SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akhisar Belediyespor 0 - 2 Medipol Başakşehir

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalde İstanbul'da 1-1 biten ilk maçın rövanşında Medipol Başakşehir, deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup etti ve yarı finale yükselen taraf oldu. Konuk ekibin gollerini 24. dakikada Emmanuel Adebayor ve 90+4'te Mehmet Batdal attı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Medipol Başakşehir, deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup etti ve yarı finale adını yazdırdı.

Deplasmanda etkili başlayan Medipol Başakşehir, 24. dakikada 1-0 öne geçti. Mahmut'un pres yapıp Cengiz Ünder'e kazandığı topu genç oyuncu ceza alanı içine gönderdi. İstanbul ekibinin yıldız oyuncusu Adebayor, topun gelişine çok düzgün bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi ve konuk ekip soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında Akhisar Belediyespor, tüm riskleri aldı ve rakip kalede büyük bir baskı kurdu. Ancak savunmaya dönmekte sıkıntı yaşayan ev sahibi ekip, kalesinde çok net pozisyonlar verdi. Adebayor ve Edin Visca kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda eli boş döndü.

90+4'te Mehmet Batdal hızlı gelişen atakta farkı 2'ye çıkaran isim oldu. Maçtan da 2-0'lık zaferle ayrılan Medipol Başakşehir yarı finale yükseldi.

Abdullah Avcı'nın öğrencileri Fenerbahçe-Kayserispor maçında tur atlayan takım ile yarı finalde karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN NOTLAR

Hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de karşılaştıktan sonra Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında bir kez daha rakip olan Akhisar Belediyespor ve Medipol Başakşehir, ligdeki maça göre ilk 11'lerinde değişiklikler yaptı.

Ligde Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Okan Buruk, lig maçındaki ilk 11'inden sadece Milan Lukac ve Caner Osmanpaşa'yı sahaya sürdü.

İlk 11'inde 9 değişiklik yapan Ege temsilcisinde, Medipol Başakşehir'den kiralanan ve lig maçında uzatma bölümünde takımının galibiyet golünü atan Sokol Cikalleshi, 18 kişilik kadroda yer almadı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise ligdeki maça göre ilk 11'de 5 değişiklik yaptı. Avcı, kaleci Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Ferhat Öztorun, Mossoro ve İrfan Can Kahveci'nin yerine Ufuk Ceylan, Attamah, Alparslan Erdem, Mustafa Pektemek ve ligdeki maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Emre Belözoğlu'na şans verdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler