyük liginde tarihin en kötü başlangıcını yapmış oldu.

Benevento - Sassuolo maçında kazanan, 2-1'lik skorla Sassuolo oldu ve Benevento, Serie A'nın 13. haftasında da puanla tanışamadı. Mücadele Ciro Vigorito Stadı'nda oynandı.

Sassuolo 57. dakikada Matri'nin golüyle öne geçerken, Benevento'nun cevabı, 65. dakikada Armenteros'tan geldi. Ev shibi ekipte, 67. dakikada Letizia kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 90+2. dakikada Sassuolo'da Berardi penaltı kaçırdı, 90+4. dakikada Peluso takımına gelibiyeti getirdi.

Üst üste 3 maç kaybeden Sassuolo, yenilgi serisini noktaladı ve 11 puana yükseldi. 13 maç üst üste kaybeden Benevento ise, Avrupa'nın 5 büyük liginde futbol tarihinde en kötü başlangıç rekorunu elinde bulunduran (1930-1931) Manchester United'ın sezona en kötü başlama rekorunu kırdı.

Serie A'nın 14. haftasında Sassuolo evinde Verona ile karşılaşacakken, Benevento ise deplasmanda Atalanta'ya konuk olacak.

Serie A'da bugün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı;

Crotone 0 - 1 Genoa

Sampdoria 3 - 2 Juventus

SPAL 1 - 1 Fiorentina

Torino 1 - 1 Chievo

Udinese 0 - 1 Cagliari

BAŞKAN 'CADILARI' SUÇLAMIŞTI

12 maç sonunda puan alamayan Benevento'da başkan Oreste Vigorito şaşırtan bir açıklama yapmış ve kötü performanslarının nedenini cadılara bağlamıştı.

Benevento başkanı yaptığı açıklamada, "Asıl suçlanması gereken, bu kulübün üzerinde kara bulutların dolaşmasına neden olan etkilerdir, yani cadılar. Evet, cadılar. Ben batıl inançları olan bir insanım" ifadelerini kullandı.

BENEVENTO: CADILARIN ŞEHRİ

Başkanın sözlerinin nedeni, Benevento'nun 'Cadılar Şehri' olarak bilinmesi. Eski zamanlarda, cadıların ve büyücülerin yaşadığı ve ayinler yaptığı bir şehir olduğu yönünde bir efsane dolaşmakta.

Öyle ki, daha önce adı 'Maleventum' (Kötü olayların merkezi) olan şehrin, daha sonraları ismini Beneventum olarak değiştirildiği kaydediliyor. Benevento kulübünün logosunda da cadı amblemi yer alıyor.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler