SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor 0 - 0 Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Medipol Başakşehir, Trabzonspor ile deplasmanda karşılaştı. Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi, Medipol Başakşehir'in ise şampiyonluk için kazanmak zorunda olduğu mücadelede iki taraf da birbirine üstünlük kuramadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi. Medipol Başakşehir ile puan farkını 4'e çıkaran Beşiktaş, kalan 2 maçının birini kazanması halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile kıyasıya mücadele eden Medipol Başakşehir, 32. hafta maçında Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Yüksek tempoda oynanan mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi ve Medipol Başakşehir şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Bu skorun ardından Başakşehir puanını 67'ye yükseltti ve ligin bitimine 2 hafta kala Beşiktaş'ın 4 puan ardında yer aldı. Trabzonspor da 50 puana yükseldi.

Sahaya mutlak 3 puan parolasıyla çıkan Başakşehir, ilk yarıda rakibine oranla daha fazla topa sahip oldu ve rakip kalede gol aradı ancak iki takım da girdiği pozisyonlarda başarılı olamayınca takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. 0-0.

Konuk ekip ikinci yarıya hızlı başladı ve gole çok yaklaştı. 48. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Edin Visca, kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı ancak yıldız oyuncunun şutu kaleye paralel gitti.

Bu pozisyonun ardından Trabzonspor inanılmaz goller kaçırdı. Önce N'Doye ardından da Yusuf Yazıcı net fırsattan yararlanamadı.

68. dakikada Medipol Başakşehir'de Mustafa Pektemek imkansızı başardı. Sağ çaprazda Mossoro'nun sert şutu direkten döndü ve kalenin yaklaşık 1 metre önünde Mustafa Pektemek'in önüne geldi ve golcü oyuncu topu üstten auta gönderdi ve izleyenlerin ağzı açık kaldı.

Mücadelenin son bölümünde baskısını artıran Medipol Başakşehir, kaleci Onur ve direkleri geçemedi. 90 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

TRABZONSPOR 0 - 0 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR
STAT: Medical Park Arena
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Medjani, Uğur Demirok, Mas, Bero (Dk. 72 Hugo Rodallega), Onazi, Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan, Castillo (Dk. 89 Yusuf Erdoğan), N'Doye
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara (Dk. 62 Mahmut Tekdemir), Bekir İrtegün, Epureanu, Eren Albayrak, Attamah, Emre Belözoğlu, Mossoro (Dk. 82 İrfan Can Kahveci), Visca, Napoleoni, Adebayor (Dk. 46 Mustafa Pektemek)
SARI KARTLAR: Onazi, Olcay Şahan (Trabzonspor), Bekir İrtegün, Mossoro (Medipol Başakşehir)

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasında, ceza alanına sokulan Castillo'nun yerden şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
12. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topla ceza alanı hemen önünde buluşan Yusuf Yazıcı'nın yerden şutunda, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağın sahibi oldu.
30. dakikada Trabzonspor, önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan rakibinden kurtularak hızlı bir şekilde ilerleyen Castillo'nun pasında, Olcay Şahan topu Yusuf Yazıcı'ya çıkardı. Bu futbolcunun ceza alanı içinde dönerek sert şutunda kaleci Volkan Babacan, sol tarafına doğru yatarak meşin yuvarlağı güçlükle çeldi.
31. dakikada Medipol Başakşehir savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza yayı üzerinde buluşan Bero'nun şutunda kaleci Volkan Babacan, bir kez daha meşin yuvarlığı kontrol ederek gol izni vermedi.
38. dakikada Emre Belözoğlu'nun sol taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Attamah'ın kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak topu kontrol etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

50. dakikada Castillo'nun pasında, ceza alanı içinde N'Doye'un şutunda kaleye doğru giden top savunmada Caicara'ya çarparak kornere çıktı.
52. dakikada Olcay Şahan'ın pasında ceza yayı üzerinde Yusuf Yazıcı'nın şutunda, savunmaya da çarpan top direğin içine çarparak oyun alanına döndü, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
54. dakikada Castillo'nun pasında ceza alanı sol çaprazında Yusuf Yazıcı'nın vuruşunda, savunmaya çarpan top az farkla üsten auta gitti.
56. dakikada hızlı gelişen konuk takım atağında, ceza yayı üzerinde Visca'nın kaleye gönderdiği top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.
66. dakikada Mas'ın uzaklaştırmak istediği topu sağ çaprazda önünde bulan Visca'nın yerden şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
68. dakikada Mossoro'nun pasında sağ çaprazdaki Visca'nın şutunda top yan direkten döndü.
72. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Visca'nın şutunda top bir kez daha yan direkten döndü.
79. dakikada Medipol Başakşehir, bir pozisyonu daha değerlendiremedi. Mossoro'nun pasında ceza alanı sağ çaprazında Visca'nın şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak yatarak tehlikeyi güçlükle önledi.
82. dakikada Mossoro'nun pasında, ceza alanı dışında Emre Belözoğlu'nun şutunda top az farkla yandan auta çıktı.
90+1. dakikada ceza alanı sağ çaprazında Visca'nın şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak yatarak topu kornere çeldi.
Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Trabzonspor'da, Okay Yokuşlu ve Durica, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Hafta içinde yapılan çalışmada belinin üst kısmındaki sakatlığı nükseden Durica ile kasıklarındaki ağrısı tekrarlayan Okay Yokuşlu, forma giyemedi.

Teknik direktör Ersun Yanal, stoperde Durica'nın yerine geçen hafta Adanaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Uğur Demirok'u görevlendirdi. Bordo-mavili takımda stoperde Medjani ile Uğur Demirok, görev yaptı.

CASTILLO'NUN 11 HASRETİ SONA ERDİ

Medical Park Arena'da Gaziantepspor filelerini havalandırarak Trabzonspor'un ilk golünü kaydeden ve bordo-mavili takımın, yeni statta 3 golle en golcü oyuncusu olan ancak son haftalarda yedek kulübesinde bekleyen Fabian Castillo'nun ilk 11 hasreti sona erdi.

Antalyaspor, Geçlerbirliği, Kayserispor ve Adanaspor maçlarında yedek soyunan Kolombiyalı oyuncu, 4 hafta aradan sonra 11'de sahaya çıkarken teknik direktör Ersun Yanal, Rodallega'yı kulübede oturttu.

UĞUR DEMİROK'UN CEZASI BİTTİ

Trabzonspor'da geçen hafta kart cezası nedeniyle Adanaspor maçında forma giyemeyen savunma oyuncusu Uğur Demirok'un cezası sona erdi.

Bordo-mavili takımın 4'ü penaltıdan olmak üzere 6 golle en golcü oyuncusu olan Uğur Demirok, Medipol Başakşehir maçında takımdaki yerini aldı.

BERO 5 HAFTA SONRA

Trabzonspor'da geçirdiği sakatlığının ardından ilk 11'de fazla forma şansı bulamayan Slovak futbolcu Matus Bero, 5 hafta sonra 11'deki formasına kavuştu.

En son ligin 26. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında 11'de sahaya çıkan Bero, Okay Yokuşlu'nun yokluğunda forma şansı buldu.

KONUK TAKIMDA CENGİZ ÜNDER CEZALI

Medipol Başakşehir'de, genç futbolcu Cengiz Ünder, Trabzonspor karşısında görev yapamadı.

Turuncu-lacivertli takımda bu sezon ortaya koyduğu performansla adından söz ettiren 19 yaşındaki Cengiz Ünder, sarı kart cezalısı olduğu için zorlu Trabzon deplasmanda takımındaki yerini alamadı.

İstanbul temsilcisi, geçen hafta Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmanın 11'ine göre 3 değişiklikle sahaya çıktı. Cengiz Ülder'in yanı sıra Uğur Uçar ve Alparslan Erdem 11'de forma giymezken Eren Albayrak, Napoleoni, Caicara sahaya çıkan isimler oldular.

TRABZONSPOR'DA TARAFTAR İLGİSİ AZALDI

Trabzonspor, taraftarları son haftalarda alınan sonuçların da etkisiyle karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

18 Aralık'ta açılışı yapılan Medical Park Arena'da tribünlerde büyük boşluk gözlenirken şu ana kadar da taraftarların en az ilgi gösterdiği karşılaşma oynandı.

Konuk takım tribünlerinde ise 4 Medipol Başakşehir taraftarı yer aldı.

Karşılaşma öncesi hayatını kaybeden A Milli Takım ve Beşiktaş'ın eski oyuncularından, eski teknik direktör Recep Adanır için saygı duruşundu bulunuldu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler