SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cengiz Ünder, Salih Uçan gibi değil!

Cengiz Ünder, Fenerbahçe’den büyük umutlarla giden Salih Uçan’ın iki sezonda yapamadığını bir maçta gerçekleştirdi. CalcioNews24, “Cengiz hemen ilk on bir de çıkmayabilir. Ancak korkulmamalı, çünkü o bir Salih Uçan değil” ifadelerini kullandı.

Roma’nın 15 milyon euro bonservisle kadrosuna kattığı Cengiz Ünder, henüz lig başlamamasına karşın kendisini şimdiden ispat etti. Genç yıldızın antrenmanlar ve hazırlık maçlarındaki performansını masaya yatıran CalcioNews24, kendisini Roma’nın eski ismi Fenerbahçeli Salih Uçan ile de kıyasladı.

‘Cengiz Ünder bir Salih Uçan değil’ başlığıyla verilen haberde iki oyuncunun karşılaştırması yapıldı, sarı-kırmızılı ekibe sonradan gelen 20 yaşındaki Ünder’in takıma ciddi katkı sağlayacak bir futbolcu olduğu görüşünde birleşildi, “Roma taraftarı büyük bir meblağ ile alınan oyuncuya şüpheyle yaklaşmıştı. Çünkü Salih Uçan’dan geriye pek de keyifle hatırlanacak bir yadigar kalmamıştı. Ancak Cengiz’in Tottenham karşısında oyuna girip golünü atması kısa sürdü ve taraftarın kalbini kazandı” ifadeleri kullanıldı.

10 maça çıktı

Analiz şöyle devam etti: “Salih tekniği ve oyun zekası iyi bir futbolcuydu. Ancak aklı bacaklarından daha hızlı çalışır, oyun stili başka bir çağa aitmiş gibi görünürdü. Belki 30 yıl önce iyi bir 10 numara olurdu ama bugünün futbolunda değil! Sonuç olarak hiç gol atamadığı iki yılda Roma formasıyla çıktığı maç sayısı sadece 10.
Cengiz ise modern futbol açısından işlevsel. Hücumcu yeteneğine karşın defansif yardımdan kaçınmıyor. Süratini idmanlarda sıkça gösterme fırsatı buluyor, doğru zamanda doğru yerde oluyor. Belki Cengiz hemen ilk 11’de oynamayacak ama Roma’nın da korkmasına gerek yok çünkü bir Salih Uçan değil.”

Cengiz Ünder’in en önemli eksiğinin İngilizce veya İtalyanca bilmemesi olduğu belirtilen yazıda “Bu ilk haftalarda kendisini futbolun evrensel diliyle ifade etti” yakıştırması yapıldı.

Kaptan övgüsü

Roma kaptanı Daniele De Rossi, takımın yeni transferi Cengiz Ünder ile ilgili konuştu. Deneyimli futbolcu, “Açıkçası ben bu oyuncuyu tanımıyordum. Ancak antrenmanlarda kendisini görünce bu pahalı transferin neden yapıldığını anladım” dedi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler