SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Sadece Real Madrid için Roma'dan ayrılırdım'

Roma'nın efsane futbolcusu Francesco Totti, sadece Real Madrid'in teklifini ciddi ciddi düşündüğünü ancak sonunda Roma'da kalmaya karar verdiğini ifade etti.

Corriere dello Sport gazetesinin bugünkü baskısında, eski Roma Belediye Başkanı Walter Veltroni ile bir söyleşisi yayımlanan Francesco Totti, futbol oynamayı bıraktıktan sonra kendisini güzel bir kariyerin beklediğine inandığını söyledi.

1993 yılında başladığı profesyonel kariyerinin tamamını Roma'da geçirmiş olan Totti, "Hala ne yapacağımı bilmiyorum. Ancak sonsuza dek Roma kulübünde kalmayı umuyorum. Bu benim hayalim ve bunun olmasını diliyor, hayatımın büyük bölümünü geçirdiğim kulübe yardım etmek istiyorum. Bunu gerçekleştirebilirsem çok mutlu olurum" diye konuştu.
Hala üst seviyede oyununu sürdüren Totti, teknik direktör olmayı isteyip istemediği sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Bir yandan evet. Ancak şu an düşünemiyorum, çünkü karakterimi biliyorum; belki bir grubu yönetmeyi beceremem. Ancak henüz oynamayı bırakmış meslektaşlarımın ise kariyerine teknik direktör olarak devam ettiğini de görüyorum. Sanırım sonradan bir şeyler değişiyor, çünkü hepsi teknik direktörlük yapmaya başlıyor. Belki bana da sonradan bir şeyler olacak. Ne söyleyebilirim ki: karakterimi değiştireceğim, birçok şeyi buna uygun olarak değiştireceğim."

TOTTI'Yİ EN ÇOK MUTLU EDEN DÖNEM

Futbol hayatı boyunca kendisini en çok mutlu eden şeyin ne olduğu sorulan Totti, buna, "Tüm hayatım boyunca hedefim olan lig şampiyonluğunu saymayalım. Ne diyeceğim biliyor musun? Futbolculuk kariyerimin bu son dönenimin, en mutlu olduğum anlar olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl, beklemediğim kadar kötü geçti, her anlamda beklemediğim şeyler oldu. Ancak nihayetinde gurur, tutku, kararlılık, ruhum ve karakterim, birçok şeyi değiştirmeme yardımcı oldu. Şimdi çok iyiyim ve kendimi delikanlılık döneminde gibi hissediyorum. Şimdi huzurluyum" diye karşılık verdi.

"SADECE REAL MADRID İÇİN ROMA'YI BIRAKIRDIM"

2003 yılında Real Madrid'den teklif aldığını hatırlatan Francesco Totti, "Bunu ciddi bir şekilde düşünmüştüm. Real Madrid, isteksizce de olsa uğruna Roma'yı bırakabileceğim dünyadaki tek takımdı. Çünkü çok güçlüler. Ancak sonra ailem, arkadaşlarım, eşim, benim birçok şeyin farkına varmamı sağladı ve burada kaldım. Bunun benim için bir şans olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Totti, futbolculuğu bırakınca özleyeceği şeyleri ise şöyle sıraladı: "Soyunma odası, saha, takım arkadaşlarıyla şakalaşmalarımız, kamplarımız. Ne yazık ki birçok şey artık olmayacak. Ancak sonuna kadar bunların tadını çıkarmayı istiyorum."

"EN İYİ ÇALIŞTIĞIM TEKNİK DİREKTÖR ZEMAN'DI"

Şimdiye kadar birlikte oynadığı en güçlü futbolcunun Antonio Cassano olduğunu belirten Totti, "O, sadece İtalya'nın değil, Avrupa'nın da en iyi futbolcularından biri. Zira o, teknik olarak bir fenomen. Battistuta ve Montella ile oynamış olmaktan dolayı da şanslıyım" diye konuştu. Totti, şimdiye kadarki teknik direktörleri arasında Zdenek Zeman ile çok iyi çalıştığını da söyledi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler